.«Το ΠΑΣΟΚ δεν διαλύεται»

"Το ΠΑΣΟΚ ούτε διαλύεται, ούτε κρύβεται, ούτε αναθέτει την υπεράσπιση των θέσεων του, των προτάσεων του, του αγώνα και της αγωνίας του σε άλλους", δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, που πραγματοποιήθηκε στην Αποθήκη Γ΄του ΟΛΘ.
"Χωρίς ενότητα, με μικρούς κομματικούς πατριωτισμούς δεν ανταποκρινόμαστε στην υπόθεση των ιστορικών περιστάσεων", ήταν το μήνυμα που έστειλε, με αφορμή τη συζήτηση που άνοιξε σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα πάρει μέρος το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές, και πρόσθεσε: 
"Τιμάμε, ως ΠΑΣΟΚ, όλα τα πρόσωπα, όλες τις κινήσεις, όλες τις πρωτοβουλίες. Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που πιστεύει, όμως, στην ενότητα και τη συσπείρωση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς της ευθύνης, της ευρύτερης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς. 
Το ΠΑΣΟΚ οφείλει, βεβαίως, να ανταποκριθεί πλήρως στην εντολή που έλαβε στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το ΠΑΣΟΚ, πρωτίστως οι βουλευτές του, που σηκώνουν ένα τεράστιο ηθικό και πολιτικό βάρος είναι ο εγγυητής της σταθερότητας και της καθαρής στρατηγικής πορείας της χώρας".

.Ικανοποίηση των κοινωνικών εταίρων για την αποτροπή της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων

Την ικανοποίησή τους δήλωσαν η ΓΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ για την κοινή στάση του υπουργείου Εργασίας με τους κοινωνικούς εταίρους εργοδοτών και εργαζομένων και για την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), επί αιτημάτων επιχειρήσεων προτιθεμένων να προβούν σε ομαδικές απολύσεις.

Οι μικρομεσαίοι δηλώνουν ικανοποιημένοι διότι «για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, εφαρμόζονται οι κοινοτικές οδηγίες και διατηρείται το υφιστάμενο καθεστώς στις ομαδικές απολύσεις σε μία κοινωνικά δύσκολη συγκυρία».

Η απόφαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για τη διαδικασία εφαρμογής των άρθρων 3 και 5 του Ν. 1387/1983 (σχετικά με τις προϋποθέσεις για ομαδικές απολύσεις) «ισορροπεί αποτελεσματικά τις κοινωνικές ανάγκες με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις στην αγορά»
 ανακοίνωσε ο ΣΕΒ.

.Τροπολογία για τα ληξιπρόθεσμα αγροτικά δάνεια της ΑΤΕ κατέθεσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των αγροτών, που προέκυψαν από δάνεια από την Αγροτική Τράπεζα έναντι εγγεγραμμένων υποθηκών, κατέθεσαν σήμερα εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κασσή.

Με την προτεινόμενη από τους βουλευτές ρύθμιση, το ποσό του δανείου για το οποίο έχει εγγραφεί υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης, περιορίζεται σε ποσοστό 120% επί του κεφαλαίου του δανείου, εφόσον το σύνολο των απαιτήσεων της τράπεζας που απορρέουν από το δάνειο δεν υπερβαίνει το διπλάσιο αυτού, και σε 200%, εφόσον το σύνολο των οφειλών είναι ανώτερο του διπλάσιου. 

Το ληξιπρόθεσμο και απαιτητό δάνειο προτείνεται να εξοφλείται από τον αγρότη εφάπαξ ή και τμηματικώς, εντός δύο ετών, και σε περίπτωση μη εξόφλησης το ποσό μετατρέπεται σε νέο μεσοπρόθεσμο δάνειο διάρκειας από 5 έως 10 ετών με επιτόκιο 3%.

.Το οδοιπορικό ενός καβαφικού πορτρέτου...

Εκατό χρόνια μετά τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καβάφη, τα ποιήματά του εξακολουθούν να συνεπαίρνουν εκατομμύρια αναγνώστες ανά την υφήλιο. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει ακόμα και η μορφή του κοσμοπολίτη ποιητή, την οποία φιλοτέχνησαν πολλοί ζωγράφοι, όπως οι Ν. Εγγονόπουλος, Γ. Κεφαλληνός, Π. Μοσχίδης, Γ. Μαυροΐδης, Π. Τέτσης, Χ. Καράς, Θ.Φ. Καραβία, Γ. Ιωάννου, Ντέιβιντ Χόκνεϊ, κ.ά. Μεταξύ αυτών και ο Γιώργος Δρίζος, ο οποίος προσέφερε στο Μουσείο Καβάφη, στην Αλεξάνδρεια, το έργο που είχε φιλοτεχνήσει πριν από 50 χρόνια.

