.Η κυβέρνηση Λέτα κέρδισε με άνεση την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας

Η ιταλική κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα κέρδισε με άνεση σήμερα το απόγευμα την κρίσιμης σημασίας ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας μετά τη μεταστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε αρχικά επιδιώξει την πτώση της κυβέρνησης. 

Οι γερουσιαστές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα ήταν 235 σε σύνολο 307 παρόντων. 

Εβδομήντα γερουσιαστές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης αυτής, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλίας η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά.

.Αλ. Τσίπρας: Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την ελληνική Δικαιοσύνη

Την ανησυχία του για τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και για το μέλλον της Ευρώπης, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, επισημαίνοντας την ανάγκη να διορθωθούν οι αστοχίες των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας, προκειμένου η Ευρώπη να επιστρέψει ξανά σε τροχιά ανάπτυξης και συνοχής.

Καταγγέλλοντας την αποτυχία του μνημονίου στην Ελλάδα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι οι κίνδυνοι για τη χώρα είναι διττοί. Από τη μία πλευρά, η ανθρωπιστική κρίση με την ανεργία να ξεπερνά το 27% και το 1/3 του ελληνικού πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και από την άλλη, η αίσθηση αδικίας και οργής. Την ίδια στιγμή «στην Ελλάδα υπάρχει ο κίνδυνος επώασης και ανάπτυξης του φασισμού» είπε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πάγια πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ περί σύγκλησης ευρωπαϊκής διάσκεψης για το ελληνικό χρέος, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη μερική διαγραφή του, μορατόριουμ στην αποπληρωμή, ρήτρα ανάπτυξης και αναπτυξιακή χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ. «Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή βιώσιμη λύση με προοπτική να ξαναβγεί στις αγορές» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη της Χρυσής Αυγής αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους θεσμούς και την ελληνική Δικαιοσύνη. 

«Η προσπάθεια να εξαρθρωθεί το ναζιστικό εξάμβλωμα, είναι μία ιδεολογική, πολιτική και ηθική μάχη που έχουμε να δώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλά ένα φασιστικό πολιτικό κόμμα, αλλά μία εγκληματική οργάνωση που δρα από το 1987. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε θετική τη σύλληψη μελών της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας ότι το φαινόμενο της ανάπτυξης του φασισμού είναι, μεταξύ άλλων, αποτέλεσμα των ακραία φιλελεύθερων και βάρβαρων πολιτικών που εφαρμόζονται στην Ελλάδα.

Εξάλλου, ερωτηθείσα για το κατά πόσον η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (EEA) προτίθεται να προτείνει τον κ. Τσίπρα ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η επικεφαλής της Ομάδας, Γκαμπριέλε Τζίμερ, απάντησε ότι για την ίδια προσωπικά θα ήταν μία «εξαιρετική επιλογή».

.Ο Ηλ. Κασιδιάρης αμέσως μετά την αποφυλάκισή του κλώτσησε φωτορεπόρτερ

Επιθετικοί απέναντι στους δημοσιογράφους εμφανίστηκαν αμέσως μετά την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι βγαίνοντας πρώτος ο Ηλίας Κασιδιάρης, από το κτίριο των ανακριτικών γραφείων, πήγε προς την πλευρά των τηλεοπτικών συνεργείων, σπρώχνοντας οπερατέρ και κλωτσώντας φωτορεπόρτερ.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος, φώναζε προς την πλευρά των δημοσιογράφων «να φάτε τους ψευδομάρτυρες για πρωινό.. ξεφτίλες... καταραμένα ανθρωπάκια».

Ακούστηκαν επίσης σε βάρος των εκπροσώπων των ΜΜΕ φράσεις όπως «δουλάκια είσαστε και ανθρωπάκια», «ο Λαγός θα δικαιωθεί σίγουρα», «όποιος ζυγώσει κοντά μας την έχει φάει στα μάτια». Ακούστηκαν ειρωνικές φράσεις κατά του δημοσιογράφου του Μέγκα, Ι. Πρετεντέρη: «Του αρέσανε οι χειροπέδες ε; Να φοράει τις γούνινες τώρα».

Βολές από την ομάδα των βουλευτών και υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής εκτοξεύτηκαν και σε βάρος των πολιτικών: «Θα τα κατεβάσουν κι άλλο τα παντελόνια όταν έρθει η ώρα, να χαίρεστε τα γιουσουφάκια σας».

Βγαίνοντας από τα δικαστήρια, κατέβηκαν πεζή την οδό Ευελπίδων και στη διασταύρωση με τη Μουστοξύδη σταμάτησαν ταξί και έφυγαν.

Ο 
βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός μεταφέρθηκε πίσω στη ΓΑΔΑ με τζιπ της αντιτρομοκρατικής.

