.Κρ. Λαγκάρντ: Φόβοι για μια μακρά περίοδο «μέτριας» ανάπτυξης για την παγκόσμια οικονομία

 H γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε σήμερα ότι φοβάται μια μακρά περίοδο «μέτριας» οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως, εξαιτίας των γεωπολιτικών εντάσεων και της χρηματοοικονομικής αστάθειας.

Υπάρχει ο κίνδυνος «ο κόσμος να παραμείνει εγκλωβισμένος για ένα ορισμένο διάστημα σε ένα επίπεδο μέτριας ανάπτυξης» τόνισε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε στην Ουάσιγκτον, υπονοώντας ότι το ΔΝΤ θα μπορούσε να αναθεωρήσει προς το χειρότερο τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία στην έκθεση της επόμενης Τρίτης.
«Ναι, υπάρχει ανάκαμψη αλλά όπως όλοι γνωρίζουμε -και μπορούμε όλοι να το νιώσουμε- το επίπεδο της ανάπτυξης και της απασχόλησης απλά δεν είναι αρκετά καλό» ανέφερε.

«Ο κόσμος χρειάζεται να ορίσει υψηλότερους στόχους και να προσπαθήσει περισσότερο».

.Εστορίλ-Παναθηναικός 2-0

Ο τραγικός σε όλες τις γραμμές, Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από την Εστορίλ στην Πορτογαλία, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Η δεύτερη σερί ήττα για το «τριφύλλι» και πρώτη νίκη των Ιβήρων, προήλθε από τα τέρματα των Κλέμπερ (52΄) και Αμάντο (66΄).

.Στο τραπέζι οι αποκρατικοποιήσεις

Νέα συνάντηση έχουν αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με αντικείμενο -σύμφωνα με πληροφορίες- την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. 

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται στο υπουργείο Οικονομικών η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους εκπροσώπους των δανειστών. Στην ατζέντα της συνάντησης κυριαρχούν το μείζον θέμα του ασφαλιστικού αλλά και τα εργασιακά. 

Εν τω μεταξύ, πιθανότατα, την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή θα ξεκινήσει, στη Βουλή, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, που θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις ημέρες, και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στη στάση που θα τηρήσουν κατά την ψηφοφορία οι 24 ανεξάρτητοι βουλευτές.

Αιφνιδιασμός, πάντως, φαίνεται να υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες και στις τάξεις των δανειστών που μετρούν τώρα τα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την Κυβέρνηση, η αξιολόγηση, ωστόσο, «πηγαίνει» για αργότερα.

Κατά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, δεν θα υπάρξει ούτε ένα σημείο, ούτε ένας τομέας κυβερνητικής δράσης που δεν θα θιγεί και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πανέτοιμος προκειμένου «να απογυμνώσει την κυβέρνηση και να την οδηγήσει σε αμετάκλητη καθοδική πορεία», επεσήμανε πηγή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά το πέρας των δύο συσκέψεων, στη μια εκ των οποίων συμμετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.

.Αμφίπολη: Νέα ευρήματα

Μια σπασμένη δίφυλλη μαρμάρινη πόρτα, στο θύρωμα του διαφραγματικού τοίχου, που οδηγεί στον τρίτο θάλαμο του τύμβου της Αμφίπολης, είναι το νέο εύρημα, που βρέθηκε κατά τις ανασκαφικές εργασίες, όπως γνωστοποίησε πριν από λίγο σε συνέντευξη τύπου στο μουσείο της Αμφίπολης, η επικεφαλής των ανασκαφών Κατερίνα Περιστέρη.

Η θύρα είναι κατασκευασμένη από θασίτικο μάρμαρο, και έχει εφηλίδες που μιμούνται την κεφαλή καρφιών. Στη δυτική πλευρά της θύρας, υπάρχει «στροφέας» (μεντεσές).

Όπως εξήγησε η αρχαιολόγος κ. Περιστέρη, «η πτώση των τμημάτων από τη μαρμάρινη θύρα οφείλεται ή σε βομβαρδισμούς που υπέστη η περιοχή από τις οβίδες των Βουλγάρων το 1913 ή στη σεισμική δόνηση των 6,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τον 6ο μΧ αιώνα ή σε σεισμούς που σημειώθηκαν τον 19ο αιώνα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε αν έγινε απόπειρα τυμβωρυχίας, μόνο η ανασκαφή θα μας δείξει».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.