.40 βουλευτές ζητούν στον Στουρνάρα να δώσει όλα τα ονόματα πολιτικών με λεφτά στο εξωτερικό


Βουλευτές της συγκυβέρνησης της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, με κοινή ερώτησή τους προς τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα του ζητούν να δημοσιοποιήσει τα ονόματα όλων όσοι έχουν βγάλει λεφτά στο εξωτερικό.

Και εννοούν πολιτικούς, γενικούς γραμματείς υπουργείων, προέδρους και διοικητές οργανισμών, δημάρχους, νομάρχες κ.ά. Εξαιρούνται όσοι έχουν βγάλει χρήματα στο εξωτερικό για λόγους υγείας ή για λόγους εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Η ερώτηση έχει τίτλο «Ελεγχος σε εμβάσματα Ελλήνων πολιτών που ασκούσαν το χρονικό διάστημα 2010-2012 εκτελεστική εξουσία, αλλά και σε πρόσωπα που διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα τα τελευταία 10 έτη» και αναφέρει:

«Είναι γνωστό ότι για να ανακτηθεί πλήρως η αξιοπιστίς του πολιτικού συστήματος της Ελλάδας και να ενδυναμωθεί η συνδετική σχέση εμπιστοσύνης Πολιτείας και Πολιτών επιβάλλεται να πειστούν όλοι οι Ελληνες ότι όσοι χειρίστηκαν στο παρελθόν το δημόσιο χρήμα το έκαναν με όρους διαφάνειας, διαχειριστικής αποτελεσματικότητας και αίσθηση πατριωτικής συνείδησης.

Είναι αυτονόητο ότι όσοι δεν ακολούθησαν το παραπάνω τρίπτυχο είναι ακατάλληλοι για δημόσια αξιώματα και ελεγκτέοι από τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Οι δε αποδεδειγμένα παρανομήσαντες πρέπει να τιμωρηθούν παραδειγματικά και αυστηρά».

Υπογράφουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Χρήστος Δήμας, Πύρρος Δήμας, Αννα Καραμανλή, Κώστας Τασούλας, Γιάννης Μιχελάκης, Γιώργος Κοντογιάννης, Σοφία Βούλτεψη, Βασίλης Οικονόμου.

.Γιατί πολλαπλασιάζονται οι... φράξιες στο ΠΑΣΟΚ


Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδας ξεκινά το 9ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που φιλοδοξεί να αλλάξει τα πάντα, να σβήσει τις αμαρτίες του παρελθόντος, να αλλάξει ενδεχομένως όνομα και σύμβολα στο κόμμα που κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου για περίπου 40 χρόνια πριν βρεθεί στον... καιάδα τουΜνημονίου.

Παραδοσιακά σε κάθε προσυνεδριακή διαδικασία κορυφώνονται οι επαφές, οι ομαδοποιήσεις, τα δείπνα, οι φράξιες και οι ίντριγκες. Αυτή τη φορά όμως, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μερικούς επιπρόσθετους λόγους - προσδοκίες με βάση τους οποίους πορεύονται.

Χωρίς φυσικά κανείς να έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει σε κανένα το γνήσιο ενδιαφέρον για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και υπό την παρούσα συγκυρία πρέπει να καταγραφούν δύο συγκεκριμένες στοχεύσεις για πλασάρισμα στα νέα κορυφαία όργανα με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα, όποια κι αν είναι αυτή.

Στο νέο καταστατικό προτείνεται η νομιμοποίηση των ρευμάτων πολιτικής σκέψης τα οποία μάλιστα θα συγκροτούνται και θα λειτουργούν ελεύθερα με δυνατότητα παρέμβασης σε όλα τα οργανωτικά επίπεδα.

Αρα, όσοι κινούνται για τη δημιουργία τάσεων, ρευμάτων και ομάδων επιδιώκουν να λάβουν θέσεις και να έχουν εκπροσώπηση στα όργανα.

Επίσης, προτείνεται ότι «για την εκλογή των Συνέδρων και των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο αριθμός των σταυρών προτίμησης καθορίζεται στο 10% των προς εκλογή θέσεων».

Αυτό σημαίνει ότι «σπάνε οι γραμμές» καθώς ο κάθε σύνεδρος θα μπορεί να σταυρώνει μόνο το 10% των υποψηφίων. Για παράδειγμα, στην ψηφοφορία για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή που θα αριθμεί 120 μέλη θα μπορεί να σταυροδοτήσει μόνον 12. Αν εξακολουθούσε να ισχύει το 40% θα μπορούσε να προτείνει 30 μέλη. 

