.Στα κρατικά ταμεία τα χρήματα από οικονομικά εγκλήματα


Το ελληνικό Δημόσιο θα μπορεί πλέον να ρευστοποιεί και να μεταφέρει στον κρατικό κορβανά τις τραπεζικές καταθέσεις των κατηγορουμένων ή υπόπτων για παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες, για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, λαθρεμπορία καυσίμων, αλλά και λαθρεμπορία γενικότερα (τσιγάρων, ποτών, κ.λπ.).

 Έτσι στα ταμεία του Δημοσίου θα εισέλθουν τεράστια χρηματικά ποσά που προέρχονται από φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία καυσίμων, κ.λπ. και  τα οποία είναι δεσμευμένα και αναξιοποίητα σε τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων ή υπόπτων.

 Ειδικότερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης θα καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο του Κώδικα περί Ναρκωτικών, που είναι ήδη στη Βουλή προς ψήφιση, με την οποία το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα να αξιοποιεί τους «παγωμένους» τραπεζικούς λογαριασμούς κατηγορουμένων ή υπόπτων για τα επίμαχα αδικήματα.

.Δεμένα τα πλοία αύριο και μεθαύριο, λόγω της απεργίας της ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια όλη της χώρας, θα είναι αύριο και μεθαύριο τα πλοία, λόγω της 48ωρης πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης που έχουν εξαγγείλει οι ναυτικοί, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας «ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις» με το οποίο επέρχονται αλλαγές στις εργασιακές τους σχέσεις.

 Η απεργιακή κινητοποίηση, που θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη στις 6.00 τα ξημερώματα 31/1 και θα λήξει στις 6 το πρωί του Σαββάτου 2/2, έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα, με την προοπτική κλιμάκωσης

.Ζητούν την τιμωρία των δραστών και των υπεύθυνων της Marfin


Την καταδίκη των δραστών του εμπρησμού στη Marfin, αλλά και των υπεύθυνων της τράπεζας για παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα, ζητά με δήλωσή της η οικογένεια της εγκύου η οποία με άλλους δύο συναδέλφους της βρήκαν φρικτό θάνατο από τη φωτιά.  

Η οικογένεια της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, εξέδωσε  γραπτή δήλωση με αφορμή την κλήση σε απολογία δυο κατηγορούμενων για τον φονικό εμπρησμό.

.Συγκέντρωση συνταξιούχων έξω από το ΙΚΑ


Παράσταση διαμαρτυρίας για τις περικοπές στις συντάξεις και τις νέες ρυθμίσεις για την κοινωνική ασφάλιση πραγματοποίησαν το πρωί συνταξιούχοι του ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι επίσης και για τις οκτώ ημέρες καθυστέρησης καταβολής της σύνταξης τους, που προέκυψε από τη νέα ρύθμιση διαφοροποίησης της ημερομηνίας καταβολής των συντάξεων διαφορετικών ταμείων. 

?Με τους νέους υπολογισμούς και την αύξηση των κρατήσεων έχουμε περικοπές από 5% έως 20% από την αρχή του χρόνου και με τις οκτώ μέρες που χάθηκαν κατά μέσο όρο κάθε συνταξιούχος έχασε έως και εκατόν σαράντα ευρώ? δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός.

.Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας, μεταξύ διαδηλωτών του ΠΑΜΕ και αστυνομικών


Σε περίπου 30 προσαγωγές διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εργασίας, προχώρησε η αστυνομία.
Ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να εμποδίσει το λεωφορείο με τους προσαχθέντες να αποχωρήσει, κάνοντας αλυσίδα γύρω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ ένας διαδηλωτής χτύπησε με το κράνος του το παρμπρίζ και προκάλεσε φθορές.
 Το λεωφορείο με τους προσαχθέντες αποχώρησε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ. Μέσα στο λεωφορείο, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και δύο τραυματίες.

Στο μεταξύ, ομάδα περίπου 50 διαδηλωτών του ΠΑΜΕ, η οποία είχε προστρέξει να συνδράμει τους συναδέλφους τους βρίσκεται αυτήν τη στιγμή επί του οδοστρώματος της οδού Σταδίου, περικυκλωμένη από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η οδός Σταδίου παραμένει αποκλεισμένη για την κυκλοφορία.


Στον όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του υπουργού Εργασίας, οι καταληψίες έχουν σπάσει μία πόρτα γραφείου συμβούλου του υπουργού, ενώ έγιναν μικρές φθορές σε φακέλλους και υλικά του ίδιου γραφείου.

.Προανακριτική: Σήμερα αναμένεται η κατάθεση του Κ. Μπίκα


Ολοκληρώθηκε χθες βράδυ, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η κατάθεση του Έλληνα πρεσβευτή στο Παρίσι Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, ενώ η κατάθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνου Μπίκα, αναβλήθηκε για άλλη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Χαλαστάνης ανέφερε στην Επιτροπή ότι δεν είναι πλέον στη κατοχή του το άτυπο έγγραφο παράδοσης - παραλαβής που αφορούσε το φάκελο που παρέδωσε ο υπάλληλος της πρεσβείας στη συνεργάτιδα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Χρύσα Χατζή, η οποία και το είχε υπογράψει.

Νωρίτερα, ο κ. Χαλαστάνης φέρεται να δήλωσε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε ένα διπλωματικό σάκο χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και αμέσως το έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε ενημερώσει ότι ανέμενε ένα φάκελο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι ο κ. Χαλαστάνης παραδέχτηκε ότι ο ίδιος πλήρωσε τα ναύλα για το ταξίδι του υπαλλήλου της πρεσβείας που ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραδώσει το διπλωματικό σάκο με τη λίστα Λαγκάρντ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.