.Βαρουφάκης: Αλλο κείμενο συμφωνήσαμε και άλλο μας έδωσαν να υπογράψουμε

Τη δική του απάντηση για τα όσα συνέβησαν στο σημερινό Eurogroup έδωσε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης έριξε, ουσιαστικά, όλη την ευθύνη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ σημειώνοντας ότι η ελληνική πλευρά ήταν έτοιμη να υπογράψει κείμενο για *επέκταση προγράμματος για τέσσερις μήνες* 

ωστόσο, ο πρόεδρος του Eurogroup του παρουσίασε ένα εντελώς διαφορετικό κείμενο από αυτό στο οποίο είχε συμφωνήσει. Συνοπτικά οι δηλώσεις Βαρουφάκη: · Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα κοινό έδαφος για μια συμφωνία που θα είναι βιώσιμη · ...περισσότερα »

.Η πρώτη αντίδραση Μαξίμου στο τελεσίγραφο: Κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις, δεν εκβιάζονται οι δημοκρατίες

Η πρώτη αντίδραση του μεγάρου Μαξίμου μετά το ναυάγιο του Eurogroup είναι σαφής: «Σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. 

Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται». Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι όπως φαίνεται «κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει». 

Οπως λένε οι ίδιες πηγές «τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους». Τονίζεται ότι «το κείμενο, π... περισσότερα »

.Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ δεν θα δώσει χρήματα αν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση

Με το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων συμφώνησε και η Κριστίν Λαγκάρντ, εκ μέρους του Διεθούς Νομισματικού Ταμείου.
Η κα Λαγκάρντ, που συμμετείχε στην Συνέντευξη Τύπου μετά τη διακοπή του σημερινού Eurogroup, δήλωσε ότι εφόσον δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος το ΔΝΤ δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα χρήματα που του αναλογούν.
«Η εκταμίευση της δόσης προκύπτει μόνο μετά από επιτυχή αξιολόγηση του προγράμματος».

.Αντ. Σαμαράς: Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα

«Δυσάρεστη εξέλιξη» χαρακτηρίζει ο Αντώνης Σαμαράς «το αδιέξοδο που παρατηρήθηκε στη συνεδρίαση του Eurogroup». Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως η ρήξη δεν είναι λύση και ζητά από την κυβέρνηση να παραμείνει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης που αποτελεί, όπως λέει, «το μόνο δρόμο για μια θετική εξέλιξη για την πατρίδα μας».

 Μια διαπραγμάτευση, που όπως τονίζει, πρέπει να διεξαχθεί με όρους υπευθυνότητας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης. «Διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Η ρήξη δεν είναι λύση» τονίζει ο κ. Σαμαράς.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο για το συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.

Ο Στ. Θεοδωράκης απάντησε στην πρόταση του κ. Σαμαρά ότι το Ποτάμι θεωρεί πως την ευθύνη των χειρισμών την έχει η κυβέρνηση και αυτή οφείλει να ενημερώσει τα κόμματα διαμορφώνοντας όρους για κοινή στάση.

Ο κ. Βενιζέλος απέρριψε, ουσιαστικά, την πρόταση και του είπε ότι πρέπει να αναμένουν την άμεση, επίσημη και σε βάθος ενημέρωση των κομμάτων από την κυβέρνηση

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.