ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ


.Λάδι, μέλι και αυγοτάραχο μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση, εκτιμά το Bloomberg

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς καλεί τους μεταποιητές παραδοσιακών τροφίμων και ποτών, από τους παραγωγούς αυγοτάραχου έως τους παραγωγούς μελιού, να παίξουν μεγαλύτερο ρόλο στον μετασχηματισμό της χώρας σε μία εξαγωγική οικονομία, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Το πρακτορείο παραθέτει δήλωση του κ. Σαμαρά σε εκπροσώπους του κλάδου, την περασμένη εβδομάδα στη Μυτιλήνη, ότι οι εταιρείες τροφίμων και ποτών πρέπει να φθάσουν στο επίπεδο άλλων εξαγωγικών κλάδων, όπως των πετρελαιοειδών, και να συμβάλουν περισσότερο στην έξοδο της χώρας από την ύφεση. 

Περισσότερες ελληνικές εταιρείες τροφίμων πρέπει να επικεντρωθούν στην «επεξεργασία αγροτικής παραγωγής για να φέρουν τα ελληνικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές» δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «το 85% της παραγωγής αντιστοιχεί σήμερα σε 200 μεγάλες εταιρείες, ενώ 17.000 μικρές και μεσαίες εταιρείες έχουν τεράστιες δυνατότητες».

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι ελληνικές εξαγωγές αγροτικών προϊόντων -που περιλαμβάνουν τρόφιμα, ποτά και φυτικά έλαια- αυξήθηκαν 3,5% σε αξία το 2013, φθάνοντας στα 4,75 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τον Πανελλήνιο 

Σύνδεσμο Εξαγωγέων. Με περίπου το 17% της συνολικής αξίας των ελληνικών εξαγωγών, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών υπολείπεται των πετρελαιοειδών και των βιομηχανικών προϊόντων, όπως ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα χημικά προϊόντα.

.Αλ. Τσίπρας: Η Ελλάδα στις ευρωεκλογές θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής

«Στις Ευρωεκλογές της επόμενης Κυριακής η Ελλάδα θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα αλλαγής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Μπολόνια, χθες βράδυ.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε στην πόλη αυτή το «ταξίδι - αστραπή» στην Ιταλία, για να υποστηρίξει το ιταλικό ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής Αριστεράς 

«Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», το οποίο μετέχει στις Ευρωεκλογές.  Στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια Πιάτσα Ματζιόρε, συγκεντρώθηκαν- σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης- γύρω στα δώδεκα χιλιάδες άτομα, με κόκκινες σημαίες της «L' Altra Europa» (Η Άλλη Ευρώπη).

«Στο ξεκάθαρο δίλημμα της κάλπης: ναι ή όχι στη λιτότητα. Στο ξεκάθαρο διακύβευμα των εκλογών: με ποιά Ευρώπη; Της Δημοκρατίας ή της κυρίας Μέρκελ. Η μόνη απάντηση που φοβάται η κυρία Μέρκελ, η μόνη απάντηση που φοβάται το νεοφιλελεύθερο ευρωπαϊκό κατεστημένο, είναι η απάντηση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς», πρόσθεσε ο κύριος Τσίπρας.  

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε, επίσης, έκκληση κατά της αποχής: «επειδή η Ευρώπη βρίσκεται σε ιστορικό σταυροδρόμι, ζητάμε από κάθε πολίτη να πάει να ψηφίσει και να μην μείνει στο σπίτι του την Κυριακή. Να μην χαρίσει την ψήφο του σε κανέναν», τόνισε ο υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την Κομισιόν.  

Όπως συνέβη χθες το απόγευμα στο Τορίνο, και στην Μπολώνια το συγκεντρωμένο πλήθος θέλησε να τραγουδήσει, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα το ιταλικό αντιφασιστικό τραγούδι Bella ciao. «Χιλιάδες Ιταλοί κατέβηκαν στο δρόμο για τον Τσίπρα. Η Μπολώνια είναι και πάλι η καρδιά της Αριστεράς», γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα».

.Με «όπλα» τα προεκλογικά σποτ

Με «όπλο» και τα προεκλογικά σποτ, σε κλίμα πόλωσης αρχίζει σταδιακά να εξελίσσεται η εκστρατεία από τα κομματικά επιτελεία για την τελική αναμέτρηση της αυτοδιοικητικής και ευρωπαϊκής κάλπης, απέναντι στις τάσεις αποχής και του ενδεχόμενου της χαλαρής ψήφου.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ κλιμακώνουν την αντιπαράθεση, με τη Συγγρού να περνά το μήνυμα στα προεκλογικά βίντεο ότι «στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν κεφάλαια και επενδύσεις» και την Κουμουνδούρου να απαντά κάνοντας λόγο για ψεύτικο «success story». 
Τα σποτ, όμως, δημιουργούν ξαφνικά μεγάλο εσωκομματικό θέμα στο «Ποτάμι», καθώς αναφέρονται στην πρώτη φορά, κάνοντας λογοπαίγνιο ανάμεσα στην πρώτη σεξουαλική επαφή και την πρώτη φορά που ένας νέος ψηφίζει. 
«Κατάπτυστα», «κακόγουστα» και «σεξιστικά» τα χαρακτηρίζουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Περικλής Βαλλιάνος και Βάσω Κιντή ζητώντας την απόσυρσή τους, ενώ η τελευταία μίλησε και για προσβολή των γυναικών. 

Έντονη αντίδραση όμως και από άλλα κόμματα. 

«Χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες», χαρακτήρισε μέσω twitter τα σποτ του ποταμιού ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Για «ακραία εκδοχή σεξισμού» κάνει λόγο η ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας πως «χρησιμοποιούνται βάναυσα οι γυναίκες για να πουλήσουν ένα προϊόν».
Σε υψηλούς τόνους κινούνται οι υποψήφιοι για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου και Γιάννης Σγουρός, στην τελική ευθεία για το 2ο γύρο. Ο κ. Σγουρός, αρνήθηκε εμμέσως την πρόταση για debate με την ανθυποψήφια του, λέγοντας ότι «θα πρέπει πρώτα να του ζητήσει συγγνώμη για τις εις βάρος του λασπολογίες». Άμεση ήταν η αντίδραση της Ρένας Δούρου, η οποία του καταλογίζει πως έφτασε στο έσχατο σημείο να αρνείται την ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών της Αττικής.

Στην πρώτη τους τηλεοπτική αναμέτρηση, ενόψει του 2ου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα εμφανιστούν αύριο στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα» οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης και Γαβριήλ Σακελλαρίδης. 

.«Πολιτευθήκαμε έχοντας κομματική αχρωματοψία»

«Είμαστε πέρα και υπεράνω των κομμάτων. Θα δώσω έναν αυτοδιοικητικό αγώνα, στηριζόμενος στην ευρύτατη εμβέλεια της υποψηφιότητάς μου», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι η παράταξή του πολιτεύθηκε έχοντας κομματική αχρωματοψία. 

Όσον αφορά το υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής και τους ψηφοφόρους της, ο κ. Καμίνης σημείωσε πως κάθε ψήφο πρέπει να τη διεκδικούμε, παραμένοντας όμως πιστοί στις αρχές μας, κι έκανε ξανά λόγο για ευθύνες συνολικά του πολιτικού συστήματος, επαναλαμβάνοντας πως και η αντιπολίτευση θα έπρεπε να έχει διεκδικήσει αυτούς τους ανθρώπους.

.«Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων»

«Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων, και προχωράμε στο επόμενο βήμα, στην ανάπτυξη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη χώρα. «Πετύχαμε τη μεγαλύτερη μείωση ελλειμμάτων και η Ελλάδα ήταν πρώτη στις επενδύσεις το 2013. Μειώσαμε το χρέος, περιορίσαμε τους τόκους χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία. Η Ελλάδα αποκατέστησε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό" τόνισε ο κ. Σαμαράς. 
"Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας ξαναγυρίσει πίσω. Θα επανέλθουμε στα προ κρίσης επίπεδα ευημερίας, χωρίς να επαναλάβουμε τα λάθη του παρελθόντος" υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι το αναπτυξιακό πρόγραμμα θα δημιουργήσει 55Ο χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

.Επίθεση σε ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμηρός εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ εμφανίστηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας οτι δίνουν και παίρνουν σε πρωτοτυπία ανευθυνότητας, ο ένας με εκβιασμούς και ο άλλος με ψεύτικους λεονταρισμούς.

Παράλληλα, ο κ Κουτσούμπας κάλεσε τον ελληνικό λαό να δώσει δύναμη στο κομμουνιστικό κόμμα και να τιμωρήσουν και τα δύο κόμματα.

.Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των εκπροσώπων της εγχώριας σόου μπιζ στις δημοτικές εκλογές

Εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα για τους εκπροσώπους της εγχώριας σόου μπιζ (ιδιαιτέρως προβεβλημένους από την τηλεόραση) και υποψήφιους δημάρχους, καθώς οι δύο απ' τους τρεις κατάφεραν να εκλεγούν από την πρώτη Κυριακή, ενώ ο τρίτος, ο οποίος διεκδικεί κι έναν από τους μεγάλους δήμους της χώρας, έχει εξασφαλίσει διαφορά της τάξεως του 13%.

Έτσι, φαίνεται να εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή, τόσο ο νυν και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος (με ενσωμάτωση 31% ), καθώς λαμβάνει 67,3%, όσο και ο Ηλίας Ψινάκης στον δήμο Μαραθώνα, καθώς λαμβάνει 53,8%, με ενσωμάτωση 31% και με διαφορά πάνω από 25 μονάδες από τον πρώην δήμαρχο Ι. Λουίζο.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη έκπληξη, μάλλον, κάνει ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας και πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος ως ανεξάρτητος υποψήφιος για τη δημαρχία στον Βόλο, με ενσωμάτωση 32%, συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 38,5%, έναντι του υποψηφίου Μαργαρίτη Πατσιαντά (υποστηριζόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ), ο οποίος συγκεντρώνει 24,5%, και του απερχόμενου δημάρχου Πάνου Σκοτινιώτη, ο οποίος περιορίζεται στο 15,5%.

Επίσης, θετική ήταν η παρουσία της υποψήφιας για την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και γνωστής ηθοποιού Λίλας Καφαντάρη, η οποία λαμβάνει περί το 8% και του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής και επίσης γνωστού ηθοποιού, Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος λαμβάνει περισσότερο από 7%, δηλαδή πολύ κοντά στα ποσοστά που είχαν λάβει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στις εθνικές εκλογές του 2012 (το κόμμα δεν υπήρχε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές).

Σημειώνεται ότι τόσο ο κ. Ψινάκης όσο και ο κ. Γκλέτσος είναι ανεξάρτητοι υποψήφιοι.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.