.Καλοκαιρία για Καλά Χριστούγεννα


Με καλό καιρό θα εορταστούν τα Χριστούγεννα, εντός και εκτός των τειχών της πρωτευούσης, καθώς οι μετεωρολόγοι προβλέπουν καλό καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Αυξημένη κατά 50% ήταν η κίνηση στα εθνικά οδικά δίκτυα, ως και τη Δευτέρα, οπότε και εγκατέλειψαν τη Αθήνα και οι τελευταίοι εκδρομείς των Χριστουγέννων.

 Αυξημένη ήταν η κίνηση και στο κέντρο της πόλης, σε σχέση με άλλες χρονιές, αν και η αγοραστική κίνηση εμφανίστηκε μειωμένη κατά 40% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Α984 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Παναγιώτης Καρέλας.
Μόνη εξαίρεση η Βαρβάκειος Αγορά όπου παρατηρήθηκε αύξηση της κίνησης καθώς προτίμησαν να κατέβουν εκεί για τα ψώνια τους καταναλωτές από κάθε άκρη της Αττικής. Πολλοί μάλιστα κατέβηκαν για πρώτη φορά στη Βαρβάκειο, αφού τα προηγούμενα χρόνια προτιμούσαν τις τοπικές τους περιφερειακές αγορές.
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι δεκάδων οικογενειών της Αθήνας "έστρωσαν" οι συμπολίτες τους, μέσω της ενίσχυσης του κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων. 'Οπως όδήλωσε στον Α984 ο διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, χρειάστηκαν 170 φορτηγά και δύο νταλίκες για την μεταφορά των δεκάδων χιλιάδων προσφορών από τους πολίτες της Αθήνας.
Πρωθυπουργική βόλτα στην αγορά
Εν τω μεταξύ, το εμπορικό κέντρο της Αθήνας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, , συνοδευόμενος από το διευθυντή του γραφείου του, Κώστα Μπούρα και το βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθο Λαζαρίδη. Ο πρωθυπουργός περιδιάβηκε στις Βασ. Σοφίας, Σόλωνος και Ακαδημίας και είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ανταλλάξει ευχές με καταστηματάρχες και περαστικούς.

.Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα


Ληστείες σε βάρος ανηλίκων πραγματοποίησαν άγνωστοι σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με σκοπό να τους αποσπάσουν τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία τα καταγεγραμμένα περιστατικά είναι τα εξής:

-Στην Καλλιθέα, στην οδό Ζερβού, στις 10.30 π.μ., τρία άτομα αφαίρεσαν από δύο ανήλικους τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει από τα κάλαντα.
-Παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε στα Πατήσια, στην οδό Σλήμαν, με θύματα δυο 15χρονους, από τους οποίους πήραν 150 ευρώ και τα κινητά τους τηλέφωνα.

-Στο Παλαιό Φάληρο, στην οδό Ανδρομάχης, δυο ληστές έκλεψαν τα χρήματα και ένα κινητό τηλέφωνο από έναν 10χρονο και έναν 12χρονο με απειλή μαχαιριού, καθώς και στις 14:00 επίσης στο Π. Φάληρο, στην οδό Ίριδος, σημειώθηκε και δεύτερο περιστατικό με θύματα δύο ανήλικους.

-Τέλος, στις 13:10 στο Νέο Ψυχικό, στην οδό Καλπακίου, δύο άτομα αφαίρεσαν από ανηλίκους τα χρήματα από τα κάλαντα. 

.ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ TΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ 11%!


Στον πρώτο λογαριασμό του 2013 θα ενσωματωθεί η αύξηση στα τιμολόγια τηςΔΕΗ ύψους 11% για τα νοικοκυριά! Αυτό σημαίνει ότι η επιβάρυνση για τους καταναλωτές θα έρθει, όπως αποκάλυψε το Mega, στους πρώτους μήνες του... 
2013 και όχι το καλοκαίρι που η κατανάλωση είναι πολύ χαμηλότερη. Άσχημα τα πράγματα για πολύ κόσμο...

.«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΕ ΧΙΛΗ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΚΟΠΑΧΟΥΕ


Σε κατάσταση κόκκινου και πορτοκαλί συναγερμού, αντίστοιχα, είναι η Χιλή και η Αργεντινή λόγω της δραστηριότητας του ηφαιστείου Κοπαχούε που βρίσκεται νότια των Ανδεων, σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα των δύο χωρών. Μέχρι στιγμής, το Γραφείο Εκτάκτων Αναγκών της Χιλής (Onemi) δεν...
έχει ζητήσει την απομάκρυνση των κατοίκων από την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο. Στο Κοπαχούε ζουν 500 άνθρωποι, 900 στο Καβιαχούε και 800 στο Μαπούσε. 

Τα αέρια που βγαίνουν από τον κρατήρα του ηφαιστείου ύψους 2.965 μέτρων άλλαξαν χρώμα το βράδυ της Κυριακής, από γκρι σε άσπρα, δείχνοντας πως υπάρχουν ατμοί. 
«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι η δραστηριότητα του ηφαιστείου θα καταλήξει σε μια μεγάλη έκρηξη», ανακοίνωσε η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας της Χιλής.

Ούτε οι αρχές της επαρχίας Νεουκέν της Αργεντινής έχουν διατάξει την εκκένωση της περιοχής, επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι «ζουν σε απόλυτη ηρεμία».
 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.