.Νέο σόου Ταμήλου στη Bουλή: Ηθελε να μιλήσει πρώτος στην Επιτροπή για να φύγει για τα Τρίκαλα


«Μαλλιά κουβάρια» έγινε για ακόμα μια φορά ο οξύθυμος Μιχάλης Ταμήλος με την πρόεδρο της υποεπιτροπής Υδάτινων Πόρων Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Αφορμή για τον σημερινό καβγά ήταν το ότι ο κ. Ταμήλος ήθελε να μιλήσει πρώτος και η κυρία Αυγερινοπούλου δεν τον άφηνε γιατί ήθελε να τηρήσει τη σειρά των ομιλητών.

Η ώρα περνούσε, ο Μιχάλης Ταμήλος περίμενε υπομονετικά ώσπου ήρθε το ξέσπασμα, καθώς έβαλε τις φωνές και αποχώρησε επιδεικτικά φωνάζοντας στην πρόεδρο και τους υπαλλήλους της Γραμματείας ότι κάποιοι δεν τον αφήνουν να μιλήσει.

Λίγη ώρα αργότερα από την αίθουσα βγήκε η πρόεδρος και βλέποντας τον γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Θανάση Μπούρα τον κάλεσε κοντά της και του είπε: «Κύριε γενικέ, έχουμε πάλι πρόβλημα με τον Ταμήλο. Τι να κάνω; Δεν πρέπει να είμαι καλυμμένη; Μήπως πρέπει να εξετάσουμε την αντικατάστασή του;» .

Ο Θανάσης Μπούρας συνέστησε ψυχραιμία, αλλά η κυρία Αυγερινοπούλου μιλώντας με δημοσιογράφους άφησε να εννοηθεί ότι έχει μπλέξει με τον Μιχάλη Ταμήλο.
Ο βουλευτής της ΝΔ από την πλευρά του ανέφερε ότι είχε κανονίσει να φύγει για τα Τρίκαλα στις 7 το απόγευμα και δεν μπορεί να καταλάβει την τυπολατρεία της προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω βουλευτής της ΝΔ είναι εκείνος που παραπονιόταν για τις περικοπές στις αποζημιώσεις βουλευτών για συμμετοχή σε επιτροπές δηλώνοντας: «Τι, θα πληρωνόμαστε μια φορά το μήνα και θα ερχόμαστε κάθε εβδομάδα;».

.«“Ναι” στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος»..Ξεκινά με δύο βουλευτές ο Χρήστος Ζώης

«Ναι στο ευρώ, όχι όμως με κάθε κόστος», είναι η κεντρική θέση της «Νέας ΜΕΡΑΣ», όπως την εξέφρασε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρός της Χρήστος Ζώης, παρουσιάζοντας το κόμμα του σε συνέντευξη Τύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ. Ζώης απευθύνθηκε στους «σοφούς ανθρώπους που στέκουν βουβοί και αδρανείς», τους οποίους φιλοδοξεί - όπως είπε- να αφυπνίσει και να εκφράσει, και ανέφερε ότι αύριο θα υποβάλει αίτημα για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. 

Επίσης θα ζητήσει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής και τον αρχιεπίσκοπο.

Όπως είπε ο κ. Ζώης, υπάρχει χώρος για νέο πολιτικό σχηματισμό και στόχος του είναι να γίνει η Νέα ΜΕΡΑ μια πολιτική δύναμη «υπολογίσιμη και όχι μόνο». 

Ανέφερε, επίσης, ότι ο επικεφαλής του κόμματος δεν θα είναι αυτοδικαίως και υποψήφιος πρωθυπουργός, καθώς αυτός θα υποδειχθεί από το κόμμα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Ο πρόεδρος του νέου κόμματος τάχθηκε κατά μιας ευρωπαϊκής ενοποίησης υπό την ηγεμονία μιας χώρας, ενώ αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο είπε ότι τούτες τις μέρες «είμαστε όλοι Κύπριοι».

Ανέφερε πως το μάθημα από την Κύπρο είναι ότι «οφείλουμε να αγωνιζόμαστε», σημειώνοντας ότι ο φόβος μιας πιθανής αποτυχίας που επιφέρει αδράνεια καθιστά βέβαιη την ήττα πριν δοθεί καν η μάχη. 

Το δεύτερο μάθημα, είναι ότι πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, προσέθεσε, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να έχει έτοιμα εναλλακτικά σχέδια για το μέλλον.