Την ώρα που βγήκαν από τη ΓΑΔΑ, οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι, Ηλίας Παναγιώταρος και Νίκος Μίχος, σημειώθηκε ένταση μεταξύ αυτών και των δημοσιογράφων που βρίσκονταν εκεί.

«Χρυσή Αυγή μέχρι τέλους! Πάρτε το χαμπάρι!», φώναξε ο βουλευτής Ηλίας Παναγιώταρος, ενώ ο βουλευτής Νίκος Μίχος, είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους: «Μέχρι τέλους θα φτάσουμε! Μόνο με σφαίρες θα μας σταματήσετε!».

.Σε συνέδριο για την Ψηφιακή Δημοκρατία μίλησε ο Ευ. Βενιζέλος

Οι έννοιες της συμμετοχής, της αντιπροσώπευσης και της νομιμοποίησης, αποκτούν διαφορετικό περιεχόμενο στο πλαίσιο της ψηφιακής δημοκρατίας, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέδριο με αντικείμενο την Ψηφιακή Δημοκρατία.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι η ψηφιακή δημοκρατία είναι η συνάντηση των παραδοσιακών θεσμών της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας με την τεχνολογία, που επηρεάζει τη συγκρότηση του δημοσίου χώρου, μέσα από τη λειτουργία της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι όπως υπάρχουν ανισότητες στον παραδοσιακό δημόσιο χώρο, το ίδιο ισχύει και στον ψηφιακό δημόσιο χώρο, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν πολίτες που είναι πολύ πιο εξοικειωμένοι με τα μέσα της ψηφιακής δημοκρατίας. 


Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως πρέπει να διασφαλιστεί η αρχή της ισότητας σε ό,τι αφορά την πρόσβαση και τη λειτουργία των νέων μέσων της ψηφιακής δημοκρατίας.

Εξάλλου, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι αν και δεν μπορούμε με τα θέματα μεθόδου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα του κράτους δικαίου και της πολιτικής αντιπροσώπευσης, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ως εργαλεία προς την κατεύθυνση αυτή.

.Η κυβέρνηση Λέτα κέρδισε με άνεση την ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας

Η ιταλική κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα κέρδισε με άνεση σήμερα το απόγευμα την κρίσιμης σημασίας ψήφο εμπιστοσύνης της Γερουσίας μετά τη μεταστροφή του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος είχε αρχικά επιδιώξει την πτώση της κυβέρνησης. 

Οι γερουσιαστές που έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Λέτα ήταν 235 σε σύνολο 307 παρόντων. 

Εβδομήντα γερουσιαστές ψήφισαν κατά της κυβέρνησης αυτής, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο και στην οποία συμετέχουν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ιταλίας η κεντροαριστερά και η κεντροδεξιά.

.Η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία

Χαμηλούς τόνους συνιστούν προς όλες τις κατευθύνσεις δικαστικές πηγές, με αφορμή δηλώσεις περί δικαίωσης των κατηγορουμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Έγκυροι δικαστικοί κύκλοι τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι τρεις βουλευτές δεν απώλεσαν την ιδιότητα του κατηγορουμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται.

Υπογραμμίζουν μάλιστα ότι η επιβολή περιοριστικών όρων έχει συγκεκριμένη νομική ερμηνεία σύμφωνα με την οποία δεν έχουν εκλείψει τα στοιχεία βάσει των οποίων απαγγέλθηκαν κατηγορίες. 

Αντίθετα μάλιστα, σημειώνουν, τα στοιχεία θεωρούνται «δεμένα» πλην όμως οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρίθηκαν ύποπτοι φυγής, ούτε ύποπτοι διάπραξης νέων αδικημάτων, καθώς είναι πλέον γνωστά πρόσωπα και γεγονότα, όπως και οι μεταξύ τους διασυνδέσεις.

Τέλος, αναφέρουν ότι η προφυλάκιση του Γιάννη Λαγού ήταν μονόδρομος, καθώς τα στοιχεία συνδέουν άμεσα τον βουλευτή με την υπόθεση της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

.Προφυλακιστέος μόνο ο Γιάννης Λάγος - Περιοριστικοί όροι για τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Ελεύθεροι αφέθηκαν, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος μετά τις απολογίες τους. Προφυλακιστέος κρίθηκε μόνο ο τέταρτος βουλευτής του κόμματος Γιάννης Λαγός. 
Σε όλους τους προφυλακιστέους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος κατέβαλε για την αποφυλάκισή του το ποσό των 50.000 ευρώ. 
Σε βάρος του Γιάννη Λαγού τα στοιχεία από καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών και κλήσεων που σχετίζονται με το περιστατικό της δολοφονίας στο Κερατσ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.