.ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...


Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από το Κατάρ.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τον Real Fm, ... 
θα ζητήσει σύσκεψη των αρχηγών παρουσία και του Γιάννη Στουρνάρα και του Αθανάσιου Τσαυτάρη, ώστε να συζητηθούν τα βασικά αιτήματα των αγροτών.
Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου.

.Η ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ...

Εκδήλωση για το πολιτικό σύστημα και την λειτουργία των θεσμών διοργανώνει αύριο Τετάρτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η Δημοκρατική Αριστερά. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης,...
ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Σπύρος Λυκούδης και ο βουλευτής και καθηγητής Γιάννης Πανούσης

.Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι αγρότες στις Σέρρες


Να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών και  σε κομβικά οδικά σημεία του νομού Σερρών, αποφάσισαν οι αγροτικοί σύλλογοι και οι αγρότες  που συμμετείχαν στις  δύο αγροτικές συνελεύσεις που έλαβαν χώρα,  αργά το απόγευμα, στο δ.δ. Μητρουσίου του δήμου Σερρών και στην πόλη της Νέας Ζίχνης. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Αλιστράτης, Γιώργο Κασάπογλου, οι αγρότες του δήμου Ν. Ζίχνης και Αμφίπολης, αποφάσισαν να παρατάξουν, 

αύριο το πρωί, τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία των επαρχιακών οδών Μεσοράχης - Ζίχνης και Δραβίσκου, ενώ την ίδια ώρα οι αγρότες του δήμου Βισαλτίας πρόκειται να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό Σερρών - Καβάλας, στη διασταύρωση των Κερδυλλίων.

Έξαλλου να παρατάξουν τα τρακτέρ τους στις κεντρικές πλατείες των χωριών αποφάσισαν και οι αγρότες που συμμετείχαν στη συνέλευση στο δ.δ. Μητρουσίου.

«Για πρώτη φορά ομόφωνα, ενοποιημένο όλο το συνδικαλιστικό αγροτικό κίνημα στις Σέρρες, με κοινή συστράτευση αποφάσισε να  παρατάξει τα τρακτέρ στους δρόμους και τις πλατείες» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Σερρών, Κώστας Ξενιτίδης, που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα τρακτέρ να παραταχθούν και παραπλεύρως της εθνικής οδού Σερρών Θεσσαλονίκης.

.Αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία


Για νέο ξεκίνημα στις σχέσεις των δύο χωρών μίλησαν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς και του Κατάρ, Σεΐχης Αλ Θάνι, μετά τη συνάντησή τους στην πρωτεύουσα Ντόχα.

Στη συνάντηση, που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καταγράφηκε η αμοιβαία θέληση για επενδυτική συνεργασία και υπογράφηκαν τρία Μνημόνια συνεννόησης για τους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ανάπτυξης.

   Ο κ. Σαμαράς, είπε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του τού Κατάρ είπε ότι κι εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις (πχ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές.

.Απαλλάχθηκε η Ντ. Μπακογιάννη για τη δήλωση «πόθεν έσχες»

Απαλλάσσεται οριστικά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Ντόρα Μπακογιάννη για την υπόθεση της «ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες».

Η υπόθεση αφορούσε ποσό 1 εκατομμυρίου δολαρίων, του συζύγου της, Ισίδωρου Κούβελου, το οποίο δεν καταγράφηκε στη δήλωση «πόθεν έσχες» της βουλευτή το 2011. Το επίμαχο ποσό προερχόταν από ρευστοποίηση μετοχών του επιχειρηματία στις ΗΠΑ και ακολούθως εμβάστηκε στην Μ. Βρετανία για ναυπήγηση πλοίου.  

Το θέμα με το επίμαχο ποσό είχε έρθει στη δημοσιότητα ύστερα από αναφορά του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Παναγιώτη Νικολούδη, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Με το βούλευμα του (αριθμ. 231/13) το Συμβούλιο Εφετών κλείνει ουσιαστικά την υπόθεση, αφού ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο έχει απαλλαγεί με βούλευμα ο κ. Κούβελος, ο οποίος αντιμετώπιζε την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε υποβολή ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης

.Ευρωπαϊκή Καμπάνια ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Με το σύνθημα «Κάνε τη διαφορά. Μίλα τώρα» Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από έξι ευρωπαϊκές χώρες ενώνουν τις δυνάμεις τους και προχωρούν στην υλοποίηση ευρωπαϊκής καμπάνιας για την πρόληψη και την καταπολέμηση ενός φαινομένου, που τείνει να πάρει μεγάλες διαστάσεις μέσα και έξω από τα σχολεία, αυτό του σχολικού εκφοβισμού.

«Ένας συμμαθητής μου πέρυσι στο Γυμνάσιο δεχόταν εκβιασμό από ένα παιδί κατά τρία χρόνια μεγαλύτερό του, ότι εάν δεν του δώσει λεφτά, θα τον δείρει. Ο συμμαθητής τού τα έδινε γιατί φοβόταν και δεν ήξερε τι να κάνει. Κάποια στιγμή ήρθε και μου μίλησε και απευθυνθήκαμε στη γραμμή SOS για τα παιδιά  1056 και έτσι το πρόβλημα λύθηκε» διηγήθηκε ο μαθητής 'Αγγελος, κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης Τύπου.

