.ΜΩΡΟ ΜΕ ΔΥΟ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ...

Ένα μωρό με δύο κεφάλια γεννήθηκε χθες στη βόρεια Ινδία, με καιραρική τομή και ζυγίζει περίπου 3,5 κιλά. Το παιδάκι έχει δύο κεφάλια, δύο λαιμούς και δύο σπονδυλικές στήλες...
, αλλά μόνο ένα σώμα και οι γιατροί του δίνουν πολύ λίγες πιθανότητες να επιβιώσει.

Όπως έγινε γνωστό οι γονείς του άτυχου βρέφους, δεν είχαν χρήματα για να κάνει η γυναίκα υπέρηχο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.

Η 28χρονη Ινδή και ο 32χρονος σύζυγος της έχουν ένα ακόμα υγιές παιδάκι.

Οι γιατροί ανέφεραν πως πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση σιαμαίων διδύμων, που δεν μπορούν να αποχωριστούν, καθώς έχουν μόνο ένα σώμα.

Τον περασμένο Ιούλιο, πάλι στην Ινδία ένα μωρό με δύο κεφάλια - αγοράκι αυτή τη φορά - είχε γεννηθεί στην επαρχία Τονκ. 

.Μέχρι πού μπορεί να πάει η «κόντρα»;

Ειλικρινά, φαίνεται ανεξήγητο -εκτός αν κάποιος πάσχει από δογματικό φανατισμό- να πιστεύει κανείς ότι η αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας εξαρτάται από την «ενιαία τιμή» του βιβλίου, την πώληση φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ και τις ομαδικές απολύσεις!

Τραγικά λάθη έχουν γίνει μέχρι τώρα στη «συνταγή» εξόδου της χώρας από την κρίση. Η εμμονή μοιάζει περισσότερο σαν «τιμωρία» με νεοφιλελεύθερο ιδεολογικό πρόσημο, παρά ως... κρίσιμη διαρθρωτική αλλαγή!

Στο όνομα της «προστασίας των καταναλωτών», που όντως είναι σε πολλές περιπτώσεις απροστάτευτοι, δεν μπορεί να καταστρέφουμε παραγωγικούς τομείς της χώρας (στην περίπτωση λ.χ. του γάλακτος) παρότι υπάρχουν λύσεις που μπορούν να γίνουν και τα δύο: Και να έχουμε φθηνότερο γάλα και να προστατέψουμε τους Ελληνες παραγωγούς, μέσω της αναγραφής των πραγματικών στοιχείων κάθε προϊόντος. 

Από την άλλη μεριά με ανεργία στο 30%, με ελαστικοποίηση πλήρη των εργασιακών σχέσεων, περιορισμό των αποζημιώσεων και με μισθούς 500 ή 600 ευρώ στην καλύτερη περίπτωση δεν μπορεί να είναι μείζον θέμα οι ομαδικές απολύσεις. Κακό θα κάνουν, παρά θα προσφέρουν κάτι... 

Το ίδιο ισχύει και με την επιμονή της τρόικας για... «απόλυτη πλειοψηφία» του συνόλου των εργαζομένων ώστε να κηρυχθεί απεργία και το πάγωμα των τριετιών, που σημαίνει κατώτατος μισθός για πάντα.

Ενώ θέλουν επίσης να συνεχιστούν οι απολύσεις στο Δημόσιο και το 2015, με νέες δεσμεύσεις. Αραγε αυτά είναι τα προβλήματα που εμποδίζουν την είσοδο της χώρας σε αναπτυξιακή τροχιά;

Η επιμονή της τρόικας είναι αδιανόητη και καταστροφική, από πολλές πλευρές. Οικονομικές και πολιτικές, καθώς όλα αυτά ενισχύουν ένα περιβάλλον αποσταθεροποίησης. 

Οταν αυτά γίνονται για ζητήματα «χαμηλού ενδιαφέροντος», σκεφτόμαστε τι πρέπει να περιμένουμε για θέματα «υψηλού ενδιαφέροντος», όπως η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο έλεγχος γύρω από τη «διανομή» του πλεονάσματος, το νέο μεσοπρόθεσμο (2015-2018), το χρέος, το ασφαλιστικό κ.λπ.

Η παρατεταμένη εικόνα αστάθειας ή ανεπιθύμητες «συμφωνίες» δεν ευνοούν τα κυβερνητικά «σενάρια αισιοδοξίας». Το ερώτημα πλέον είναι μέχρι ποίου σημείου μπορεί να τραβήξει η κυβέρνηση την «κόντρα» με την τρόικα...

