.Θα είναι το «τελευταίο τανγκό»;

Πριν από το... «τανγκό στο Παρίσι» του Σεπτεμβρίου με την τρόικα, προς το παρόν θα... βολευτούμε με το «τανγκό στον... πάγκο της Εφορίας»! Με το «πρώτο τανγκό» ο... καλλιτέχνης επιδιώκει την «αποδραματοποίηση» του γνωστού έργου, ενώ στο «δεύτερο τανγκό» κυριαρχεί ο... δραματικός ρεαλισμός! 

Εν πάση περιπτώσει, αν και οι «δείκτες» δείχνουν αποκλιμάκωση της ύφεσης και προσδοκούμε μια μικρή ανάκαμψη στο τέλος του έτους, η καθημερινότητα της ευρείας πλειοψηφίας παραμένει δύσκολη και... ανέπαφη προς το παρόν από τους βελτιωμένους (επιλεκτικούς) «δείκτες». Το λέμε αυτό γιατί την ίδια...περισσότερα »

.ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΚ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ...

Τις «νομοθετικές μπάρες» που εμπόδιζαν την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ άνοιξε η Βουλή μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος για το νέο ρυθμιστικό  σχέδιο Αθήνας...
Τα επίμαχα άρθρα 81 και 82 που αφορούν το γήπεδο ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛΛ, ΔΗΜΑΡ και Χ.Α. ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι η πρόθεση της ΚΟ της ΝΔ να καταθέσει ονομαστική ψηφοφορία για τις συγκεκριμένες διατάξεις προκειμένου με τον τρόπο αυτό να φέρει σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζονταν με ετερόκλιτες θέσεις, έμεινε στα λόγια.

Από την πλευρά του ο υπουργός Γιάννης Μανιάτης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν είχε ξεκάθαρη θέση για το γήπεδο και ότι κάνει «εμπρός-πίσω» χωρίς όμως να προχωρά στην διατύπωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης. Στην ίδια «γραμμή» και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τριαντάφυλλος που μίλησε για στείρα αντιπολίτευση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της ΚΟ της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Βούτσης, παραδέχθηκε ότι υπήρξαν διαφορετικές προσεγγίσεις στο εσωτερικό του κόμματός, απευθυνόμενος δε προς την ηγεσία του υπουργείου είπε πως «αν αφαιρέσετε το άρθρο 82 που μιλά για εκχώρηση 25 στρεμμάτων άλσους τότε συζητάμε το 81 που είναι για την κατασκευή του γηπέδου».

Πέραν αυτών, αίσθηση και ισχυρές αντιδράσεις προκάλεσε η αιφνίδια ενέργεια της ηγεσίας του υπουργείου να αφαιρέσει από το σχέδιο νόμου τις διατάξεις που αφορούν το ρυθμιστικό Θεσσαλονίκης.

.Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα προειδοποιούν ότι η επιδημία του ιού Έμπολα εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα και κινδυνεύει να πλήξει και άλλες χώρες, προειδοποιεί ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα Μπαρτ Γιάνσενς, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Libre Belgique.

«Η επιδημία αυτή είναι πρωτοφανής, τελείως εκτός ελέγχου και η κατάσταση επιδεινώνεται συνεχώς, διότι η επιδημία εξαπλώνεται, κυρίως στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, όπου υπάρχουν πολύ μεγάλες εστίες» λέει.

Η επιδημία εκδηλώθηκε αρχικά στη Γουινέα και στη συνέχεια επεκτάθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι τις 23 Ιουλίου είχαν εμφανισθεί 1.201 καταγεγραμμένα κρούσματα, τα 672 θανατηφόρα, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο ιός Εμπολα μεταδίδεται μέσω απευθείας επαφής με το αίμα, τα σωματικά υγρά ή τους ιστούς των μολυσμένων ανθρώπων ή ζώων. 

Ο αιμορραγικός πυρετός που προκαλεί εμφανίζεται με αιμορραγίες, εμετούς και διάρροια. Το ποσοστό θνησιμότητας κυμαίνεται από 25% μέχρι 90% στον άνθρωπο και δεν υπάρχει εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού.

.«Φλερτ» Κουμουνδούρου με ΔΗΜΑΡ με φόντο τον ΠτΔ

Τρεις ημέρες μετά το άρθρο παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο ο ίδιος επισημοποίησε το άνοιγμα που επιχειρεί η Κουμουνδούρου προς το κέντρο για τη δημιουργία της δυναμικής ενός κυβερνητικού συνασπισμού με επίκεντρο το ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντώνται την Πέμπτη στο πρώτο επίσημο τετ α τετ των δύο κομμάτων. 

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, ενώ της ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας της Αγίου Κωνσταντίνου Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο διάλογος με την Αγίου Κωνσταντίνου για το ΣΥΡΙΖΑ είναι κομβικής σημασίας, παρά τα εξαιρετικά μικρά ποσοστά, τα οποία έλαβε η πρώτη στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Και αυτό διότι η Δημοκρατική Αριστερά διατηρεί ακόμα 11 βουλευτές στο Κοινοβούλιο, οι οποίοι μπορούν να διαδραματίσουν κομβικό ρόλο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Την ίδια ώρα η Δημοκρατική Αριστερά, έχοντας ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας και με το ΠΑΣΟΚ στις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς, καλείται σύντομα να «επιλέξει» με ποιο στρατόπεδο θα συστρατευθεί, 

καθώς το ζήτημα της προεδρικής εκλογής έχει τεθεί ως «προαπαιτούμενο» και από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην προσπάθεια δημιουργίας ενός στιβαρού μπλοκ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διαλύσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με πολιορκητικό κριό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.