Ένας στους τρεις μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα έχει πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού, ενώ ένας στους δύο μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γίνεται μάρτυρας περιστατικών σχολικού εκφοβισμού, όπως προκύπτει από έρευνα που διενεργήθηκε σε περισσότερους από 16.000 μαθητές, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής καμπάνιας.

Για να αντιμετωπίσουν αντίστοιχα φαινόμενα βίας, αλλά και την έλλειψη ενημέρωσης εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών γύρω από τα φαινόμενα αυτά, έξι ΜΚΟ από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βουλγαρία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, με συντονιστή το «Χαμόγελο του παιδιού» προχώρησαν στη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργήθηκαν οι διαδικτυακοί τόποι www.antibullying.eu, που παρέχει πληροφόρησησε εκπαιδευτικούς, παιδιά και γονείς, και www.yousmile.gr για την επικοινωνία των παιδιών μεταξύ τους, υλοποιήθηκε εκτεταμένη έρευνα σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις συμμετέχουσες χώρες, αναπτύχθηκε ένα σύγχρονο διαδραστικό εκπαιδευτικό εργαλείο για εκπαιδευτικούς και μαθητές και σχεδιάστηκε μια ενημερωτική καμπάνια για προβολή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

.Ι. Στουρνάρας: Το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πιστεύει ότι τα χειρότερα έχουν περάσει και ότι το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα.
«Υπάρχει σίγουρα μία αχτίδα ελπίδας, φως στην άκρη του τούνελ» δηλώνει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στο BBC.

 «Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ -το Grexit- είναι πλέον πολύ μικρή... Κατορθώσαμε να κινήσουμε την οικονομία. Από την πλευρά των αγορών, υπάρχει πολύ περισσότερη αισιοδοξία. 

Οι καταθέσεις επιστρέφουν στις τράπεζες, η κυβέρνηση αποπληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στον ιδιωτικό τομέα και υπάρχει αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μας αντιμετωπίζει η Ευρώπη. 

Κατά συνέπεια, όλοι οι βασικοί συντελεστές είναι θετικοί. Βρισκόμαστε στα δύο τρίτα του δρόμου προς τον στόχο μας. Άρα οι άνθρωποι μπορούν να ελπίζουν» λέει ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο υπουργός Οικονομικών έχει την πεποίθηση ότι η ανάπτυξη θα έλθει το 2014. «Προς το τελευταίο τρίμηνο του 2013 θα έχουμε ανάκαμψη. Είμαι βέβαιος, 100% βέβαιος, ότι η εφετινή θα είναι η τελευταία χρονιά ύφεσης» λέει.

Αναφερόμενος στη βιωσιμότητα του χρέους, ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Θα καλωσόριζα μία μείωση του επιπέδου του χρέους, αλλά υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί. Ωστόσο, πρέπει να γίνει κατά τρόπο που θα ελαχιστοποιεί τις απώλειες για τις άλλες πλευρές».

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων περικοπών των δημοσίων δαπανών, ο Γιάννης Στουρνάρας απαντά: «Εάν εφαρμόσουμε το φετινό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δεν θα υπάρξουν άλλα πακέτα λιτότητας. Δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στους μισθούς, τα επιδόματα και τις συντάξεις».

Ο υπουργός Οικονομικών είναι επικριτικός απέναντι στην πολιτική της σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, τονίζει ωστόσο ότι χωρίς τα χρήματα της διάσωσης, η Ελλάδα θα ήταν εκτός της ευρωζώνης και αυτό θα σήμαινε καταστροφή.

«Η Ελλάδα αναγκάσθηκε να κάνει υπερβολικές περικοπές, υπερβολικά γρήγορα. Μιλώντας εκ των υστέρων, θα έπρεπε να έχουμε δώσει περισσότερη έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις από την αρχή. 

Αλλά δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω. Τώρα δεν υπάρχει λόγος "να κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα". Η ευρωζώνη δεν ήταν προετοιμασμένη για την κρίση».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έπειτα από την ομιλία του Ντέιβιντ Κάμερον την περασμένη εβδομάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας είναι κατηγορηματικός: «Θα ήταν μεγάλο λάθος για τη Βρετανία να εγκαταλείψει την ΕΕ. Η Βρετανία ανήκει στην Ευρώπη πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά». 

Όμως δεν θα αποδεχόταν την επαναδιαπραγμάτευση των όρων συμμετοχής της Βρετανίας στην ΕΕ: «Αυτό θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας. Όλοι θα ήθελαν να το κάνουν. Αλλά θα σήμαινε το τέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 Έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Γιάννης Στουρνάρας εμφανίζεται χαλαρός και θετικός. Έχει διατηρήσει την τρύπα από σφαίρα που ρίχθηκε κατά τη διάρκεια διαδήλωσης σε τζάμι του υπουργείου του, ως υπόμνηση της μεγάλης οργής του ελληνικού λαού για τα μέτρα λιτότητας. 

Παρά τα τεράστια προβλήματα, την κοινωνική αναταραχή και την τεράστια αντίσταση που θα δημιουργηθεί όταν οι περικοπές των δαπανών θα αρχίσουν να πονάνε, είναι πεπεισμένος ότι η εξουθενωμένη χώρα θα τα καταφέρει, σχολιάζει το BBC.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.