.Σφράγισαν τελικά τα ιατρεία του ΕΟΠΠΥ Ζωγράφου

Σφραγισμένα βρήκαν σήμερα το πρωί τα πολυιατρεία του ΕΟΠΠΥ στην Παπαδιαμαντοπούλου 80 εργαζόμενοι, γιατροί, ωφελούμενοι και αλληλέγγυοι. Ήταν άλλη μία επιτυχία της μνημονιακής μας κυβέρνησης που δρα ως ντίλερ των πολυεθνικών στο χώρο της υγείας για να θυμηθούμε μία φράση του Δ. Βαρνάβα εκπροσώπου της ΟΕΝΓΕ.
Δυστυχώς η κινητοποίηση που υπήρξε σε ολόκληρη την χώρα δεν κατάφερε να αποτρέψει τους σχεδιασμούς του Α. Γεωργιάδη. Σχεδιασμοί που έτσι κι αλλιώς δεν έχουν μακροπρόθεσμο ορίζοντα καθώς ξέρουν ότι τελείωσαν και ξεπουλάνε ότι προλάβουνε – όσο προλάβουνε.Τα κατάφεραν και τα έβαλαν προεκλογικά και με τα τελευταία κοινωνικά στρώματα, τους συνταξιούχους, που τους στήριζαν μέχρι τώρα περισσότερο από όλους τους άλλους, στις εκλογικές αναμετρήσεις.
Διέλυσε όμως και τις αυταπάτες μεγάλης μερίδας αν όχι της πλειοψηφίας των εργαζομένων στο χώρο, ότι με ένα εξώδικο, με κάποιες παρεμβάσεις κλπ θα κατάφερναν να αποτρέψουν το κλείσιμο των ιατρείων. Αμ δε…

.Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης η τροπολογία για την ψήφο των μεταναστών

 Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, το νομοσχέδιο που διευκολύνει τη συμμετοχή προσώπων με ευρωπαϊκή ιθαγένεια στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, όπως επίσης και η τροπολογία με την οποία αποκλείονται οι ομογενείς, οι νόμιμοι μετανάστες χωρίς ελληνική ιθαγένεια και οι υπήκοοι χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (Ελβετία, Λιχτενστάιν, Ισλανδία και Νορβηγία).

Το νομοσχέδιο συνάντησε μονάχα τις ενστάσεις του ΚΚΕ που δήλωσε «παρών», ενώ η τροπολογία υπερψηφίστηκε από την Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, τη Χρυσή Αυγή και τη ΔΗΜΑΡ.

Η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, υλοποιεί σχετική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που εκτίμησε πως το δικαίωμα που είχε δοθεί στους επί μακρόν διαμένοντες στην Ελλάδα - νόμιμους αλλά μη πολιτογραφημένους - μετανάστες, αντέβαινε στο Σύνταγμα. 

Η απόφαση ωστόσο, αναγνωρίζει το δικαίωμα της Πολιτείας να πολιτογραφεί αλλοδαπούς επί τη βάσει «τυπικών και ουσιαστικών κριτηρίων»: νόμιμη παραμονή των αλλοδαπών στη χώρα, αλλά και τεκμηρίωση των «γνήσιων δεσμών τους προς την ελληνική κοινωνία» (ενσωμάτωση).  

.Δήμαρχοι, γιατροί, πρόεδροι ΝΠΔΔ με ψευδή «πόθεν έσχες»

 Δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι ΝΠΔΔ, διαιτητές και δημοσιογράφοι είναι ανάμεσα στα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη λίστα της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαβιβάστηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση πεπραγμένων της Αρχής για το 2013, έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνολικά 413 υποθέσεις για ψευδείς δηλώσεις ενώ «πρωταθλητές» στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων είναι οι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ακολουθούν οι γιατροί του ΕΣΥ.

Ο πρόεδρος της Αρχής Παναγιώτης Νικολούδης κάνει λόγο στην έκθεση για «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας», για «εγκληματικές συμπεριφορές» αλλά και για «φαινόμενο καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω». 
Παράλληλα, αναφέρεται σε «δυσχέρειες που υπήρξαν για να αντληθούν στοιχεία και πληροφορίες από τις ελεγχόμενες τράπεζες τα οποία στρέφονται εναντίον των διοικήσεων τους».

Στη «Λίστα Νικολούδη», καταγράφονται χωρίς να κατονομάζονται, μεταξύ άλλων, 75 περιπτώσεις δημάρχων και έξι περιφερειαρχών, 62 γιατρών νοσοκομείων, 48 προέδρων ΝΠΔΔ, 37 μελών επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, 18 δημοσιογράφων, 7 διαιτητών επαγγελματικού αθλητισμού

.Στάση αναμονής ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου, τηρούν οι αγρότες

Ήπιες κινητοποιήσεις συμβολικού χαρακτήρα έχει επιλέξει για σήμερα μερίδα αγροτών της Βόρειας Ελλάδας, ενώ άλλοι τηρούν στάση αναμονής ενόψει του αυριανού συλλαλητηρίου που έχει προγραμματιστεί, στη μία το μεσημέρι, στην Αθήνα.

