.Τους άξονες του προγράμματος για την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας


Τους άξονες του προγράμματος για την άμεση ανασυγκρότηση της χώρας παρουσιάζει ο Φώτης Κουβέλης σε άρθρο του στη Real News. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει πως θα πρέπει να προωθηθούν εξυγιαντικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και την οικονομία, να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά οι διαθέσιμοι πόροι για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, να διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας στην αγορά, να χρηματοδοτηθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας του πληθυσμού, να προχωρήσει άμεσα η εξυγιάνση του πολιτικού συστήματος και να ανσυγκροτηθεί η δημόσια διοίκηση χωρίς απολύσεις και με κινητικότητα. 

Προϋπόθεση όλων αυτών, σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, είναι η δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής και των πολιτών, η γόνιμη πολιτική αντιπαράθεση και η επιδίωξη συγκλίσεων χωρίς ψηφοθηρικές εντάσεις και εκλογολογία.

.Καμία παραγραφή ,τιμωρία των ενόχων και άμεση αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τονίζει η Αλ. Παπαρήγα


«Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ βγάζει ακόμα για μια φορά στην επιφάνεια την σαπίλα του πολιτικού συστήματος αλλά και την συνειδητή προσπάθεια να παραμένει σε ισχύ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. 

Καμιά παραγραφή, να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, να υπάρχει τιμωρία μέσα κι έξω απο την Βουλή»" δήλωσε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
«Για το συνταγματικό κώλυμα που υπάρχει, δεν μπορεί να περιμένουμε πότε θα γινει αναθεώρηση του Συντάγματος, δεν μπορεί να υπάρξει παραγραφή ούτε μιας μέρας. 

Με την έννοια αυτή, θεωρούμε οτι δεν αρκεί η διαδικασία τιμωρίας των σημερινών ενόχων. Πρέπει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, όταν κάτι βγαίνει στην δημοσιότητα, γιατί τα περισσότερα μένουν κρυφά, να υπάρχει άμεση και αποφασιστική αντίδραση και τιμωρία», κατέληξε η κ. Παπαρήγα.

.Στο 35% ανέρχεται το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας στη χώρα


Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθεί να κινείται η ανασφάλιστη εργασία στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας. 

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό ανασφάλιστης εργασίας αυξήθηκε κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες, μέσα σε μια τριετία και σήμερα φθάνει στο 35%, έναντι 29%, το 2011.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.