«Ιδρύσαμε αυτό το κόμμα γιατί πιστεύουμε ότι αυτό επιβάλλουν οι κοινωνικές ανάγκες, βλέπουμε τους εαυτούς μας ως εκπροσώπους αυτών που δεν εκπροσωπούνται από κανένα σήμερα, και θα τους εκφράσουμε» είπε ο κ. Ζώης, ο οποίος δεν ζητά εκλογές, επειδή «δεν είναι η δουλειά μας να ζητάμε εκλογές, αλλά να αναδεικνύουμε αυτό που πρέπει να γίνει».

Αναφορικά με πιθανές συνεργασίας με άλλα κόμματα, ο κ. Ζωής είπε ότι «δεν έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας δεύτερες ή τρίτες επιδιώξεις, ελπίζουμε να πείσουμε τους Έλληνες».

Υποστήριξε πως καταβάλλεται μια προσπάθεια, μετά τις εκλογές, να χτιστεί ένα νέο δίπολο και διαχωριστικές γραμμές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. «Η κοινωνία, όμως, "δεν τσιμπάει", αντιστέκεται, και δεν επιτρέπει σε κανέναν να ευελπιστεί ότι θα αυξήσει τα ποσοστά του εξαιτίας της πόλωσης. Περιμένει να ακούσει νέες προτάσεις που θα σφυρηλατήσουν την εθνική ενότητα», είπε.

Η Νέα ΜΕΡΑ έρχεται να καλύψει ένα πολιτικό κενό, είπε ο κ. Ζώης, σημειώνοντας πως από τη μια είναι τα μνημονιακά κόμματα, «που έχουν ως δόγμα ότι είναι μάταιο να αγωνίζεσαι, αλλά να ακούς ό,τι επιβάλλουν οι ισχυροί», από την άλλη «ένα στείρο και θολό λόγο, που αντιπαρατίθεται σε αυτό το δόγμα» και «όσοι δεν είναι εγκλωβισμένοι στο δίπολο περιμένουν να φανεί κάτι νέο». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έρευνες κοινής γνώμης δείχνουν ότι οι Έλληνες παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στα υπάρχοντα κόμματα και ζητούν κάτι καινούργιο.

«Είμαστε απλοί άνθρωποι μπροστά σε σοφούς που περιμένουν να σπάσουν την αδράνειά τους και τη βουβαμάρα τους, και να τους κινητοποιήσουμε να βγουν μπροστά», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του κόμματος, Μιχάλης Γιαννάκης, ανέφερε ότι στόχος είναι η αντιστροφή της πυραμίδας στο κόμμα, αφού «τον πρώτο λόγο θα έχουν τα μέλη μας», και είπε ότι θα γίνουν προτάσεις από τα μέλη, οι οποίες μετά την επεξεργασία τους θα είναι δεσμευτικές για το κόμμα.

Εκτίμησε δε πως σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι βουλευτές στους δυο που υπάρχουν σήμερα (Γ. Κουράκος, Ν. Σταυρογιάννης). 

Τέλος, είπε ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα γίνει το ιδρυτικό συνέδριο της Νέας ΜΕΡΑΣ

.Πάνω από 1 τόνο χαλκού κατάσχεσε η αστυνομία


Ποσότητα χαλκού που ξεπερνά τον ένα τόνο εντόπισε και κατέσχεσε η Αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκανε σήμερα σε καταυλισμούς Ρομά και μάνδρες συλλογής, πώλησης και επεξεργασίας παλαιών σιδηρών, στην Πάτρα, το Αίγιο και την Κάτω Αχαΐα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια των ελέγχων, που είχαν ως σκοπό την πρόληψη κλοπών χαλκού, προσήχθησαν18 άτομα σε αστυνομικά τμήματα.

Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν μία 46χρονη ιδιοκτήτρια μάνδρας πώλησης παλαιών σιδήρων και ένας 52χρονος προσωρινά υπεύθυνος της μάνδρας, κατηγορούμενοι για αποδοχή και διάθεση κλοπιμαίων.

Επίσης κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ένας τόνος και διακόσια κιλά χαλκού, δυο χάλκινα καζάνια, τέσσερα εκκλησιαστικά ορειχάλκινα μανουάλια, τέσσερις μεταλλικοί σταυροί από τάφους και πεντακόσιες πινακίδες σήμανσης από αλουμίνιο.

.Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται 32 γιατροί και 2 πρώην διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου των Σερρών


Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα 32 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, δύο πρώην διοικητές, και δύο διοικητικοί υπάλληλοι με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία που άσκησε η εισαγγελέας Σερρών όταν της επιδόθηκε το 2005 η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί σε Γενική τους Συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα για πρόεδρο του ΕΣΥ Σερρών γιατρό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ποινικές αποφάσεις.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των 32 ιατρών βασίστηκε όπως υποστήριξαν σήμερα οι γιατροί, σε επιστημονικά και δεοντολογικά κριτήρια και στην ανταπόκριση στο ιατρικό επάγγελμα και όχι στα νομικά κωλύματα που εκκρεμούσαν σε βάρος του ιατρού.

.ΔΝΤ: Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση


Η Κύπρος είναι μοναδική περίπτωση, υποστήριξε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, αποφεύγοντας να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν τα μέτρα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup για την Κύπρο θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, ο κ. Ράις επισήμανε ότι "δεν μετράει η πρώτη συμφωνία, αλλά η δεύτερη", απαντώντας σε επανειλημμένες ερωτήσεις για το ποια ήταν η θέση του Ταμείου για την πρώτη συμφωνία στο Eurogroup κι αν το ΔΝΤ διαφώνησε με το κούρεμα για όλες τις καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες.

Ο κ. Ράις τόνισε ότι το ΔΝΤ προσφέρει "πλήρη υποστήριξη" στις κυπριακές αρχές και στον Κυπριακό λαό, σημειώνοντας ότι τα μέλη της τρόικας βρίσκονται στη Λευκωσία για την "ολοκλήρωση των τεχνικών λεπτομερειών"  της συμφωνίας και αναμένεται να αναχωρήσουν στις αρχές Απριλίου.

 Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα αποφασίσει για το χρηματικό ποσό της συμμετοχής του Ταμείου στη δανειακή συμφωνία με τη Λευκωσία, όπως είπε, εκτιμώντας ότι αυτό θα γίνει πριν το τέλος Απριλίου.

Για την Ελλάδα, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Ράις ανέφερε ότι η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, επαναλαμβάνοντας ότι κατά τις συνομιλίες μέσα στο Μάρτιο έχει καταγραφεί πρόοδος.

.Η μακροβιότητα των Ικαριωτών στο "μικροσκόπιο"


Ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις για τη μακροβιότητα των Ικαριωτών, τη σχέση της τεστοστερονης με την καρδιαγγειακή νόσο και τους νέους τρόπους αντιμετώπισης της υπέρτασης αναμένεται να γίνουν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Συνεδρίου Καρδιαγγειακής Ιατρικής CARDIO ATHENA 2013, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, στις 29 και 30 Μαρτίου.

Σε συνέντευξη Τύπου, επιστήμονες τόνισαν ότι πρόσφατα δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερηλίκων. Όπως, μάλιστα, δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο. 

Οι μέχρι τώρα παρατηρήσεις συγκλίνουν στον τρόπο ζωής των κατοίκων της Ικαρίας, που δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων. Φαίνεται ότι η μακροχρόνια κατανάλωση μεσογειακού τύπου διατροφής σε συνδυασμό με την ορεσίβια ζωή και τη χαλιναγώγηση του στρες να έχουν σημαντικό ρόλο, χωρίς όμως οι ακριβείς μηχανισμοί να έχουν διευκρινιστεί πλήρως.

Η παρατηρούμενη μακροβιότητα στην Ικαρία έρχεται σε αντιπαράθεση με τα μέχρι τώρα γνωστά δεδομένα που συνδύαζαν τη μακροβιότητα με το υψηλότερο κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο, καθώς η Ικαρία αποτελεί ένα ακριτικό νησί με πολύ χαμηλούς δείκτες οικονομικής ανάπτυξης. 

Χαρακτηριστικό της νήσου είναι η ορεινή διαμόρφωση του εδάφους, το γρανιτώδες πέτρωμα στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού, η διαμονή μέρους του πληθυσμού σε υψηλό υψόμετρο που ακμάζει η συλλογή και η βρώση βοτάνων και χόρτων, που σε συνδυασμό με την παρουσία ιχνοστοιχείων και βαρέων μετάλλων στο έδαφος και στα ύδατα και σε συνδυασμό με τις μετεωρολογικές συνθήκες της περιοχής, αποτελούν ενδιαφέροντα σημεία για περαιτέρω επιστημονική έρευνα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί το γεγονός ότι τα ποσοστά μακροβιότητας δεν εμφανίζουν ομοιομορφία μεταξύ των διάφορων περιοχών της νήσου, με το βορειοανατολικό τμήμα (περιοχή Ραχών) να έχει τα υψηλότερα ποσοστά (1,1%) και το νότιο τμήμα (περιοχή Αγ.Κήρυκου) τα χαμηλότερα (0,6%). 