Οι αγρότες στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι.  Για την Πέμπτη έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.
Στην Πέλλα, οι αγρότες προετοιμάζονται πρωτίστως για το αυριανό παναγροτικό συλλαλητήριο, ενώ και σήμερα θα πραγματοποιήσουν συμβολικούς αποκλεισμούς των δρόμων. 

Στο μεταξύ, παραμένουν τα μπλόκα στον κόμβο Μελισσίου και Γυψοχωρίου, στο Πλεύρωμα και στον κόμβο Μαυροβουνίου, αλλά και στην Αλμωπία.

Στις Σέρρες, οι αγρότες έχουν προγραμματίσει για σήμερα να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος στον κόμβο των Κερδυλλίων επί της Εγνατίας οδού Σερρών- Καβάλας, ενώ αυτοί της Μαυροθάλασσας, αφενός μεν προετοιμάζονται για το αυριανό συλλαλητήριο, αφετέρου δε, μεθαύριο (Πέμπτη) σκοπεύουν να επιδιώξουν συνάντηση με κυβερνητικούς παράγοντες στην Αθήνα.

.Ι. Παναγιωτόπουλος: Το Άγιον Όρος είναι το νήμα της παράδοσης

Μια επίσκεψη στο Άγιον Όρος «μας δίνει την ευκαιρία να κρατήσουμε το νήμα της παράδοσης, που χάνεται, και αυτό το νήμα πρέπει να κρατήσουμε, πρέπει να κρατήσουμε την παράδοσή μας ενωμένη» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, που συνόδευσε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στην επίσκεψή του στην αθωνική μοναστική πολιτεία. 

«Η αρχαία παράδοση της Εκκλησίας σώζεται στο Άγιον Όρος και έχει μοναδική σημασία να σώζεται, γιατί εμείς μπορεί να πούμε να πάμε να το ζήσουμε, εμείς που έχουμε μπει σε άλλους ρυθμούς, σε άλλη ζωή, στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας. 

Αυτές τις λίγες ώρες, που πάμε εκεί, αξίζει να το ζήσουμε και αυτό είναι το μεγαλείο. Είναι ένας πολιτισμός, ένα τεράστιο μέγεθος» σημειώνει ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι και θεολόγος, λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ειδικευμένος στη Γενική Εκκλησιαστική Ιστορία, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αν συνιστούσε «πολιτική παρέμβαση» το γεγονός ότι παρουσία του κ. Σαμαρά διαβάστηκε το πολυχρόνιο, μια διαδικασία κατά την οποία η εκκλησία εύχεται υπέρ της πολιτικής ηγεσίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος απαντά: «Είναι μια παράδοση. 

Η Εκκλησία εύχεται υπέρ της πολιτικής ηγεσίας. Το πολυχρόνιο είναι μια διαδικασία κατά την οποία εύχεται η Εκκλησία υπέρ της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Ο εκάστοτε επικεφαλής ακούει το πολυχρόνιο. Έτσι λοιπόν, το άκουσε και ο πρωθυπουργός. Η Εκκλησία τιμά την πολιτική ηγεσία, γιατί ακριβώς αυτή την παράδοση εκφράζει, χωρίς διακρίσεις».

.«Να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα»

«Να μην κλείσει καμία υγειονομική μονάδα, δεν πρέπει να απολυθεί κανείς εργαζόμενος, υγειονομικός και βεβαίως θα πρέπει να εξασφαλιστεί για όλο το λαό πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια για την Υγεία.
Μιλώντας, επίσης, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ο Βασίλης Τοπαλιανίδης, γιατρός στη Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Μενίδι και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Συμβασιούχων Ιατρών του ΕΟΠΥΥ στην Αττική, επισήμανε πως «ο νέος νόμος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ένα επιπλέον έγκλημα κατά των λαϊκών δικαιωμάτων», και τάχθηκε κατά των ιδιωτικοποιήσεων, τονίζοντας τη σημασία της δωρεάν, δημόσιας υγείας, με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. 
Παράλληλα, ζήτησε να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος και να μην κλείσει κανένα πολυϊατρείο του ΕΟΠΠΥ ή Κέντρο Υγείας. Τέλος, κατηγόρησε τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πως στηρίζουν τη συνύπαρξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υγείας.
Μετά τη συγκέντρωση στην Ομόνοια, που συμμετείχαν εκατοντάδες μέλη του ΠΑΜΕ, ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

.Τροπολογία φέρνει αποφυλακίσεις

Τη δυνατότητα να απολύονται από τις φυλακές όσοι κατάδικοι έχουν εκτίσει τα δυο πέμπτα της ποινής τους και τους έχουν επιβληθεί ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης εως 10 ετών και πάσχουν από ανίατες ασθένειες, ή υπεβλήθησαν σε μεταμόσχευση οργάνων, ή πάσχουν από κακοήθη νεοπλάσματα ή είναι φορείς του AIDS, προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε απόψε στη Βουλή, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαραλάμπος Αθανασίου.Με την ίδια τροπολογία ορίζεται ότι μπορούν να απολυθούν επίσης υπό τον όρο της ανάκλησης και κρατούμενες μητέρες που έχουν μαζί τα ανήλικα τέκνα τους. Εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία, παιδεραστία, οργανωμένο έγκλημα, αλλά και καταχραστές του δημοσίου.

