.Περιορίστηκαν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στις περιοχές Στάβιες του δήμου Γόρτυνας, Λύττος, Καλύβια και Αφρατί του δήμου Μινώα Πεδιάδος του Ηρακλείου καίγοντας χορτολιβαδικές εκτάσεις και καλλιέργειες, χωρίς ωστόσο να απειλούνται κατοικοιμένες περιοχές.

Στα μέτωπα των πυρκαγιών βρίσκονται δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή.

Οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη νύχτα στις περιοχές Βαμβακόπουλο του δήμου Χανίων, Μεγάλα Χωράφια, Κεραμειά και Βουκολιές, βρίσκονται υπό έλεγχο.
Το μεγαλύτερο μέτωπο ήταν στο Βαμβακόπουλο. Η περιοχή είναι αστική και η φωτιά που εκδηλώθηκε απείλησε σπίτια, ενώ σημαντικές υλικές ζημιές έχουν υποστεί βιοτεχνικές μονάδες.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, μετά το μπαράζ πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στη νότια πλευρά του νομού μέχρι και τα ορεινά του Μυλοποτάμου. 

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που κύκλωσαν το σύνολο του νησιού χθες, προκάλεσαν φόβους για ανεξέλεγκτη εξάπλωσή τους.

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και εθελοντών πολιτών, κατόρθωσαν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα στην Πελοπόννησο και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς, ούτε στην περιοχή της Κυπαρισσίας, με τη φωτιά να βρίσκεται σε ύφεση, ούτε στην περιοχή της Μάνης, που είναι υπό μερικό έλεγχο.


Επίσης, φωτιά έχει ξεσπάσει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Πούντα της Πάρου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.