.Αποτίμηση της πολιτικής δράσης του ΣΥΡΙΖΑ από 53 στελέχη του

Κριτική για λάθη και παραλείψεις του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές, αλλά και προτάσεις ενόψει των εθνικών εκλογών, διατυπώνουν 53 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, της Κεντρικής Επιτροπής, βουλευτές και στελέχη, με κείμενό τους που κατέθεσαν για συζήτηση, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που θα συνεδριάσει το Σαββατοκύριακο.

Η κριτική των 53 στελεχών περιλαμβάνει χειρισμούς από το επίπεδο της ηγεσίας μέχρι τη λειτουργία των οργάνων, ενώ τονίζεται ιδιαίτερα η ανάγκη ενίσχυσης του πολιτικού λόγου και του προγράμματος έναντι της επικοινωνιακής τακτικής. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το κείμενο επισημαίνει πως «η μνημονιακή συγκυβέρνηση μπορεί και πρέπει να πέσει το συντομότερο». Αυτό όμως «δεν πρόκειται να συμβεί με τεχνητές κρίσεις κι επικοινωνιακά τερτίπια. Εξαρτάται, αντίθετα, από τη δυνατότητά μας να ενισχύσουμε την κοινωνική δυναμική τής ανατροπής και τη δικιά μας θετική προγραμματική διέξοδο».


Στο κείμενο εκφράζεται η ικανοποίηση των στελεχών για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και η νίκη στην Περιφέρεια Αττικής, ενώ επισημαίνεται η ανάγκη να σημάνει συναγερμός για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τα φαινόμενα Μώραλη και Μπέου τα οποία χαρακτηρίζουν «συμπτώματα της σοβούσας ασθένειας της αστικής δημοκρατίας στη χώρα μας και πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά».

.Συνελήφθη ο Αντώνης Ρέμος για οφειλή προς το Δημόσιο

Συνελήφθη για ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος. 
Η οφειλή συνδέεται με την ΠΑΕ Ηρακλής, της οποίας -κατά το παρελθόν- υπήρξε πρόεδρος και μεγαλομέτοχος. Από τις αστυνομικές Αρχές επιβεβαιώνεται η σύλληψη του δημοφιλούς καλλιτέχνη όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το ακριβές ποσό του χρέους.

Να σημειωθεί ότι το Φεβρουάριο του 2012, ο Αντ. Ρέμος είχε κληθεί αυτεπαγγέλτως να απολογηθεί σε ανακριτή της Θεσσαλονίκης για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ, υπόθεση που αφορούσε το «Γηραιό». 

Κατά την απολογία του τότε ισχυρίστηκε ότι προέβη σε ρύθμιση των οφειλών, ενώ είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κανένας περιοριστικός όρος.

.Ρόιτερ: Η Ελλάδα ετοιμάζει νέα έκδοση ομολόγων

 Η Ελλάδα ετοιμάζεται για μία νέα έκδοση ομολόγων τις επόμενες εβδομάδες, σε συνέχεια της φετινής επιτυχούς επιστροφής της στις κεφαλαιαγορές, αναφέρει δημοσίευμα του Ρόιτερ που επικαλείται δήλωση υψηλόβαθμου αξιωματούχου του υπουργείου Οικονομικών. 

Η Αθήνα εξετάζει τώρα μία έκδοση, πιθανόν 7ετούς διάρκειας, πριν από τον Αύγουστο για να αντλήσει 2-3 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από τα χαμηλά επίπεδα 4,5 ετών, στα οποία κινούνται οι αποδόσεις των ομολόγων, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Η έκδοση θα ακολουθήσει την πώληση 5ετών ομολόγων, ύψους 3 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο, η οποία αποτέλεσε την πιο σαφή ένδειξη ότι η χώρα αναδύεται από την επώδυνη κρίση χρέους και ότι θα μπορούσε να βγει σύντομα από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

«Οι συνθήκες στις αγορές είναι καλές για μία νέα έκδοση ομολόγων το καλοκαίρι. 

Μιλάμε για μία μικρού μεγέθους έκδοση, περίπου 2-3 δισ. ευρώ, με πρωταρχικό στόχο τη συμπλήρωση της καμπύλης των αποδόσεων», πρόσθεσε ο αξιωματούχος που μίλησε με την προϋπόθεση της ανωνυμίας του, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη διαμορφώσει όλες τις λεπτομέρειες.

.Η απολογία του εφοπλιστή

«Αν ήθελα να αποθηκεύσω ναρκωτικά θα τα πήγαινα στη Λεωφόρο Θηβών που έχω άδεια γραφεία. Δεν θα τα έβαζα εκεί όπου μένει το παιδί μου» δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 40χρονος εφοπλιστής, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του ενός και πλέον τόνου ηρωίνης που εντοπίστηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού σε αποθήκη στο Κορωπί και σε γκαράζ έπαυλης στη Φιλοθέη.
Ο 40χρονος ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, φαίνεται να έχει δηλώσει στον ανακριτή ότι η πρώην σύζυγός του έχει 37 ακίνητα και ότι θα μπορούσε αν ήθελε να έχει κρύψει ναρκωτικά οπουδήποτε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώην σύζυγος αλλά και ο 40χρονος άφησε, επίσης, να εννοηθεί ότι έμπιστο πρόσωπο που μπαινόβγαινε στο σπίτι ευθύνεται για όλα.
Πάντως από το προανακριτικό υλικό της ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής φέρεται να προκύπτουν πολλές προπαρασκευαστικές κινήσεις των ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση, για την υποδοχή των ναρκωτικών, τη συσκευασία τους και την προώθησή του ως σάκους με μαρμαρόσκονη στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, από τις αρχές Ιουνίου υπάρχουν παραστατικά αγοράς μαρμαρόσκονης, δελτίου αποστολής, αποδείξεις αγοράς ανυψωτικού μηχανήματος, απόδειξη ενοικίασης της αποθήκης στο Κορωπί και αγοράς ενός αυτοκινήτου με το οποίο έγινε μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών από το σπίτι της Φιλοθέης στην αποθήκη στο Κορωπί.
Οι λιμενικοί συγκέντρωσαν, επίσης, παραστατικά από την πολυτελή διαμονή, σε ξενοδοχείο την τελευταία εβδομάδα, του Τούρκου ο οποίος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.