.Να μάθουμε να λέμε σε κάποιους όχι, ειδικά στους πλαστούς

*H Ελλάδα δουλεύει με αξιώματα,* με πολιτικούς μύθους που ακόμα και αν διαψεύδονται στην πράξη, παραμένουν ισχυροί. Ένας από αυτούς είναι η ανάγκη της αριστερής διακυβέρνησης, έστω και αν η «Αριστερά» δεν έχει διατυπώσει κανένα ρεαλιστικό σχέδιο ανάπτυξης. Ένας άλλος ακόμα πιο μύθος είναι και η αναγκαιότητα της μεγάλης κεντροαριστεράς. Που μάλιστα δεν γίνεται να συγκροτηθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ. Γιατί; Γιατί έτσι. Τώρα πως γίνεται δύο κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος με 8,02% και 1,20% στις ευρωεκλογές, να δημιουργήσουν κάτι μεγάλο, χωρίς να αλλάξουν το πολιτικό... περισσότερα »

.Λάσπη και αθλιότητες

Τελικά η ηγεσία της νεοναζιστικής συμμορίας ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες των υποστηρικτών της, αλλά πολύ περισσότερο της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού, που δεν περίμενε τίποτα άλλο πέρα από την αθλιότητα και τη χυδαιότητα οι οποίες χαρακτηρίζουν τον «πολιτικό λόγο» και την κοινωνική παρουσία του Μιχαλολιάκου, του Παππά και των άλλων τραμπούκων που συνθέτουν την Κοινοβουλευτική Ομάδα της.

Αχαλίνωτο υβρεολόγιο, απύθμενη θρασύτητα, ακραία προκλητικότητα και, πρωτίστως, αδίστακτη και αναπόδεικτη σπίλωση και κατασυκοφάντηση αντιπάλων. Αυτά γνωρίζουν, σ' αυτά επιδίδονται, αυτά προσφέρουν. 

Και το απέδειξαν και χθες. Με τη διαφορά, όμως, ότι δεν απευθύνονταν στο αφιονισμένο ακροατήριό τους, αλλά στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Και ο λόγος της παρουσίας τους εκεί δεν ήταν να εκφωνήσουν λογύδρια ρατσιστικού μίσους, αλλά να λογοδοτήσουν για εγκληματικές πράξεις και συμπεριφορές και να πείσουν ότι δεν θα πρέπει να αρθεί η ασυλία τους.

Ούτε καν επιχείρησαν να το επιτύχουν. Και είναι φυσικό. Γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον το μάταιο μιας τέτοιας προσπάθειας. 

Γιατί τα στοιχεία, οι μαρτυρίες, οι ίδιες οι δημόσιες παρουσίες τους αποτελούν αδιάψευστες αποδείξεις ενοχής για όσα εγκληματικά τούς καταλογίζονται. Και για τα οποία τελικά θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, τον θεσμικό κριτή του κάθε εγκληματία στις δημοκρατικά οργανωμένες κοινωνίες.

Σίγουρα θα ανέμεναν κάτι περισσότερο οι οπαδοί τους. Και όχι από άποψη μεγαλοστομιών, αλλά αποκαλύψεων που, αν μη τι άλλο, θα διαμόρφωναν προϋποθέσεις μιας ευρύτερης και διαρκέστερης παρουσίας τους στα μέσα ενημέρωσης. 

Αβάσιμες, όμως, οι προσδοκίες. Μόνο άσφαιρους ισχυρισμούς περιελάμβανε το χθεσινό παραλήρημα των τριών. Και δεν αρκεί να υπάρχει ο ανεμιστήρας. Πρέπει και η εκτοξευόμενη λάσπη να είναι ικανή να επιτελέσει τον ρόλο της.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Δράσεις του ΥΠΕΚΑ για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

«Ύψωσε τη φωνή σου και όχι τη στάθμη της θάλασσας». Το μήνυμα αυτό επέλεξε ο ΟΗΕ για το 2014, προκειμένου να επισημάνει τους κινδύνους που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η «πράσινη εβδομάδα» αυτή τη χρονιά, είναι αφιερωμένη στην κυκλική οικονομία, την αποδοτικότητα των πόρων και τη διαχείριση των απορριμμάτων. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της σημερινής παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος, το ΥΠΕΚΑ, διοργανώνει σειρά δράσεων περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης οι οποίες περιλαμβάνουν, διαγωνισμό φωτογραφίας και βίντεο με θέμα «Το Περιβάλλον μου: τι θέλω να κρατήσει για πάντα - Τι θέλω να αλλάξει» και έναρξη του διαγωνισμού σήμερα. 

Προβολή βίντεο με περιβαλλοντικά μηνύματα για την ανακύκλωση, την «κυκλική οικονομία», τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων και τη βιοποικιλότητα στις οθόνες όλων των σταθμών του δικτύου του μετρό και του ηλεκτρικού. Επίσης, στις 10 Ιουνίου, διοργανώνεται ημερίδα παρουσίασης της Εθνικής Στρατηγικής και του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη Βιοποικιλότητα. 

Οι δράσεις ολοκληρώνονται στις 29 Ιουνίου, με το «Παιδικό Οικολογικό Φεστιβάλ» στη Μαρίνα Φλοίσβου, με δρώμενα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση με πρωταγωνιστές τα παιδιά: διαδραστικά παιχνίδια, προβολή περιβαλλοντικής ταινίας και εργαστήρια (θεατρικό ανακύκλωσης, δημιουργική απασχόληση - ζωγραφική, κατασκευές).