Είναι προφανές λοιπόν ότι με τη «γραμμή» η ηγεσία θα ήλεγχε το 40% του οργάνου τουλάχιστον.
Από τα παραπάνω καθίστανται σαφείς οι στόχοι και οι προσδοκίες των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

.Le Monde: Στις Βρυξέλλες οι ηγέτες συμφώνησαν τη μεγαλύτερη λιτότητα στην ιστορία της Ευρώπης


Οι επικεφαλής των τεσσάρων μεγάλων πολιτικών ομάδων του Ευρωκοινοβουλίου ανακοίνωσαν την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ότι αρνούνται να δεχθούν τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ γιατί «δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και δεν ευνοεί τους ευρωπαίους πολίτες».

Αυτά γράφει η έγκυρη γαλλική εφημερίδα Le Monde, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών. «Στο τέλος μιας μαραθώνιας Συνόδου Κορυφής οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών συμφώνησαν σε έναν προϋπολογισμός λιτότητας για τα επόμενα επτά χρόνια, μειωμένο για πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ενωσης» γράφει η γαλλική εφημερίδα.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του Ευρωκοινοβουλίου το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το κάλεσε «να αναλάβει τις ευθύνες του» και να μην καταψηφίσει την ευρωπαϊκή συμφωνία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Ευρωκοινοβουλίου Αλέν Λαμασούρ ανέφερε: «Από την κρίση οι ηγέτες της Ευρώπης έβγαλαν το συμπέρασμα ότι η λύση θα ήταν μια πιο εξασθενημένη Ηπειρος και με λιγότερη αλληλέγγυη. Εμείς στο Ευρωκοινοβούλιο λέμε το αντίθετο». 

Καλεί μάλιστα τους ηγέτες να αναθεωρήσουν την συμφωνία της Παρασκευής γιατί αποστερεί την Ευρώπη από κάθε πρωτοβουλία για τα επόμενα επτά χρόνια.

.Η απάτη της σοδειάς - 37.000 αγρότες «έκλεψαν» 244 εκατ. ευρώ μέσω ΦΠΑ


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι ελεγκτές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όταν διαπίστωσαν μία τεράστια απάτη με δράστες 37.000 αγρότες, οι οποίοι εισέπραξαν 244 εκατομμύρια ευρώ χωρίς ωστόσο να μπορούν να τα δικαιολογήσουν από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Την μαύρη διαρροή χρήματος αποκάλυψε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, 

κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσαυτάρης πέρυσι, 292.000 δικαιούχοι αγρότες εισέπραξαν επιστροφή 11% ΦΠΑ συνολικού ποσού 400 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τους 292.000 αγρότες όμως που μοιράστηκαν αυτά τα χρήματα μόλις τα 156 εκατομμύρια πήγαν σε περίπου 155.000 αγρότες, αφού 37.000 άτομα κατάφεραν να μοιραστούν τα υπόλοιπα 244 εκατομμύρια.

Τώρα το υπουργείο θα ξεκινήσει έλεγχο για πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Ωστόσο από τα πρώτα δείγματα των ελέγχων έχουν εντοπιστεί απίστευτες περιπτώσεις. 
Όπως αναφέρουν και Τα Νέα χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα με μία αγρότισσα, η οποία έχει στην κατοχή της τιμολόγια αξίας 4,1 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε άλλες περίπτωσις εμφανίζονται αγρότες που παρουσίασαν παραστατικά αλλά δεν είχαν καν παραγωγή. Ενώ γέλια προκαλεί η περίπτωση 100 αγροτών που ενώ δήλωσαν εισόδημα 2,2 εκατομμυρίων ευρώ παρουσίασαν παραστατικά και έλαβε επιστροφές ΦΠΑ αξίας 3,4 εκατομμυρίων.

Μόλις ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και εντοπιστούν οι παραβάσεις οι αγρότες θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που παράνομα έλαβαν, αλλιώς θα οι αγρότες θα βρεθούν αντιμέτωποι και με ποινικές ευθύνες.

.Ικανοποίηση του υπ. Ανάπτυξης από τις αποφάσεις


Σημαντικές διευκολύνσεις για την υλοποίηση του επόμενου ΕΣΠΑ για την επταετία 2014-2020 και την επιτάχυνση της απορρόφησης των Κοινοτικών κονδυλίων από την Ελλάδα προβλέπουν οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Πέρα από το σημαντικό οικονομικό όφελος που προκύπτει για την Ελλάδα, με την αύξηση των πόρων σε σχέση με τις αρχικές προτάσεις της Επιτροπής, με τις σημερινές αποφάσεις υιοθετείται σειρά κανονιστικών ρυθμίσεων, που αναμένεται να διευκολύνουν σημαντικά την υλοποίηση των προγραμμάτων. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης:

- Προβλέφθηκε για τις περιφέρειες της Αττικής και της Δυτ. Μακεδονίας σημαντικά αυξημένο ποσοστό συγχρηματοδότησης (80%), σε σχέση με την αρχική πρόταση της Επιτροπής (50% και 60% αντίστοιχα).

