.Η επιστροφή του Κατάρ για επενδύσεις στο Ελληνικό


Η επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, η στήριξή του στην Ελλάδα, αλλά και η προτροπή του στις γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα μας φαίνεται πως έκανε τον εμίρη του Κατάρ να σκεφτεί ξανά το σχέδιο για επένδυση στο Ελληνικό.

Τελικά χθες το Κατάρ αποδέχθηκε τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές υπέγραψε τις σχετικές ρήτρες εμπιστευτικότητας που επικυρώνουν την εξέλιξη. Η υποβολή των τεχνικών προσφορών αναμένεται τον Ιούλιο του 2013. Υπενθυμίζεται πως το εμιράτο είχε αποχωρήσει πριν από ένα μήνα επειδή δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για απευθείας διακρατική συμφωνία για την επένδυση στο Ελληνικό.

Βέβαια, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα capital οι συζητήσεις για την... επιστροφή του Κατάρ είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη και τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ Παναγιώτη Μίχαλο -εκτός από μυστική επίσκεψη στην Ντόχα μία εβδομάδα πριν από το επίσημο πρωθυπουργικό ταξίδι στο εμιράτο- να είναι σε συνεχή επαφή με τους εκεί αξιωματούχους για να τους πείσουν να επιστρέψουν στον διαγωνισμό.

.Παραβίαση χωρικών υδάτων από τουρκική κορβέτα


Μέσα από τις Κυκλάδες προτίμησε, για άλλη μία φορά να περάσει για να φθάσει στον προορισμό του πιο σύντομα, τουρκικό πολεμικό πλοίο. Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, αυτή τη φορά πρόκειται για την τουρκική κορβέτα «Bozcaada», η οποία, προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε στις 11 το πρωί σε ελληνικά χωρικά ύδατα, πλέοντας μεταξύ Μυκόνου και Νάξου και στη συνέχεια ακολουθώντας δυτική πορεία κινήθηκε βορείως της Πάρου. 

Η τουρκική κορβέτα συνέχισε τον πλού της ακολουθώντας νότια πορεία μεταξύ Σίφνου και Αντιπάρου και εξήλθε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 μ.μ. πλέοντας μεταξύ Μήλου και Φολεγάνδρου.

Την πορεία της τουρκικής κορβέτας, που αυτή την ώρα πλέει σε διεθνή ύδατα νοτίως της Θήρας, παρακολούθησαν και παρακολουθούν πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού. 

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον άλλες τρεις φορές το 2012 τουρκικές κορβέτες έχουν επιλέξει να περάσουν μέσα από τις Κυκλάδες ως συντομότερο «δρόμο» για να κατευθυνθούν προς την ανατολική Μεσόγειο.

.Την Πέμπτη αποφασίζουν οι αγρότες για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους


Την Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι θα γίνει σύσκεψη εκπροσώπων και από τα 34 μπλόκα της χώρας, στον κόμβο της Νίκαιας, επί της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η πορεία των κινητοποιήσεων, ύστερα από 30 ημέρες στον δρόμο.

Στο μεταξύ, περίπου δύο ώρες (από τη μία το μεσημέρι) διήρκεσε ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας από εκατοντάδες αγρότες, εργαζομένους και μέλη του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν εκεί μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ. Προς ενίσχυση των Λαρισαίων έφθασαν και λεωφορεία από την Καρδίτσα, το Βόλο ακόμη και από την Αθήνα, με μέλη του ΠΑΜΕ.

Η διαμαρτυρία που ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι περίπου, υπήρξε ειρηνική και μετά την πάροδο δυο ωρών, οπότε και είχε σταματήσει η κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι. 

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής - Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

Οι αγρότες του μπλόκου στην Ορεστιάδα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της εφορίας στο κέντρο της πόλης, για μία ώρα.
 
Στο νομό Θεσσαλονίκης, παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας, όπου αγρότες θα μοιράσουν ζάχαρη στους διερχόμενους, ενώ κάποιοι από αυτούς θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Στις Σέρρες, οι αγρότες έδωσαν το "παρών" στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε στο κέντρο της πόλης, ενώ, στη συνέχεια, το μπλόκο στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα έκλεισε τον δρόμο για μία ώρα, από τις 2 το μεσημέρι. 

Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών - Καβάλας, έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για μία ώρα, από τις 2:30 το μεσημέρι, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν στη θέση τους και αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Στο μεταξύ, έληξε ειρηνικά γύρω στις 4 μμ η κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών που είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες αγρότες, στο 103 χλμ. της οδού, στο ύψος του Βέλου Κορινθίας. Η κυκλοφορία στην εθνική οδό έχει αποκατασταθεί πλήρως.

 Εξάλλου το μεσημέρι, αγρότες της Κορινθίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας και για περίπου 40 λεπτά, οι διερχόμενοι οδηγοί δεν πλήρωναν το αντίτιμο διέλευσης.

 Εν τω μεταξύ, οι αγρότες επέστρεψαν από την Καλαμάτα στο μπλόκο στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, με παραταγμένα τώρα τα τρακτέρ εκατέρωθεν του δρόμου, αν και είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα αποχωρήσουν από το μπλόκο και θα ακολουθήσουν άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

.Προστασία των προσωπικών δεδομένων για τους χρήστες του Google


Μέχρι το καλοκαίρι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει προχωρήσει στην υλοποίηση των αναγκαίων κινήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών που επισκέπτονται τις ιστοσελίδες της Google, σύμφωνα με το BBC.

Από τον περασμένο Μάρτιο, η αμερικανική εταιρεία συνδυάζει δεδομένα που αντλεί από τις ιστοσελίδες της προκειμένου να «στοχεύει» καλύτερα με διαφημιστικές ενότητες τους χρήστες της.

Τον Οκτώβριο του 2012, δόθηκε στην Google διορία τεσσάρων μηνών προκειμένου να εναρμονίσει τις πρακτικές της με την ευρωπαϊκή νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Από την πλευρά της, η αμερικανική εταιρεία ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικές της ήταν σύμφωνες με τη νομοθεσία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.