.Μετεκλογικές αναταράξεις στα κόμματα

Θέμα Βενιζέλου θέτει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος σε άρθρο του υπογραμμίζει ότι απαιτείται «νέα ηγεσία» στην παράταξη, η οποία πρέπει «να εμπνέει να ενώνει και να διευρύνει» και να δώσει «νέα προοπτική στην συνεργασία των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς». 
Τονίζει πως οι πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις αποδείχτηκαν μία ακόμα ήττα για το ΠΑΣΟΚ, και σχολιάζει πως αντί η ήττα «να λειτουργήσει αφυπνιστικά» βλέπουμε μία «απόπειρα εφησυχασμού και μια εκτός τόπου και χρόνου θριαμβολογία».

«Κάποιοι που περίμεναν την εκλογική συντριβή της παράταξης για να διαλύσουν την κυβερνητική σταθερότητα, να ανακόψουν την ασφαλή πορεία της χώρας και να υποτάξουν την παράταξη στο άρμα της λαϊκιστικής ανευθυνότητας, πρέπει να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα», απάντησε το ΠΑΣΟΚ.
Την ανάληψη ευθυνών από την ηγετική ομάδα για την εκλογική ήττα των εκλογών, καθώς την άμεση έναρξη διαλόγου με την Ελιά και το Ποτάμι ζήτησε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Σπύρος Λυκούδης μιλώντας σε εκδήλωση για τη κεντροαριστερά, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 984. 
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κατηγόρησε το Φώτη Κουβέλη ότι με το σχέδιο που εφάρμοσε μετά την αποχώρηση του κόμματος από την συγκυβέρνηση οδήγησε σε μονόδρομους, αδιέξοδα, ήττες και τελικά στη συντριβή ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με την σχεδιαζόμενη στροφή που συζητείται στη ΔΗΜΑΡ προς τον ΣΥΡΙΖΑ. 
Παρουσία των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού και Βασίλη Οικονόμου, του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Φιλιππου Σαχινίδη, στελέχη από την πρωτοβουλία των 58 και του επικεφαλής του Ποταμού Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Λυκούδης πρότεινε την από κοινού συγκρότηση ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με τη συμμετοχή της Ελιάς, του Ποταμού και της ΔΗΜΑΡ
«Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε αποστασία την ανεξαρτητοποίηση της Μίκας Ιατρίδη και του Βασίλη Καπερνάρου ενώ το κόμμα σε ανακοίνωση εκφράζει την απορία για ποιο λόγο Καπερνάρος και Ιατρίδη αποχώρησαν αιφνιδιαστικά από το κόμμα χωρίς πολιτικά επιχειρήματα, ενώ θα μπορούσαν να εκφραστούν στο διευρυμένο εθνικό συμβούλιο το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε 10 ημέρες.

.Παραιτήθηκε ο Χάρης Θεοχάρης

Την αποδοχή της παραίτησης του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ανακοίνωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, ευχαριστώντάς τον για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε.

 Όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Θεοχάρης επέδειξε σταθερά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας συστηματικά όλους τους στόχους. Η ανακοίνωση του αντικαταστάτη του, αναμένεται να γίνει με τον ανασχηματισμό, που σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τοποθετείται για την επόμενη εβδομάδα.  

Πάντως, πηγές της Κομισιόν δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το θέμα, τονίζοντας ότι η θέση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων είναι 5ετούς θητείας. 

Εν τω μεταξύ, για την άλλη εβδομάδα μετατίθεται η ανακοίνωση της πενταετούς έκθεσης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

.«Και θέλω και δεν θέλω να φύγω από το υπουργείο»

Απέφυγε να απαντήσει ο Γιάννης Στουρνάρας αν θα μείνει ή θα φύγει από το Υπουργείο Οικονομικών προσερχόμενος στη Βουλή προκειμένου να υπογράψει την πράξη υπουργικού συμβουλίου για την παραίτηση του Χαρη Θεοχάρη. «Και θέλω και δεν θέλω» να φύγω από το Υπουργείο τόνισε και πρόσθεσε ότι η ημέρα που θα φύγει θα είναι δύσκολη».
 Όσον αφορά το χρόνο του ανασχηματισμού, εκτίμησε ότι πιθανόν θα γίνει τη Δευτέρα, ενώ ερωτηθείς εάν θα είναι ο διάδοχος του Γιώργου Προβόπουλου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως "είναι διαφορετική αυτή η θέση. Πολύ σημαντική.
Τις συναντήσεις του Γιάννη Στουρνάρα με Λαγκάρντ και Τόμσεν, στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι επιβεβαιώνουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, μετά την αποκάλυψη της σχετικής πληροφορίας από τον εκπρόσωπο τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις περί συνάντησης στις 3 Ιουνίου. 
Σε ό,τι αφορά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, ο κ. Ράις ανέφερε ότι θα γίνει στις επόμενες μέρες.
Εν τω μεταξύ, σοβαρή ανησυχία για την παραίτηση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χαρη Θεοχάρη, εξέφρασε ο εκπρόσωπος του αρμόδιου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Σάιμον Ο' Κόνορ, υπογραμμίζοντας, πως η διοίκηση εσόδων έχει ρόλο-κλειδί στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας.
Εν τω μεταξύ, διέψευσαν ανώτατα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ότι ο κ. Θεοχαρης θα λάβει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ, μετά την παραίτησή του.
«Κανένας δεν έχει το ανάστημα να με παραιτήσει» τόνισε νωρίτερα ο Χάρης Θεοχάρης, λέγοντας ότι η απόφαση είναι δική του. Το Υπουργείο εξέδωσε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πλήρωση της θέσης έως τις 15 Ιουνίου, τονίζοντας ότι το πολύ σε δέκα ημέρα θα έχει βρεθεί αντικαταστάτης

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.