.Αυτοί θα υλοποιήσουν το πρόγραμμα;

Ο Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν κατάφερε να σκίσει τα μνημόνια, αλλά έβαλε τη χώρα στο πιο σκληρό και βάρβαρο μνημόνιο που είχε ποτέ να υλοποιήσει χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ένα αρχιτεκτονικό έκτρωμα θα λέγαμε το οποίο αν και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα ο Τσίπρας δεν διαθέτει τις ικανότητες να το εφαρμόσει. Και να τις διέθετε έχει ήδη δηλώσει πως δεν το πιστεύει. 

Άρα πως θα το υλοποιήσει.; Ωστόσο, η ανικανότητα εφαρμογής του μνημονίου δεν σταματάει στον κ. Τσίπρα αλλά αγκαλιάζει και τα υπόλοιπα πρόσωπα της ομάδας του. Για παράδειγμα, ο υπουργός Οικο... περισσότερα »

.Υπάρχει τελικά υπουργός με υπεράκτια εταιρεία;

Υπήρξαν στο παρελθόν βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ και όχι μόνο που πιάστηκαν με τη «γίδα στην πλάτη». Με υπεράκτιες εταιρείες και με νόμιμα αλλά όχι ηθικά διλήμματα, στοχοποιήθηκαν και τιμωρήθηκαν. Θα θυμάστε τον χαμό που έγινε π.χ. με τον Βουλγαράκη.

 Τώρα, στην κυβέρνηση της Αριστεράς που είναι τίμια και ηθική, δύο φορές βουλευτές της ΝΔ καταθέτουν ερώτηση για υπουργό ο οποίος έχει από το 2008 off shore στην Κύπρο. Παράλληλα ζητούν εξηγήσεις για άλλα στελέχη που μετέφεραν μεγάλα χρηματικά ποσά μετά την προκήρυξη των εκλογών. Ο συγκεκριμένος είναι επίσης υπουργός. Κι όμως, ούτε τ... περισσότερα »

.Στήριξη Στρατούλη σε Βαρουφάκη: Θυμίζει Ιερή Εξέταση στο Μεσαίωνα η ποινικοποίηση απόψεων

Τον Γιάνη Βαρουφάκη στήριξε με δηλώσεις του ο Δημήτρης Στρατούλης, κάνοντας λόγο για Ιερά Εξέταση, ενώ προανήγγειλε κριτική για τη διαπραγμάτευση στην Κεντρική Επιτροπή. 

«Νομίζω είναι απαράδεκτο αυτό το γεγονός και μάλιστα η ποινικοποίηση αυτών των απόψεων, όχι μόνο η συκοφάντηση και ο χλευασμός, των απόψεων ότι υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια, στην ευρωζώνη και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ασκούνται σ΄αυτή, αλλά ακόμα πιο προκλητικό είναι αυτές οι συστημικές μνημονιακές δυνάμεις, εγχώριες και διεθνείς, να επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν και την προσπάθεια να αναζητηθούν ... περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ: Για μία ακόμη φορά ο Τσίπρας επιχείρησε να αποκοιμίσει το λαό

Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, μετά από τη συνέντευξη του πρωθυπουργού, θυμίζοντάς του ότι δεν βρίσκεται στον Ιανουάριο, αλλά στα τέλη Ιουλίου.
«Για μια ακόμα φορά ο κ. Τσίπρας επιχείρησε να αποκοιμίσει τον Ελληνικό λαό. Εμφανίστηκε απολογητικός αλλά και ταυτόχρονα αμετανόητος για τον καταστροφικό απολογισμό του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης του», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.
«Του υπενθυμίζουμε ότι δεν βρισκόμαστε στον Ιανουάριο αλλά στα τέλη Ιουλίου με την χώρα χρεοκοπημένη, θυσία στα εσωκομματικά του παιχνίδια», σημειώνεται ακόμη.

.Τι αλλάζει στις αναλήψεις μετρητών από ATM και γκισέ

Οριακή χαλάρωση των περιορισμών στην στην κίνηση κεφαλαίων ανακοίνωσε το υπουργείο οικονομικών. 

Ειδικότερα για τη διευκόλυνση των καταθετών και των συνταξιούχων από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 και μέχρι την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015 θα είναι δυνατή οποιαδήποτε από τις τρεις ημέρες η ανάληψη από τα γκισέ των τραπεζών (τις εργάσιμες ημέρες) ή από τα ΑΤΜ (όλο το 24ωρο) ποσού μέχρι το όριο των 420 ευρώ ανά καταθέτη και ανά πιστωτικό ίδρυμα. 

Για παράδειγμα, εάν από το περασμένο Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 μέχρι και χθες Τρίτη 28 Ιουλίου 2015 κάποιος δεν έχει προβεί σε ανάληψη μετρητών, θα...περισσότερα »

.Λαγκάρντ: H αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη

H αναδιάρθρωση του Δημοσίου Χρέους της Ελλάδος είναι αναπόφευκτη, δήλωσε πριν από λίγο η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης τύπου η κα Λαγκάρντ επανέλαβε ότι το Χρέος της Ελλάδος δεν είναι βιώσιμο και έθεσε τέσσερις προϋποθέσεις προκειμένου να επιτύχει το νέο πρόγραμμα.

Πρώτον «ρεαλιστικούς δημοσιονομικούς στόχους»
Δεύτερον διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα απελευθερώσουν την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας.
Τρίτον ικανοποιητική χρηματοδότηση του προγράμματος και
Τέταρτον αναδιάρθρωση του δημόσιου Χρέους.

Η κα Λαγκάρντ ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει την ιδιοκτησία του νέου προγράμματος και απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμα μία κυβέρνηση η οποία δημοσίως έχει δηλώσει ότι δεν πιστεύει σε αυτό, ανέφερε ότι «στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.