Η ιστορία του πορτρέτου από μόνη της είναι ενδιαφέρουσα. Στις αρχές της δεκαετίας του ΄60 ο Γιώργος Δρίζος έκανε με επιτυχία την πρώτη του έκθεση στο «Πρακτορείο Πνευματικής Συνεργασίας» του Μάριου Βαγιάνου, στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Τα έργα του απέσπασαν -μεταξύ άλλων- τις κολακευτικές κρητικές του Γιάννη Τσαρούχη και του καθηγητή Αλέκου Κοντόπουλου.

«Το "Πρακτορείο Πνευματικής Συνεργασίας" του Βαγιάνου, ο οποίος θεωρείται ένας από τους καλύτερους Καβαφιστές, ήταν την εποχή εκείνη πόλος έλξης για τον φιλότεχνο κόσμο της Αθήνας, ένα πνευματικό εργαστήρι, έτσι όπως το οραματίστηκε ο ίδιος με την ίδρυσή του», θυμάται, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιώργος Δρίζος. 

.Τέσσερα εργοστάσιά της στην Ισπανία κλείνει η Coca-Cola

Η μοναδική εταιρεία εμφιάλωσης στην Ισπανία θυγατρική της Coca Cola παρουσίασε την Τετάρτη στα ισπανικά συνδικάτα ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της δομής της, το οποίο περιλαμβάνει το κλείσιμο τεσσάρων μονάδων εμφιάλωσης. Με αυτό το σχέδιο θα χαθούν τουλάχιστον 1.200 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε το ισπανικό εργατικό συνδικάτο UGT. 

Η Coca-Cola Iberian Partners ανακοίνωσε ότι «αναμένει να κλείσει τα κέντρα της στην Αστούρια (στα βόρεια της χώρας), στις Βαλεαρίδες Νήσους, την πρωτεύουσα Μαδρίτη και το Αλικάντε και ως εκ τούτου περισσότερες από 1.200 θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το UGT. 

Ένας εκπρόσωπος της εργατικής ένωσης, δήλωσε ότι επί του παρόντος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την διεύθυνση της εταιρείας για να καταστεί δυνατόν να μειωθούν οι επιπτώσεις σε απώλειες θέσεων εργασίας από την παρούσα πρόταση αναδιάρθρωσης της δομής της πολυεθνικής εταιρείας.

.Για υποταγή στους δανειστές κατηγορεί Σαμαρά και Στουρνάρα ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ότι «δεν κρατά ούτε τα προσχήματα, στην προσπάθειά του να επιβεβαιώσει ότι είναι ο πιο φλογερός υπερασπιστής του μνημονίου και της τρόικας».

Εκεί που όλοι βλέπουν τα συντρίμμια μιας εγκληματικής πολιτικής και τη χρησιμοποίηση της Ελλάδας ως Ιφιγένεια της διάσωσης των τραπεζών, ο υπουργός Οικονομικών βλέπει «αλληλεγγύη» και εμμένει στον ίδιο δρόμο εθελόδουλης υποταγής, αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο από τον υπουργό, που ζητά την άδεια του κ. Σόιμπλε για να συζητήσει για την αναδιάρθρωση του χρέους. Αλλά, ο κ. Στουρνάρας δεν λειτουργεί αυτόνομα. 

Υπακούει στις εντολές Σαμαρά, που δεν έχει αξιοποιήσει καμία από τις δυνατότητες που του έχουν δοθεί, για να αναδείξει τις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, ενώ επιδίδεται μόνο σε ασκήσεις υποταγής προς τους δανειστές. Έτσι μόνο αντιλαμβάνεται ο κ. Σαμαράς την έννοια της "διαπραγμάτευσης"», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

.«Ατυχέστατη» η δήλωση Βαρβιτσιώτη για το Φαρμακονήσι

«Ατυχέστατη» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη δήλωση του υπουργού Nαυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτη, για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου του Κινήματος αναφέρεται επίσης:

«Είναι αναγκαία η πλήρης διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν την ανθρώπινη τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Η προστασία των συνόρων πρέπει να είναι αποτελεσματική και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρωτίστως της ανθρώπινης ζωής απόλυτος».

.Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας

Διευκρινίσεις για το τι πρέπει να κάνουν οι οφειλέτες για να υπαχθούν στη ρύθμιση για την αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας παρέχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή μέσω 16 ερωτήσεων - απαντήσεων. Ειδικότερα: 1. Για ποιο λόγο κρίθηκε αναγκαία η νομοθετική ρύθμιση;

Η δυσμενής οικονομική συγκυρία στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας και έχει επιφέρει σημαντικές μειώσεις στα εισοδήματα των νοικοκυριών και αύξηση της ανεργίας, οδηγώντας σε ραγδαία αύξηση των καθυστερούμενων οφειλών και στον εγκλωβισμό των δανειοληπτών σε μακροχρόνιες διαδικασίες διευθέτησης οφειλών, κατέστησαν αν... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.