- Δόθηκε η δυνατότητα προσαύξησης όλων των ισχυόντων ποσοστών συγχρηματοδότησης κατά 10% στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως η Ελλάδα.

- Για τις χώρες αυτές θα ισχύσει μεγαλύτερη προκαταβολή κατά την έναρξη των προγραμμάτων (1,5% τον πρώτο χρόνο, 1,5% το δεύτερο και 1% τον τρίτο αντί για 1%, 1% και 1% αντίστοιχα).

- Μετά την άρση των σχετικών περιορισμών, ο ΦΠΑ, στην περίπτωση που δεν ανακτάται, θα είναι επιλέξιμος για συγχρηματοδότηση, για το σύνολο των παρεμβάσεων.

- Ο αρχικά προβλεφθείς κανόνας Ν+2 χαλάρωσε κατά ένα χρόνο, δίνοντας μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο για την υλοποίηση των παρεμβάσεων.

.Έφοδος της Χρυσής Αυγής σε νοσοκομείο της Τρίπολης


Αιφνιδιαστικό έλεγχο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης έκαναν χθες το βράδυ μέλη της Χρυσής Αυγής. 

Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες από μέλη του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων ότι μετανάστριες προσφέρουν παράνομες και ανασφάλιστες υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας. 

Το περιστατικό του ελέγχου της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο επιβεβαιώνει στο newsbeast.grη πρόεδρος εργαζομένων του νοσοκομείου, κυρία Σαραντοπούλου, η οποία λέει ότι υπάρχουν αλλοδαπές νοσηλεύτριες. 

.Η εμφάνιση της πρεσβυωπίας


Η πρεσβυωπία είναι η δυσκολία που αποκτά κανείς στην κοντινή όραση με την πάροδο της ηλικίας. Οφείλεται σε άγνωστο μηχανισμό που προσβάλει την προσαρμογή των ματιών στις απαιτήσεις της κοντινής εργασίας. Αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να διαβάσει κανείς κοντά, να «περάσει την βελόνα», να δει τον κατάλογο του εστιατορίου ή να δει την ώρα στο ρολόι του.

Όλοι έχουμε δει σε άλλους ή έχουμε βιώσει οι ίδιοι την κίνηση να απομακρύνουμε ένα κείμενο τεντώνοντας τα χέρια μας για να το διαβάσουμε. 

Η διαταραχή της κοντινής όρασης όπως πλέον αναφερόμαστε για την πρεσβυωπία έρχεται πιο γρήγορα σε ασθενείς με υπερμετρωπία και πιο αργά σε ασθενείς με μυωπία. Στα φυσιολογικά μάτια συνήθως εμφανίζεται στις ηλικίες 40-45 ετών και επιδεινώνεται όσο τα χρόνια περνούν μέχρι μια ηλικία όπου και σταθεροποιείται.

Βασική θέση στην προσαρμογή της όρασης για κοντά έχει ο φακός του ματιού με τις αλλαγές στο σχήμα του. Γι' αυτό και η προσαρμογή καταργείται μετά από μια επέμβαση καταρράκτη όπου τοποθετείται στο μάτι τεχνητός φακός. Έτσι συνήθως χρειάζεται ξεχωριστό γυαλί για να διαβάζουμε κοντά.

Στη σύγχρονη οφθαλμολογία όμως έχουν βρεθεί εναλλακτικοί τρόποι να αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα σε ένα σημαντικό ποσοστό ασθενών που θέλουν να αποφύγουν τα γυαλιά. 

Οι τρόποι αυτοί αφορούν ειδικούς ενδοφθάλμιους φακούς (ψευδοπροσαρμοστικούς ή/και πολυεστιακούς) ή/και εφαρμογή laser στον κερατοειδή. Η μέτρηση του ενδοφθάλμιου φακού είναι καθοριστική σημασίας. Η πιο ακριβής μέθοδος είναι η οπτική βιομετρία και ακόμα περισσότερο η οπτική βιομετρία νέας γενιάς.

Πριν αποφασιστεί ο ενδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας χρειάζεται αναλυτική πληροφόρηση και συζήτηση με τον θεράποντα ιατρό γιατί η θεραπεία εξατομικεύεται. Δηλαδή δεν υπάρχει κανόνας για όλους τους ασθενείς. 

Να τονίσουμε ότι «ότι το γυαλί για κοντά» αποτελεί την πιο ασφαλή μέθοδο αντιμετώπισης της πρεσβυωπίας, δεν παύει όμως να είναι δύσχρηστο...

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.