.Ποτάμι γκρίνιας και ανησυχίας στον ΣΥΡΙΖΑ

Γραφει ο Γιάννης Ταακιρης
«Ποτάμι» γκρίνιας και ανησυχίας έχει «κατακλύσει» την Κουμουνδούρου μετά την τελευταία δημοσκόπηση, που δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει στην πρώτη θέση, αλλά να μειώνεται η διαφορά λόγω των διαρροών του προς το νέο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Στην ηγετική ομάδα, μόλις έγινε γνωστή η μέτρηση της Alco σήμανε συναγερμός. Οι διαρροές προς «το Ποτάμι» είναι σημαντικές και οι διπλές κάλπες της άνοιξης, στις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας έχει προσδώσει χαρακτήρα δημοψηφίσματος, πλησιάζουν «απειλητικά».Οι αρχικές εκτιμήσεις ότι το νέο κόμμα θα «χτυπούσε» μόνο το ... περισσότερα »

.Άρση ασυλίας για Ηλ. Κασιδιάρη, Ελ. Ζαρούλια, Μ. Αρβανίτη, Ν. Κούζηλου

 Την απόφαση να άρει τις ασυλίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη και Ν. Κούζηλου πήρε με συντριπτική πλειοψηφία, η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝΕΛ, που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε.
Έτσι η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα τη συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους.

.Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συνδέσμου για επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα

 «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι τα γλυπτά να επιστρέψουν στην Ελλάδα όπου ανήκουν», ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συνδέσμου για την επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Χιλ τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της σε αυτό τον αγώνα, έχει τη στήριξη περισσότερων από 16 χωρών, και εξέφρασε τη χαρά του για τη σημερινή του συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, τον οποίο και χαρακτήρισε «πρωταθλητή» σε αυτή την προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησής τους, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι εξετάστηκαν «τα επόμενα βήματά μας», τα οποία «ήδη έχουν γίνει από το υπουργείο Πολιτισμού και τον κ. Παναγιωτόπουλο, αλλά το υπουργείο Εξωτερικών παίζει πάντα έναν σημαντικό ρόλο σε όλα τα διεθνή fora και στην UNESCO». 

«Η συζήτησή μας ήτανε ακριβώς στη μέθοδο που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να επαναφέρουμε το ζήτημα στο προσκήνιο και να έχουμε ένα αποτέλεσμα, γιατί το οφείλουμε αυτό στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, αλλά κυρίως το οφείλουμε στο ίδιο το μνημείο, το οποίο ζητάει να βρει το ταίρι του. Δεν μπορεί το μνημείο να είναι ακρωτηριασμένο», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

.Απάτη-μαμούθ αποκάλυψαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς

Ζημιά στο δημόσιο που ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια ευρώ φέρεται ότι προκάλεσε 55χρονος επιχειρηματίας με υπερκοστολογήσεις, μέσω πλαστών και εικονικών τιμολογίων , ιατρικών ειδών που ξεπερνούσαν το 241%.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα αιμοστατικό που αγοράστηκε από την Τσεχία αντί 2,5 ευρώ , φέρεται να πουλήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο 500 ευρώ!

Η απάτη- μαμούθ αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα η οποία διενεργήθηκε με εντολή της Εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Ράικου, και ολοκληρώθηκε μετά απο συντονισμένες προσπάθειες των επίκουρων εισαγγελεών Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση και Αντώνη Ελευθεριάνου, 

οι οποίοι έχουν στο στόχαστρό τους και τουλάχστον 100 υπαλλήλους του δημοσίου αφού όλα δείχνουν ότι ο επιχειρηματίας εξαπάτησε περισσότερα από 100 δημόσια νοσοκομεία με βοήθεια ανθρώπων που ήταν σε θέσεις κλειδιά και είχαν σχέση με τις προμήθειες .

Την επιχείρηση εκτέλεσε η οικονομική αστυνομία, η οποία πρόσφερε όλο αυτό το διάστημα βοήθεια στους εισαγγελείς, και προχώρησε στη σύλληψη του επιχειρηματία σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα , ενώ στο γκαράζ υπήρχε ένα υπερπολυτελές αυτοκίνητο Φεράρι αξίας άνω των 200.000 ευρώ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.