Οι περιοχές αυτές διαφέρουν ως προς τις μετεωρολογικές συνθήκες και τις εδαφικές ιδιομορφίες (γρανιτώδες πέτρωμα στο βόρειο τμήμα και ασβεστόλιθος στο νότιο τμήμα με σημαντική διαφορά στην περιβαλλοντική ακτινοβολία).

Οι περιβαλλοντικές συνθήκες δύναται να επηρεάζουν τη συγκέντρωση ιχνοστοιχείων και μετάλλων στο έδαφος και στα ύδατα που εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Επίσης διερευνάται και η θετική επίδραση που μπορεί να έχει ο ελληνικός καφές στη μακροβιότητα των κατοίκων.


Οι επιστήμονες όσον αφορά στην αντιμετώπιση της υπέρτασης, τόνισαν ότι η ανθεκτική υπέρταση η οποία ορίζεται σήμερα ως αρτηριακή πίεση, η οποία παραμένει αρρύθμιστη παρά τη λήψη 3 ή περισσοτέρων αντιυπερτασικών φαρμάκων στις μέγιστες ανεκτές δοσολογίες εκ των οποίων το ένα είναι διουρητικό, αφορά περίπου το 5-10% του συνόλου των υπερτασικών ασθενών.

Οι ειδικοί αναφέρθηκαν και στη σχέση τεστοστερόνης και καρδιαγγειακής νόσου και όπως τόνισαν, οι παραδοσιακές αντιλήψεις υποστήριζαν ότι η τεστοστερόνη είναι ο κύριος παράγοντας για την πρωιμότερη (κατά 10 έτη) εκδήλωση καρδιακών νοσημάτων στους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες. Ωστόσο, δεδομένα που συσσωρεύτηκαν έκτοτε, έχουν ανατρέψει αυτή τη θεώρηση.

 Πιο συγκεκριμένα, σε μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε υγιή άτομα, άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, ασθενείς με γνωστή καρδιαγγειακή νόσο και προσφάτως σε μελέτη σε υπερτασικούς ασθενείς, η χαμηλή (και όχι η υψηλή) τεστοστερόνη σχεδόν διπλασιάζει τον κίνδυνο εμφάνισης θανατηφόρων και μη καρδιαγγειακών συμβατών.

 Αντιστρόφως, ο κίνδυνος βρέθηκε ότι είναι μειωμένος κατά 30% στα άτομα άνω των 70 ετών με λίγο υψηλότερες τιμές τεστοστερόνης, δηλαδή στις μεγαλύτερες ηλικίες η τεστοστερόνη δρα προστατευτικά.

.Δωρεάν συσσίτια στους Κύπριους φοιτητές ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας


Οδηγίες προς τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, για ελεύθερη σίτιση όλων των Κυπρίων φοιτητών έχει δώσει από χθες το υπουργείο Παιδείας - ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, απαντώντας σε σχετική προτροπή του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Απέναντι στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την στάση που κράτησε η ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με την κυπριακή κρίση, ο υπουργός Παιδείας παρατήρησε πως τα γεγονότα, 

«πρέπει να βοηθήσουν όλους μας να αντλήσουμε τα κατάλληλα συμπεράσματα, γιατί το τελευταίο πράγμα το οποίο νομίζω ότι αξίζει στον κυπριακό Ελληνισμό, είναι η καπηλεία του δράματος που αυτός διέρχεται».

«Για μένα, το συμπέρασμα είναι ότι εμείς πρέπει να θωρακίσουμε το κράτος μας, την οικονομία μας, την παιδεία μας, την υγεία μας. 

Πρέπει να προσπαθούμε μέσα σε αυτή την κρίση, με τις κατάλληλες πολιτικές και αλλαγές, να βελτιώνουμε τη θέση που βρισκόμαστε, για να μπορέσουμε να γίνουμε πιο ισχυροί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Αρβανιτόπουλος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.