.Οι Έλληνες πολιτικοί επιλέγουν ξένα πανεπιστήμια για τους γόνους τους


Σε ιδιωτικές πανεπιστημιακές σχολές του εξωτερικού στέλνουν τα παιδιά τους τόσο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την ίδια τακτική ακολουθούν οι περισσότεροι από τους Έλληνες πολιτικούς.

Οι επιλογές, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά, γίνονται πέρα και πάνω από κομματικές ταυτότητες και ιδεολογίες. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η Αλέκα Παπαρήγα έστειλε την κόρη της στο λύκειο του Κολλεγίου Αθηνών, η οποία ακολούθως σπούδασε οικονομικά στο Deree.

Όσον αφορά την οικογένεια Σαμαρά, η πρωτότοκη κόρη σπούδασε στο Κολλέγιο Αθηνών και αμέσως μετά πήγε στο Λονδίνο, όπου σπουδάζει πολιτικός μηχανικός στο City University London.

O Eυάγγελος Βενιζέλος επέλεξε για την κόρη του το Georgetown στις ΗΠΑ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε τα παιδιά του στο Κολλέγιο Ψυχικού. Στη συνέχεια, ο γιος του ταξίδεψε στις ΗΠΑ και σπούδασε οικονομικά. Ακολούθως, πήγε στη Νορβηγία για μεταπτυχιακά και τελικά εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο. Όσο για την κόρη του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκεται επίσης στο Λονδίνο όπου σπουδάζει βιολογία.

Στο Λονδίνο έκαναν τις σπουδές τους και οι δύο κόρες του Κώστα Σημίτη. Η μία εξ αυτών που ασχολείται με τη ζωγραφική έκανε μεταπτυχιακό στην Ιστορία της Τέχνης στη βρετανική πρωτεύουσα και η αδελφή της αφού αποφοίτησε από το πολιτικό της Νομικής, πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Columbia της Νέας Υόρκης και αμέσως μετά στο LSE για το διδακτορικό της.

.Επιστολή ΥΠΟΙΚ προς ΔΕΗ


Επιστολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ θα στείλει το υπουργείο Οικονομικών καλώντας την να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών του ρεύματος, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στην οποία συμμετείχε και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός. Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Στουρνάρα, ο οποίος χαρακτήρισε αναρμόδιο το δικαστήριο που εξέδωσε την απόφαση, για διαχωρισμό του τέλους ακινήτων από το λογαριασμό της ΔΕΗ. 
Την ίδια ώρα, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να γνωμοδοτήσει αν μπορεί η ΔΕΗ να στέλνει ή όχι λογαριασμούς με το τέλος ακινήτων, προσφεύγει η επιχείρηση, έως ότου υπάρξει απόφαση από τον Άρειο Πάγο, για τη νομιμότητα είσπραξης του τέλους για τα ακίνητα.
«Εμείς παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας, ότι η ΔΕΗ πρέπει να είναι πραγματικά δημόσια, ότι δεν μπορεί να συνυπάρχει με ιδιωτικές εταιρείες είτε ελληνικές, είτε ξένες και  πρέπει να συμπεριλάβει και όλες τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας» δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον διοικητή της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.

.Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως τις 19 Ιανουαρίου 2013 αποφάσισαν οι δικαστές τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους. Σύμφωνα με την απόφαση καθημερινές στάσεις εργασίας θα πραγματοποιούνται από τις 12.00 έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι. Παράλληλα, σε δείγμα καλής θέλησης, αποφάσισαν να δημοσιεύουν κανονικά όλες τις δικαστικές αποφάσεις.

.Σόιμπλε: Πιο πολλά τα οφέλη από τη διάσωση της Ελλάδας


 "Τα πλεονεκτήματά μας από την Νομισματική Ένωση είναι πολύ μεγαλύτερα από ό,τι μας κοστίζουν όλες οι βοήθειες", δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην Bild am Sonntag. 

Σύμφωνα με αποσπάσματα που προδημοσιεύει σήμερα  η εφημερίδα, ο κ. Σόιμπλε υπεραμύνεται των αποφάσεων της γερμανικής Βουλής για βοήθεια προς την Ελλάδα, 

τονίζοντας ότι "κάνουμε καλά που στηρίζουμε την Νομισματική Ένωση", αλλά παραδέχεται ότι δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να υπολογίσει πόσο θα στοιχίσει τελικά αυτή η βοήθεια στον Γερμανό φορολογούμενο.
   
Στην περίπτωση της Ελλάδας "πρέπει να προχωρούμε προσεκτικά", τονίζει ο Γερμανός υπουργός και προσθέτει ότι η μελλοντική εξέλιξη δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, ενώ, όπως λέει, πρέπει η πίεση στην Ελλάδα για ευρείες αλλαγές να διατηρηθεί. "Για αυτό αποδεσμεύουμε την βοήθεια μόνο χέρι με χέρι", διευκρινίζει.

.Κεδίκογλου: Αναξιόπιστο είναι το συνονθύλευμα των ακραίων συνιστωσών


Επικίνδυνο  είναι  να υπονομεύεις τη χώρα σου όταν προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναφορικά με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε γερμανική εφημερίδα και συνέχισε: 

«Αναξιόπιστο είναι το συνονθύλευμα των ακραίων συνιστωσών. Ανήθικο είναι να θες να κυβερνήσεις με ένα λαϊκίστικο παραλήρημα. Το μόνο παρήγορο είναι ότι οι Έλληνες όλα αυτά τα έχουν καταλάβει» τόνισε ο κ. Κεδίκογλου.

.Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στη Γάζα για την 25η επέτειο της Χαμάς


Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν σήμερα στην πλατεία Κατίμπα της πόλης της Γάζας για να παραστούν το απόγευμα στους εορτασμούς της 25ης επετείου της ίδρυσης της Χαμάς, υπό τον έλεγχο της οποίας τελεί η Λωρίδα της Γάζας.

Σημαντικό σημείο των εορτασμών αναμένεται να είναι η ομιλία του εξόριστου ηγέτη της Χαμάς Χάλεντ Μεσάαλ το μεσημέρι, ο οποίος βρίσκεται από χθες στη Γάζα για την πρώτη του επίσκεψη στο παλαιστινιακό αυτό έδαφος.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους είναι πολλές γυναίκες και παιδιά που κρατούν τις πράσινες σημαίες της Χαμάς.

Η Χαμάς γιορτάζει φέτος μερικές ημέρες νωρίτερα την 25η επέτειο της ίδρυσης του κινήματός της ώστε να συμπέσει με την επέτειο της πρώτης παλαιστινιακής εξέγερσης, της ιντιφάντα, που ξέσπασε στις 8 Δεκεμβρίου του 1987 στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της Χαμάς έχουν "τεθεί σε κατάσταση συναγερμού για να εγγυηθούν την ασφάλεια κατά τους εορτασμούς", δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.
Εκατοντάδες αστυνομικοί και δεκάδες ένοπλοι κουκουλοφόροι των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, φρουρούν την πλατεία.

Στο επίσημο βήμα υπάρχουν μεγάλα πορτρέτα του ιδρυτή της Χαμάς σεΐχη Αχμαντ Γιασίν που δολοφονήθηκε από τον ισραηλινό στρατό το 2004 και του στρατιωτικού διοικητή της, του Αχμαντ Τζαμπάρι, που σκοτώθηκε κατά την πρόσφατη ισραηλινή επιχείρηση στη Γάζα το Νοέμβριο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.