.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

 Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιήσει πρόγραμμα Διαιτολογικής παρακολούθησης ενηλίκων που πάσχουν από χρόνια νοσήματα(παχυσαρκία, υπέρταση ,καρδιαγγειακά,χοληστερίνη,σακχαρώδη διαβήτη)
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενήλικες από 18 ετών και άνω και θα έχει διάρκεια 6 μήνες.
Ο Δήμος καλεί τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν την ημερίδα για το κοινό
και να εγγραφούν σε αυτό.
Ημερομηνία ημερίδας και έναρξης του προγράμματος : Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 & Ώρα : 13,00μ.μ
Υπεύθυνη προγράμματος : Κωνσταντίνα Εξαρχοπούλου

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6979449250

.Πιλοτική μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%

Μόνον η πιλοτική μείωση για ένα εξάμηνο του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, τίθεται στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών αρνούνται να συζητήσουν, λόγω στενών δημοσιονομικών περιθωρίων, μια οριστική μείωση του συγκεκριμένου φόρου.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, μετά την πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα, η ελληνική πλευρά έθεσε το ζήτημα της πιλοτικής μείωσης, με τους εκπροσώπους των πιστωτών να ζητούν πρόσθετα εξειδικευμένα στοιχεία για τις επιπτώσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σύμφωνα με στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εάν ο ΦΠΑ στην εστίαση μειωθεί για ένα εξάμηνο, αναμένεται απώλεια εσόδων περίπου 80 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης.

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε, επίσης, ότι κατά την πρώτη συνάντηση με την τρόικα «άνοιξε όλη η ατζέντα των θεμάτων (δημοσιονομικά, προαπαιτούμενα Ιουνίου και διαρθρωτικά), υπήρξε ανταλλαγή απόψεων, αλλά δεν ελήφθησαν αποφάσεις».

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τέθηκαν, παράλληλα, ο ενιαίος φόρος στα ακίνητα, τα στοιχεία του προϋπολογισμού για το πεντάμηνο και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται αυτή την περίοδο. 

Αντίθετα, δεν τέθηκε το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού από τα μέσα του 2014 έως και το 2016, το οποίο, κατά πάσα πιθανότητα, θα συζητηθεί στον επόμενο έλεγχο, το φθινόπωρο. Ενώ, για το δημοσιονομικό κενό των επόμενων ετών, ανώτατος παράγοντας του υπουργείου δήλωσε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη».

Το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης. Επιζητεί να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, και πριν από το Eurogroup της 20ης Ιουνίου, ενώ προσδοκά να έχει υπάρξει νωρίτερα η έγκριση από το Euro Working Group για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ του Ιουνίου. 

Σημειώνεται, ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα αναχωρήσουν από την Αθήνα την Πέμπτη για να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση του Euro Working Group και θα επιστρέψουν αμέσως μετά για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

.Επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα στην Αττική

Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, εξαιτίας της σημερινής υπέρβασης του ορίου ενημέρωσης του κοινού στις τιμές του όζοντος, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ύστερα από μετρήσεις του δικτύου παρακολούθησης της ατμόσφαιρας της Αθήνας, ενώ όπως αναφέρει το ΥΠΕΚΑ, σταδιακή μείωση των τιμών αναμένεται από το απόγευμα.

Ειδικότερα, άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και στα παιδιά, να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

.Πόρισμα ΣΔΟΕ: 6,3 εκατ. ευρώ απέκρυψαν οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου

Στα χέρια του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής που ερευνά την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», βρίσκεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ, μετά τον έλεγχο που έκανε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συγγενών του πρώην υπουργού των Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης έδωσε εντολή κι αυτήν τη στιγμή φωτοτυπείται, για να δοθεί σε όλα τα μέλη της Προανακριτικής, το πόρισμα το οποίο είναι πολυσέλιδο και φτάνει τις 1.000 σελίδες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου ελέγχονται για απόκρυψη φορολογητέας ύλης από το 1997- 2011.

Ειδικότερα: Ο Ανδρέας Ροσσώνης (γαμπρός του κ. Παπακωνστατίνου) ελέγχεται για 1.457.000 ευρώ, ο Συμεών Συκιαρίδης για το ποσό 1.666.338 ευρώ, η εξαδέλφη του κ. Παπακωνταντίνου, Μαρίνα Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 193.499 ευρώ και η Ελένη Παπακωνσταντίνου για το ποσό των 2.987.660 ευρώ.

."Όχι" από το Βερολίνο σε μόνιμη χρηματοδότηση μεταξύ των κρατών της Ευρωζώνης

Απορρίπτει την μόνιμη χρηματοδότηση μεταξύ των κρατών της ευρωζώνης η γερμανική κυβέρνηση, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο επικαλείται η γερμανική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το μέλλον του ευρώ βρίσκεται στην κοινή πορεία προς την αποκατάσταση μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας και σταθερών δημοσιονομικών. 

«Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα του ευρώ», είναι ο τίτλος του υπηρεσιακού σημειώματος του υπουργείου του Φίλιπ Ρέσλερ, το οποίο αφορά αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν στην λειτουργία της Ευρωζώνης.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το Ρόιτερς, από το γερμανικό υπουργείο αποκλείεται η αμοιβαιοποίηση ή η κοινοτικοποίηση των οικονομικών κινδύνων και συγκεκριμένα η έκδοση ευρωομολόγων, ενώ ενθαρρύνεται το άνοιγμα και η ελαστικοποίηση των αγορών. 

Επιπλέον, στο έγγραφο γίνεται σαφής αναφορά στην ανάγκη κοινής αντιμετώπισης των προβλημάτων των τραπεζών, με τους φορολογούμενους να βρίσκονται τελευταίοι στην ανάληψη ευθύνης για την διάσωσή τους και τονίζεται ότι η παροχή βοήθειας από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης πρέπει να συνδέεται πάντα με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

.Το πολύ Facebook χωρίζει ζευγάρια

Το Facebook κάνει καλό στην κοινωνική ζωή, αλλά όχι κατ' ανάγκη και στην ερωτική. Η υπερβολική χρήση του κοινωνικού δικτύου μπορεί να κάνει σοβαρή -έως ανεπανόρθωτη- ζημιά στις σχέσεις μερικών ζευγαριών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα. 

Η μελέτη δείχνει ότι τα κοινωνικά δίκτυα έχουν μεν φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι άνθρωποι επικοινωνούν, όμως παράλληλα υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, καθώς μπορεί να αποδειχτούν καταστροφικά για μια σχέση ή ένα γάμο.

Η έρευνα έδειξε ότι όσο υψηλότερη είναι η χρήση του κοινωνικού δικτύου, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα τριβών, τσακωμών, απιστίας, χωρισμού και διαζυγίου. 

Όπως είπε ο Κλέιτον, όσο πιο πολύ κάποιος χρησιμοποιεί το Facebook, τόσο συχνότερα μπαίνει στον πειρασμό να παρακολουθεί κρυφά τις ηλεκτρονικές (και λοιπές) δραστηριότητες του/της συντρόφου του στο διαδίκτυο, πράγμα που αυξάνει τον βαθμό ζήλιας. Η ζήλια, με τη σειρά της, ανοίγει το δρόμο για προστριβές στο ζευγάρι.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.