.Ξεκινάει το κυνήγι των πλαστογράφων από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Tίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας, αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, βάσει των οποίων προσελήφθησαν και εξελίχθηκαν βαθμολογικά οι δημόσιοι υπάλληλοι, μπαίνουν στο μικροσκόπιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι πλαστογραφημένα, ο υπάλληλος θα παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης, σύμφωνα με το «Έθνος».

Το κυνήγι των πλαστογράφων δημοσίων υπαλλήλων ξεκινάει και ζητείται απ' όλες τις διευθύνσεις προσωπικού να επικαιροποιήσουν τους φακέλους 622.000 εργαζομένων στο Δημόσιο σε υπουργεία, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και ΟΤΑ α' και β' βαθμού.

Οι αρμόδιες διευθύνεις θα «περάσουν από κόσκινο» τα έγγραφα που διατηρούνται στον προσωπικό φάκελο κάθε υπαλλήλου, με στόχο να εντοπίσουν όσα δικαιολογητικά δεν είναι νομίμως επικυρωμένα και αφορούν την υπηρεσιακή και μισθοδοτική κατάσταση των εργαζομένων (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τίτλοι σπουδών, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και αποδεικτικά γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών).

Σε αυτή την περίπτωση θα ζητείται η εκ νέου επικύρωση των εγγράφων και σε περίπτωση που αυτό δεν πραγματοποιηθεί, το έγγραφο δεν θα λαμβάνεται υπόψη, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ελέγχεται η γνησιότητά του.

Πρόκειται για την καταγραφή των τυπικών προσόντων και την αποτύπωση του εργασιακού προφίλ του προσωπικού στα υπουργεία και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, καθώς και στους δήμους και περιφέρειες.

Στο έγγραφο, που απέστειλε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, τονίζεται ότι «έχει διαπιστωθεί ότι, σε πολλές περιπτώσεις, τα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εγκυρότητα και πληρότητα, 

ιδιαίτερα σε στοιχεία που καταθέτει ο ίδιος ο υπάλληλος στην υπηρεσία του και σχετίζονται με την υπηρεσιακή του κατάσταση ή είναι πρόσφορα για την αξιολόγησή του, με συνέπεια να μην είναι εφικτή η ασφαλής, ορθή και ταχεία επεξεργασία τους, όταν αυτή απαιτείται».

.Για την προσέγγιση Ελλάδας-Ισραήλ μίλησε ο Μ. Νετανιάχου στη συνάντηση με το Δ. Αβραμόπουλο

Το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ και τα περιθώρια περαιτέρω ενίσχυσής τους, επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας μας Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Ισραήλ.

Όπως σημείωσε ο κ. Νετανιάχου «Βρισκόμαστε πολύ κοντά. Οι σημαίες μας έχουν τα ίδια χρώματα και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη». Μάλιστα, τόνισε ότι το Ισραήλ και η Ελλάδα αποτελούν τα θεμέλια του δυτικού πολιτισμού και υπενθύμισε ότι τα δυο κράτη ανανέωσαν τις σχέσεις τους προ ολίγων ετών.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι σχέσεις μας έχουν βελτιωθεί εντυπωσιακά και υφίστανται σημαντικά περιθώρια περαιτέρω δράσεων. Αυτό ακριβώς πρόκειται να συζητήσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Από την πλευρά του, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι «έχουμε προσδώσει μία νέα δυναμική στις σχέσεις μας» και σημείωσε ότι «Το μέλλον είναι πολύ ευοίωνο. Είμαστε πολύ εγγύτερα ο ένας στον άλλο».

Συνεχίζοντας, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε. Μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα σε όλους τους τομείς: οικονομία, επιχειρείν, επενδύσεις, ενέργεια, τουρισμό, έρευνα».

Ο κ. Νετανιάχου εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα και στον τομέα του Τουρισμού, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι πέρσι επισκέφθηκαν τη χώρα μας 400.000 Ισραηλινοί πολίτες και εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί τη φετινή χρονιά.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι ίσως επισκεφθεί τη χώρα μας για διακοπές, και ο κ. Αβραμόπουλος του απάντησε ότι είναι πάντα ιδιαιτέρως ευπρόσδεκτος στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Αβραμόπουλος υπενθύμισε στον κ. Νετανιάχου ότι όταν ήταν Δήμαρχος Αθηνών εγκαθίδρυσαν την πρώτη περίοδο της συνεργασίας τους σε επίπεδο πόλεων. «Τώρα βρισκόμαστε σε επίπεδο κρατών. Σε επίπεδο εθνών, οι σχέσεις μας αριθμούν χιλιάδες χρόνια» κατέληξε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών

.Υπέρ της ψήφισης του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου ο Φ. Κουβέλης

   Επιμένει ο Φώτης Κουβέλης στην ψήφιση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και στην από κοινού προώθηση με το ΠΑΣΟΚ της πρότασης νόμου, με βάση το νομοσχέδιο του Αντώνη Ρουπακιώτη.

   Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Μέγκα, δήλωσε ότι δεν είναι ευχαριστημένος από την μεγάλη διαφωνία με την ΝΔ στο ζήτημα αυτό, καθιστώντας ωστόσο σαφές ότι δεν αποτελεί απαρχή για αμφισβήτηση της συνοχής της κυβέρνησης.

   Ο κ. Κουβέλης δεν συμμερίστηκε τις αιτιάσεις της ΝΔ και την αλλαγή στάση της, όπως είπε, στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, την οποία απέδωσε σε τακτικισμό, φοβούμενη κινδύνους από τα δεξιά της.

.Ιω. Στουρνάρας: Διαφωνούμε με τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ

Τη διαφωνία του για το αρνητικό νούμερο του ΑΕΠ, το 2014, στις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, στο περιθώριο των εργασιών της υπουργικής συνόδου του Οργανισμού στο Παρίσι. 

Απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ - ΜΠΕ σχετικά με το αρνητικό ποσοστό -1,2 του ΑΕΠ που προβλέπει η έκθεση του ΟΟΣΑ για το 2014 και την ύφεση που συνεπάγεται, ο Γιάννης  Στουρνάρας ανέφερε:

«Εμείς διαφωνούμε με το νούμερο αυτό. Διαφωνεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καθώς και το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι το νούμερο θα βγει λάθος και εμείς θα βγούμε σωστοί. Εγώ πιστεύω ότι το ΑΕΠ  θα είναι λίγο πιο κάτω από ένα θετικό  +1».

Εξηγώντας τις απόψεις του για το θέμα, τόνισε ότι «η τάση στην Ελλάδα σήμερα είναι θετική, αφού φαίνεται να σταθεροποιείται η βιομηχανική παραγωγή, αν και ακόμα αρνητική, αλλά πολύ λιγότερο απ' ότι ήταν όλα τα προηγούμενα τρίμηνα».

Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι οι κρατήσεις για τον τουρισμό πάνε πολύ καλά.

.Δίκη Τσοχατζόπουλου: Στοιχεία για νέο λογαριασμό με μίζες

  Σε νέο λογαριασμό, που διατηρούσε ο Νίκος Ζήγρας και ο οποίος έγινε τώρα γνωστός, αναφέρθηκε στην κατάθεσή του, στη συνεχιζόμενη δίκη για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, ο μάρτυρας Παναγιώτης Βλάχος.

 Ο μάρτυρας, επικαλούμενος νέα στοιχεία από δικαστική συνδρομή, έκανε λόγο για λογαριασμό, που είχε ο Νίκος Ζήγρας, άλλοτε στενός συνεργάτης, αλλά και εξάδελφος του Α. Τσοχατζόπουλου, το 1997 στη Γαλλία, με ποσό 5,1 εκατομμύρια γαλλικά φράγκα, που είχαν εμβαστεί από γαλλική εταιρία.

 Την ύπαρξη του λογαριασμού έκανε γνωστή στην ανάκριση ο ίδιος ο Ν. Ζήγρας, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, ενώ για το ποσό που περιείχε, είπε ότι το είχε λάβει για λογαριασμό τού πρώην υπουργού, ο οποίος είχε αναλάβει το υπουργείο Άμυνας το 1996.

.Περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στις περιοχές Στάβιες του δήμου Γόρτυνας, Λύττος, Καλύβια και Αφρατί του δήμου Μινώα Πεδιάδος του Ηρακλείου καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλλιέργειες, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικοιμένες περιοχές.

Στα μέτωπα των πυρκαγιών βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη νύχτα στις περιοχές Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές, βρίσκονται υπό έλεγχο.
Το μεγαλύτερο μέτωπο ήταν στο Βαμβακόπουλο. Η περιοχή είναι αστική και η φωτιά που εκδηλώθηκε απείλησε σπίτια, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές έχουν υποστεί βιοτεχνικές μονάδες.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μετά το μπαράζ πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια πλευρά του νομού μέχρι και τα ορεινά του Μυλοποτάμου. 

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που κύκλωσαν το σύνολο του νησιού χθες, προκάλεσαν φόβους για ανεξέλεγκτη εξάπλωσή τους.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών πολιτών, κατόρθωσαν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, ούτε στην περιοχή της Κυπαρισσίας, με τη φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ούτε στην περιοχή της Μάνης, που είναι υπό μερικό έλεγχο.


Επίσης, φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πούντα της Πάρου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.