.Στόχος, πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% - 1,5% του ΑΕΠ. Δεν έγινε από την κυβέρνηση η διαρροή

Η διαρροή της λίστας μεταρρυθμίσεων του υπουργείου Οικονομικών, η οποία δεν έγινε από την ελληνική πλευρά, διαβάζεται επιλεκτικά με αποτέλεσμα να παρερμηνεύονται οι δημοσιονομικοί στόχοι που θέτει η κυβέρνηση, επισήμαναν κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως η όποια λίστα αποτελεί «κείμενο εργασίας» και όχι συμφωνία. 

Πρόσθεσαν πως η πρόβλεψη του υπουργείου Οικονομικών για ανάπτυξη είναι 1,4% του ΑΕΠ για το 2015 και 2,9% για το 2016, τονίζοντας ότι τα όποια μέτρα συμφωνηθούν δεν θα είναι υφεσιακά και θα αποσκοπούν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, προκειμένου να σταμ... περισσότερα »

.Απάντηση ΠΑΣΟΚ σε ΥΟΙΠΟΙΚ για πλεόνασμα: Γιατί το κάνετε σαφές σήμερα και όχι στο κείμενο που στείλατε;

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με την απάντηση του ΥΠΟΙΚ για το πρωτογενές πλεόνασμα αναφέρει:
Αυτό που «θέλει να καταστήσει σαφές» το Υπουργείο Οικονομικών με τη σημερινή ανακοίνωσή του στα ελληνικά για το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί  δεν το κατέστησε σαφές στο χθεσινό, πολυσέλιδο και αναλυτικό κείμενό του στα αγγλικά που υπέβαλε στην τρόικα / Brussels group ;

.Ν. Βαλαβάνη: Δεν θα φορολογούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια - Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ

Την άρση της διάταξης για τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, θα προβλέπει τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτο Παραδιά.

Η Νάντια Βαλαβάνη αναφερόμενη στη συγκεκριμένη διάταξη, που προβλέπει τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων, έκανε λόγο για «καταφανή αδικία» η οποία θα αρθεί με την επαναφορά του προηγούμενου καθεστώτος όπου τα ανείσπρακτα ενοίκια μπορούσαν να εκχωρηθούν το δημόσιο.

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι η εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (που προέβλεπε την επαναφορά της φορολόγησης των ανείσπρακτων ενοικίων) βρίσκεται εντός του πλαισίου εφαρμογής της νομοθεσίας. Ωστόσο, όπως είπε, πρόκειται για μια άδικη ρύθμιση η οποία πρέπει να διορθωθεί.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ η Νάντια Βαλαβάνη ανακοίνωσε ότι θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί από έναν νέο φόρο, αφού προηγουμένως αναπροσαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έως τον Ιούνιο.

 Όπως διευκρίνισε, με τον νέο φόρο η μικρή και ένα μέρος της μεσαίας ακίνητης περιουσίας θα απαλλάσσεται. Θα προβλέπεται, συγκεκριμένα, κάποιο αφορολόγητο όριο κατοχής ακίνητης περιουσίας ανά φορολογούμενο που δεν θα αφορά αποκλειστικά την πρώτη κατοικία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.