Ομαδική ανευθυνότητα

*Δεν νομίζω* να υπάρχει πολίτης σ' αυτήν τη χώρα που να μην αναγνωρίζει την κρισιμότητα της περιόδου την οποία διανύουμε. 
Και δεν νομίζω να υπάρχει στοιχειωδώς αποστασιοποιημένος από κομματικούς φανατισμούς που να μη συνομολογεί ότι ακόμη και σ' αυτές τις καθοριστικές για το μέλλον του τόπου ώρες, τα κόμματα από τα οποία πρωτίστως εξαρτάται η πορεία των εξελίξεων περί άλλα -και ειδικότερα για τα στενά κομματικά τους συμφέροντα- τυρβάζουν. 

*Να ξεκινήσουμε* από το ΠΑΣΟΚ; Χωρίς αυτό δεν υπάρχει κυβέρνηση. Και ενδεχομένως ακόμη και μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να είναι απαραίτ... περισσότερα »

.Πέθανε ο κορυφαίος Έλληνας ερευνητής Δημήτρης Τριχόπουλος

Έναν κορυφαίο Έλληνα ερευνητή έχασε, στις 2 τα ξημερώματα, η διεθνής επιστημονική κοινότητα. Ο ακαδημαϊκός και διακεκριμένος Έλληνας καθηγητής ιατρικής και επιδημιολογίας στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ και Αθηνών Δημήτρης Τριχόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 76 ετών στην καρδιολογική μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλευόταν την τελευταία εβδομάδα, από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

.Β. Σόιμπλε: Προληπτική γραμμή πίστωσης για την Ελλάδα, υπό προϋποθέσεις

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα συζητήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου για τις σχέσεις με τους δανειστές της Ελλάδας μετά τη λήξη του τρέχοντος πακέτου διάσωσης, δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα, μεταδίδει το Ρόιτερς, επιθυμεί να βγει από το πρόγραμμα διάσωσης στο τέλος του χρόνου, αλλά βρίσκεται σε διαφωνία με τους δανειστές της--την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα)-- σχετικά με το προβλεπόμενο έλλειμμα του προϋπολογισμού της τον επόμενο χρόνο.

«Προς το παρόν, η τρόικα και η Ελλάδα πρέπει να καθορίσουν αν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους για την εκταμίευση της τελικής δόσης από το πακέτο διάσωσης» δήλωσε ο Σόιμπλε στον γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό ARD.

«Έπειτα θα πρέπει να δούμε τι είναι απαραίτητο για τον επόμενο χρόνο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ό,τι θεωρούσαμε πριν από δύο χρόνια αλλά χρειάζεται την υποστήριξη στις αγορές, επομένως το σκεπτικό είναι με όρους μίας προληπτικής πιστωτικής γραμμής, συνοδευόμενη από συγκεκριμένες προϋποθέσεις» είπε ο Σόιμπλε.

.Ο Πούτιν ακυρώνει τον South Stream

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν είναι σε θέση να προχωρήσει και να ολοκληρώσει το σχέδιο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθεται σε αυτό. Κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους υποστήριξε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει διστακτικότητα σε ό,τι αφορά το να δώσει το πράσινο φως για την υλοποίηση του σχεδίου με στόχο την προμήθεια φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη μέσω της Βουλγαρίας - παρακάμπτοντας την Ουκρανία. ... περισσότερα »

.«Οι αλλαγές στην Ελλάδα δείχνουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα»

«Η Ελλάδα έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια, οι τράπεζες έχουν κεφαλαιοποιηθεί σημαντικά και οι διαρθρωτικές αλλαγές πρέπει να συνεχιστούν» ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα, Ρίσι Γκογιάλ, προσθέτοντας ότι «όλες αυτές οι αλλαγές δείχνουν ανάπτυξη και οικονομική σταθερότητα». 

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του από την Ουάσιγκτον στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ, που πραγματοποιείται σήμερα στο Μετροπόλιταν Κλαμπ του Μανχάταν, ο κ. Γκογιάλ υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση «είναι εποικοδομητικές», με στόχ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.