.Γερμανικός Τύπος: Η ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει απογοητεύσει πολλούς αριστερούς

Καταιγισμός δημοσιευμάτων στον γερμανικό τύπο για την Ελλάδα. Στο επίκεντρο η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά και ο φόβος ορισμένων ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα επηρεάσει πολιτικά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 

Όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle, η ΤΑΖ του Βερολίνου σχολιάζει πως για πολλούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευτική η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και επισημαίνει πως ίσως πίσω από αυτή την κίνηση να κρύβεται ένας τακτικισμός: 

«Τους δεξιούς λαϊκιστές, στην πραγματικότητα ένα one man show του πρώην υπουργού Εξωτερικών Πάνου Καμμένου, είναι πιο εύκολο να τους έχεις στο χέρι σε σχέση με... περισσότερα »

.Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια. 
Η ορκωμοσία άρχισε με μια ώρα καθυστέρηση λόγω της προετοιμασίας του πρωτοκόλλου της ορκωμοσίας και των σχετικών προεδρικών διαταγμάτων με τη συγχώνευση των υπουργείων το οποία, όπως έγινε γνωστό, έφτασαν λίγη ώρα πριν στις υπηρεσίες της Προεδρίας, αφού προηγουμένως τα είχε επεξεργαστεί το αρμόδιο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας. 

Δεν ορκίστηκαν ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και οι αναπληρωτές υπουργοί Μετανάστευσης, Τασία Χριστοδολοπούλου και Με... περισσότερα »

.ΝΔ: «Χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες» η νέα κυβέρνηση

«Χαιρετίζουμε το ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα του κ. Τσίπρα, των 40 υπουργών», δήλωσε ο Κώστας Καραγκούνης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε για τη νέα κυβέρνηση πως είναι χωρίς κατεύθυνση και με ισορροπίες εύθραυστες, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες, εντός κι εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία για τη συμμετοχή προσώπων σε τομείς ευθύνης τα οποία έχουν εκφράσει επικίνδυνες θέσεις, όπως πχ για την ανάπτυξη, για τις αποκρατικοποιήσεις, για την ακύρωση επενδύσεων, για την επαναφορά του ασύλου παρανομίας στα πανεπιστήμια ακόμα και για τα ανοιχτά σύνορα για κάθε παράνομο μετανάστη», πρόσθεσε.

.Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πιστωτικά αρνητικό, αναφέρει η Moody's

Το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι πιστωτικά αρνητικό (credit negative) για την Ελλάδα, επειδή εντείνει τους κινδύνους αναχρηματοδότησης και ρευστότητας της χώρας, υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταθετών και έχει δυσμενή επίπτωση στις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξής της, αναφέρει σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's Investors Service.

Ο οίκος αναφέρει ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θέτει ερωτηματικά για την ικανότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης να συμφωνήσει μία ανανέωση του ελληνικού προγράμματος οικονομικής στήριξης με την τρόικα, σε ένα πλαίσιο καθυστερημένων εκταμιεύσεων και φιλόδοξων σχεδίων για δαπάνες.

.Δ. Παπαδημούλης: Είμαστε έτοιμοι για αμοιβαία επωφελή λύση για το χρέος

«Η Ευρώπη θα δώσει εύλογο χρόνο στη νέα κυβέρνηση να καταθέσει τις προτάσεις της για το πρόγραμμα που θα αντικαταστήσει το καταστροφικό μνημόνιο» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Το ελληνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης θα σέβεται τις δεσμεύσεις της χώρας που απορρέουν από τις ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά θα αντικαθιστά την καταστροφική συνταγή, καθώς και το μοντέλο της τρόικας, που δεν υπάρχει πουθενά στην ευρωπαϊκή παράδοση και στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο» σημειώνει ο κ. Παπαδημού... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.