.Βίαιες συγκρούσεις στο Κίεβο

Αυστηρό μήνυμα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ότι η προσφυγή στη βία "δεν θα επιλύσει την κρίση" έστειλε ο Λευκός Οίκος, καθώς 13 πολίτες και 2 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους από την αναζωπύρωση σήμερα των συγκρούσεων μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων στο Κίεβο. 
Οι μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ουκρανικής αστυνομίας έχουν περικυκλώσει την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, όπου έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες αντιπολιτευόμενοι διαδηλωτές και έχουν αρχίσει μια μεγάλη επιχείρηση για τη διάλυσή τους.
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης της πόλης Λβιβ, καθώς και την έδρα της αστυνομίας στην πόλη αυτή που θεωρείται προπύργιο των εθνικιστών, στη δυτική Ουκρανία, όπως ανέφερε ένα δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου από την περιοχή.
Περίπου 500 άνθρωποι πετροβόλησαν αρχικά το κτίριο όπου στεγάζεται η περιφερειακή διοίκηση και κατόπιν εισέβαλαν σε αυτό χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Λίγο αργότερα περίπου 100 διαδηλωτές κατέλαβαν αιφνιδιαστικά και την έδρα της αστυνομίας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις μετέφεραν κοντά στην πλατεία τρία τεθωρακισμένα οχήματα, εξοπλισμένα με εκτοξευτήρες νερού, τα οποία και άρχισαν να χρησιμοποιούν πριν από λίγο, ενώ διαδηλωτές εκτόξευαν βόμβες μολότοφ, πυροτεχνήματα και πέτρες στις δυνάμεις ασφαλείας που τους είχαν περικυκλώσει, όπως μετέδωσε η τηλεόραση.
Πολλές σκηνές από αυτές που είχαν στήσει εδώ και τρεις μήνες στην πλατεία κάηκαν. Οι συγκεντρωμένοι έβαλαν φωτιά σε σωρούς από λάστιχα και ξύλα στην είσοδο της πλατείας για να εμποδίσουν τους αστυνομικούς να τους προσεγγίσουν.
Την ίδια ώρα, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ουκρανίας μετέδιδε ότι οι αρχές θα περιορίσουν από τα μεσάνυχτα την κυκλοφορία των οχημάτων που κατευθύνονται στο Κίεβο. "Για να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της σύγκρουσης και για να μην έχουμε θύματα, ενημερώνουμε τους πολίτες της Ουκρανίας ότι οι μετακινήσεις προς το Κίεβο θα περιοριστούν από τα μεσάνυχτα", ανέφερε το πρακτορείο.
Από την πλευρά του, ο γενικός εισαγγελέας Βίκτορ Ψόνκα προειδοποίησε ότι θα επιβληθούν "οι πιο σκληρές" ποινές σε όσους πυροδότησαν και καθοδήγησαν τις βιαιότητες. 
"Η γενική εισαγγελία θα ζητήσει την επιβολή των πιο σκληρών ποινών σε βάρος εκείνων που πυροδότησαν τις τρέχουσες εξελίξεις, εκείνων που τις οργάνωσαν και εκείνων που τις καθοδήγησαν" ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο εισαγγελέας, καλώντας τους ηγέτες της αντιπολίτευσης "να αναλάβουν την ευθύνη αυτού που συμβαίνει".

.«Οι πολιτικές ευθύνες δεν αφορούν τον Παπανδρέου»

Σε διευκρινιστική δήλωση εκείνης που είχε κάνει στο Βελιγράδι σχολιάζοντας την υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη για απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, με την εμπλοκή ΜΚΟ και υπαλλήλων του ΥΠΕΞ, προχώρησε ο κ.Ευαγγελος Βενιζέλος φτάνοντας το βράδυ στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

«Οι πολιτικές ευθύνες στις οποίες αναφέρθηκα δεν αφορούν τον Παπανδρέου. Χαίρομαι που υπάρχουν τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Δημήτρης Δόλης και ο Ανδρέας Λοβέρδος, που συμμετείχαν στη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης», είπε συνομιλώντας με δημοσιογράφους.

Νωρίτερα, στο Βελιγράδι είχε απαντήσει ερωτηθείς σχετικώς:

«Τον λόγο έχει η δικαιοσύνη και ο νόμος. Είναι λυπηρό να εμπλέκονται διπλωματικοί υπάλληλοι. Αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο, θα τεθούν σε αργία. Σε αυτές τις υποθέσεις πάντα υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Εγώ πάντως δεν θα υποχρέωνα ποτέ υπάλληλο να υπογράψει κάτι, όταν ο ίδιος δεν το επιθυμεί».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.