.Αντ. Σαμαράς: Χρειαζόμαστε έναν νέο καταστατικό χάρτη

 Την πρότασή του για την αναθεώρηση του Συντάγματος παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση, όπου προέταξε «το αύριο της Νέας Ελλάδας».
«Σήμερα κάνουμε άλμα αλλάζουμε την πολιτική και πολιτειακή ταυτότητα της χώρας» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα έμεινε πίσω καθώς ακολούθησε ένα μοντέλο κρατισμού που οδήγησε στον δανεισμό και στην κατάρρευση της χώρας. 

Συνέχισε λέγοντας ότι τα τελευταία δύο χρόνια άλλαξαν πολλά αλλά «πρέπει να βγούμε νικητές. Χρειαζόμαστε έναν νέο καταστατικό χάρτη. Η χώρα χρειάζεται μία καινούργια αρχιτεκτονική. Στις 3 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει και επίσημα η διαδικασία ώστε η επόμενη βουλή να είναι αναθεωρητική. Εμείς βάζουμε την ατζέντα, θα ακούσουμε τα πάντα και θα συζητήσουμε».

Μεταξύ των προτάσεων του πρωθυπουργού είναι η άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τους πολίτες και μείωση του αριθμού των βουλευτών.

Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς ανέφερε: «Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. 

Για πρώτη φορά νοικοκυρεύουμε την χώρα και τελειώνουμε με τα ελλείμματα που μας γονάτιζαν. Για πρώτη φορά οραματιζόμαστε ένα αύριο χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την κρίση του δανεισμού και να καλύψει το χαμένο έδαφος δεκαετιών. 

Ήδη κερδίσαμε την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών, σταθεροποιήσαμε την πατρίδα με πολλούς κόπους και πολλές θυσίες. Το πιο σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε την δική μας αυτοπεποίθηση». Προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσει για το εθνικό μοντέλο ανάπτυξης.

.Πεντακάθαρες οι ελληνικές θάλασσες

 Tο 94% περίπου των υδάτων κολύμβησης της Ελλάδας ταξινομείται σε εξαιρετική ποιότητα, ενώ πρακτικά, το σύνολο (99,8%) είναι κατάλληλο για κολύμβηση, σύμφωνα με την Εθνική Έκθεση αξιολόγησης της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης της χώρας για το 2014. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 2016 σημεία (93,8%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 111 σημεία (5,2%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», 18 σημεία (0,8%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας» και μόνο 5 σημεία (0,2%) ως «ανεπαρκούς ποιότητας». 

«Η θάλασσα και οι ακτές μας είναι συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τη χώρα», δήλωσε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Νίκος Ταγαράς, τονίζοντας, ότι «ενόψει του καλοκαιριού αποδεικνύεται, με επιστημονικά χαρακτηριστικά, η ποιότητα τους». 

Ταυτόχρονα, ο κ. Ταγαράς επεσήμανε πως «είναι διαρκής υποχρέωση όλων μας, πολιτείας και πολιτών, να διαφυλάξουμε αυτόν τον ανεκτίμητο θαλάσσιο θησαυρό μας.»

.Φ. Κουβέλης: Δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα

Πέντε προτάσεις για άμεσες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης μαζί με τον πρώην υπουργό και ομότιμο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου, Αντώνη Μανιτάκη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Νίκο Τσούκαλη.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δέχθηκε ερωτήσεις και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Συγκεκριμένα τόνισε ότι δεν μπορεί να λειτουργεί η Δημοκρατία με εκβιαστικά διλήμματα και δεν ταυτίζεται η πολιτική με την κοινωνική αστάθεια, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου περί αμφισβήτησης της πολιτικής σταθερότητας αν δεν ενισχυθεί η Ελιά. 

«Κάνουν πολιτικό λάθος όσοι το θέτουν», είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ δεν συμπιέζεται από το στρεβλό δίλημμα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. «Ίσως είναι η δικαιολογία της για το αποτέλεσμα», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και χαρακτήρισε ατυχή αρνητική και επικίνδυνη την αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι σε τυχόν καταψήφιση της Ελιάς η χώρα θα γίνει Ουκρανία.

Σχετικά με τις διαγραφόμενες πολιτικές εξελίξεις και την πιθανότητα εθνικών εκλογών μετά τις ευρωεκλογές, ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι αυτό θα καθοριστεί είτε από τη λήψη νέων μέτρων είτε από τη συνέχιση της ακολουθούμενης πολιτικής και τις συνέπειές της, αλλά και τη δυσαρμονία της με τη κοινωνία.

.Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκλίνει με τη ΝΔ

Η ΝΔ και η κυβέρνηση καλλιεργούν στον λαό ψεύτικες προσδοκίες και ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκλίνει με τη βασική γραμμή της ΝΔ και με λυδία λίθο αυτής της σύγκλισης τη στάση απέναντι στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, υποστήριξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. 

 Νωρίτερα, τονίζοντας ότι λίγο πριν την εκάστοτε εκλογική μάχη είναι σύνηθες φαινόμενο η όξυνση της αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, αντιπαράθεση, όμως, που συνιστά ταυτόχρονα και απόπειρα απόκρυψης των πραγματικών θέσεων αυτών των κομμάτων, 

ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι ο κ. Τσίπρας μπορεί στην Ελλάδα να λέει, απευθυνόμενος στην κ. Μέρκελ, «go back» στις Βρυξέλλες, όμως, την αναγνωρίζει ως ρεαλιστή πολιτικό που δεν θα βάλει σε κίνδυνο την Ευρωζώνη και ως συνομιλητή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε, δε, ότι το ΚΚΕ θα λέει τις θέσεις του, ξεκάθαρα, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους.

Ερωτηθείς γιατί, αφού το ΚΚΕ είναι εναντίον της ΕΕ, συμμετέχει στις εκλογές, είπε ότι η διαχρονική συμβολή των ευρωβουλευτών του κόμματός του στην αποκάλυψη των κατευθύνσεων και της στρατηγικής της ΕΕ που υλοποιείται στην Ελλάδα και σε κάθε κράτος μέλος με τη μορφή νόμων, είναι πολύ σημαντική.

.Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ εργάζονται για τη θέσπιση νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας εάν αυτή εντείνει τις τακτικές της που αφορούν στην Ουκρανία, όπως η παρεμπόδιση της διεξαγωγής των προεδρικών εκλογών στα τέλη του Μαΐου ή εάν αναγνωρίσει ένα ακόμα αυτονομιστικό δημοψήφισμα, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων. 

«Αυτή την εβδομάδα προσπαθούμε να αναπτύξουμε ένα τομεακό πακέτο και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έτσι ώστε να το δουν οι Ρώσοι, να το κατανοήσουν και να αντιληφθούν τις συνέπειες εάν αναλάβουν περαιτέρω δράση για την παρεμπόδιση της διεξαγωγής αυτών των εκλογών», δήλωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας. 

Ωστόσο, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές πίεσαν την κυβέρνηση να αναλάβει δράση, τόσο μονομερώς όσο και σε συνεργασία με την Ευρώπη, ώστε να αποθαρρύνει οποιαδήποτε ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, αντί να αντιδράσει εκ των υστέρων. 

.Άρση ασυλίας και για τους 4

Με ευρεία πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής, ήρε την ασυλία των δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γερμενή και Μίχου, αλλά και των ανεξάρτητων πλέον, Μπούκουρα και Αλεξόπουλου. Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας των πρώτων, τάχθηκαν 197 βουλευτές, κατά 16, ενώ υπήρξαν και 7 «παρών». Για τον Στάθη Μπούκουρα, υπέρ της άρσης ψήφισαν 182, κατά 26 και 12 «παρών». Για την περίπτωση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, υπέρ 183, κατά 25 και 12 «παρών». 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εστάλη και στις δύο ειδικές ανακρίτριες, Κλάπα και Δημητροπούλου που διερευνούν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. 

Αυτή τη δράση, πάντως, αποδοκίμασαν στις ομιλίες τους, τόσο ο Στάθης Μπούκουρας όσο και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Ο πρώτος που είναι έγκλειστος στις φυλακές Ναυπλίου, είπε κλαίγοντας ότι έτυχε και έγινε βουλευτής της Χρυσής Αυγής και ότι δεν υπήρξε ποτέ φασίστας ή ναζιστής. 

Από την πλευρά του ο Αλεξόπουλος έκανε λόγο για κρυφή ατζέντα της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής, και παραδέχτηκε ότι θα έπρεπε νωρίτερα να είχε αποδοκιμάσει τις πρακτικές της οργάνωσης, και να είχε παραιτηθεί. 

Προκλητικά αμετανόητοι εμφανίστηκαν στις ομιλίες τους, Γιώργος Γερμενής και Νίκος Μίχος

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.