.Συνέχεια στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Βίλα Αμαλία και την ΑΣΟΕΕ δίνει η ΝΔ


Με μία αιχμηρή ανακοίνωση αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στα όσα είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, αλλά και την ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, σχετικά με τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Βίλλα Αμαλία και στην ΑΣΟΕΕ.

«Ο κ. Τσίπρας, μέσω του κ. Σκουρλέτη, υποστηρίζει πως τα χιλιάδες μπουκάλια στη Βίλα Αμαλία και στην ΑΣΟΕΕ δεν ήταν για μολότοφ, αλλά για... ανακύκλωση. Επίσης, βάφτισε τα ρόπαλα... σκουπόξυλα», αναφέρει το Γραφείο Τύπου της Συγγρού.

«Προφανώς, οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, όπως αυτή που έχει, κατά δήλωσή του, και ο ίδιος ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι για τις απόκριες... Το καρναβάλι του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε πριν ακόμη τελειώσουν τα Χριστούγεννα», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ως «πράγματα που υπάρχουν στο σπίτι του καθενός μας» περιέγραψε τα ευρήματα της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ ο κ. Π. Σκουρλέτης. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας ως «κουραφέξαλα», τονίζοντας ότι «αποδείχθηκε εντελώς ότι δεν υπήρχαν στοιχεία». 

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη «με πρόσχημα το παρεμπόριο επιχειρήθηκε να εμπεδωθεί ένα καθεστώς κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. προ πέντε ημερών, στο εσωτερικό της ΑΣΟΕΕ εντοπίστηκαν 17 σάκοι με προϊόντα παραεμπορίου, έξι αντιασφυξιογόνες μάσκες, 17 κράνη, 40 κοντάρια, 50 κενά μπουκάλια και ένας πλήρης ραδιοφωνικός σταθμός.

.Γερμανικό δημοσίευμα για τη διαφθορά στην Ελλάδα


Το σκάνδαλο υπεξαίρεσης στον ΕΟΤ δείχνει ότι η διαφθορά δεν αποτελεί παρελθόν για την Ελλάδα, ενώ ο χειρισμός της υπόθεσης από τη Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό τόσο το μέλλον της κυβέρνησης, όσο και το αν έχει πράγματι τη βούληση να πατάξει αυτό το φαινόμενο που έχει προκαλέσει πολλά δεινά στη χώρα, επισημαίνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Στον Ε.Ο.Τ. φέρονται να υπεξαιρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ από διεφθαρμένους υπαλλήλους του οργανισμού. Οι πολίτες είναι αγανακτισμένοι. 

Ενδεχόμενη επέκταση του σκανδάλου θα μπορούσε μάλιστα να ρίξει την κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, με την σημείωση ότι το σκάνδαλο συνέβη σε έναν οργανισμό που αποτελεί «τον εγγυητή της τελευταίας πηγής εσόδων της απελπισμένης ελληνικής οικονομίας».

Όπως σχολιάζει η Die Welt, «η Ελλάδα βρίσκεται εδώ και χρόνια υπό διεθνή επιτήρηση. Εδώ και χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες να ελεγχθούν οι κρατικές δαπάνες. Ωστόσο, η νέα αυτή υπόθεση καθιστά για άλλη μία φορά σαφές ότι η χώρα δεν έχει άρει πλήρως τις διεφθαρμένες πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες είναι, κατά τη γνώμη παρατηρητών, συνυπεύθυνες για την σημερινή κρίση».

Επικαλούμενη και πάλι τη γνώμη παρατηρητών, η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστούν την υπόθεση το ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία που κυβέρνησαν τη χώρα τις περασμένες δεκαετίες, θα καταδείξει αν εννοούν σοβαρά την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Φιλοξενείται μάλιστα εκτίμηση του καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θάνου Βερέμη, ο οποίος σχολιάζει ότι «αν αποδειχθεί ότι η υπόθεση είναι ένα μείζον σκάνδαλο, θα ξεσηκωθούν όλοι. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη και στην πτώση της κυβέρνησης».

.Παράταση προθεσμίας έκδοσης οικοδομικών αδειών έως τις 25-11-2013


Την παράταση μέχρι την 25-11-2013 της προθεσμίας έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (Ν.Ο.Κ.), ανακοίνωσε σήμερα το ΥΠΕΚΑ.

Η παράταση δίνεται με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στο ΥΠΕΚΑ τις τελευταίες ημέρες σχετικώς με την προθεσμία έκδοσης αδειών δόμησης για τις οποίες είχαν υποβληθεί πλήρεις φάκελοι προ της έναρξης εφαρμογής του Ν.Ο.Κ., ενώ όπως αποδείχτηκε λόγω των αλλαγών του νομικού πλαισίου σε κάποιες περιπτώσεις οι υπηρεσίες δόμησης δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τον έλεγχο μέσα στην ταχθείσα προθεσμία.

.Κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης προτείνει το ΚΚΕ


 «Κυνισμό και αδιαφορία για την υγεία του λαού και των παιδιών φανερώνει ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα της αιθαλομίχλης. Η λύση είναι να καταργηθούν οι φόροι στο πετρέλαιο θέρμανσης, καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ, να καταργηθούν τα χαράτσια και να μειωθεί το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις λαϊκές οικογένειες και τους ανέργους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ «για τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση το πρόβλημα της αιθαλομίχλης».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.