.Θεατρική Παράσταση “ΤΡΙΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ” του Κώστα Ταχτσή απο το Θεατρικό Εργαστήρι “CARPE DIEM”

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου *«CARPE* *DIEM»* παρουσιάζει την παράσταση *«Τρίτο Στεφάνι»* του Κώστα Ταχτσή, σε σκηνοθεσία Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από *30 Ιουνίου έως και 6 Ιουλίου 2014 στις 9.30μμ,* στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, δ/νση: Γ. Ζωγράφου 7, (είσοδος από πλ. Αγ. Γεωργίου), με *ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ* Το *Τρίτο Στεφάνι*, ένα από τα σημαντικότερα νεοελληνικά μυθιστορήματα, σκιαγραφεί με πρωτόγνωρο για την εποχή του τρόπο ένα κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας μέσα από τους παράλληλους μο... περισσότερα »

.Φωτιές σε Λάρισα και Καρδίτσα

 Εφτά φωτιές μαίνονται στους νομούς Λάρισας και Καρδίτσας.
Στην περιοχή των Φαρσάλων, σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές σε Ρήγειο, Πολυδάμειο και Βρυσιά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, που επιχειρεί με 15 οχήματα, 40 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο, oι φωτιές ξεκίνησαν από υπολείμματα καλλιεργειών και επεκτάθηκαν σε χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο ρίψεις νερού από ψηλά, έκαναν νωρίτερα, δύο αεροσκάφη.

Από υπολείμματα καλλιεργειών ξεκίνησαν επίσης οι πυρκαγιές σε Συκεώνα Καρδίτσας και σε Βούνενα Λάρισας. Η πρώτη φωτιά επεκτάθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και η δεύτερη καίει δασική έκταση. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 4 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άτομα. Μπάλες άχυρου καίει η φωτιά που έχει τεθεί υπό έλεγχο στο Ζάππειο Λάρισας.

Εξάλλου σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες και έκαψε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στον Αγιόκαμπο Αγιάς. Στο σημείο βρίσκεται δύναμη της Πυροσβεστικής με 8 οχήματα, 20 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο.

.Αγρότες έπαιρναν παράνομες επιδοτήσεις

Πέντε βαμβακοπαραγωγοί από την Αιτωλοακαρνανία, ηλικίας 33 έως 76 ετών, καθώς και οκτώ αγρότες-παραγωγοί στο Κιλκίς και δύο εταιρείες προμήθειας σπόρων βάμβακος στην ίδια περιοχή, εμπλέκονται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε δύο σοβαρές υποθέσεις απάτης με την είσπραξη μεγάλων ποσών από παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων), οι οποίες αποκαλύφθηκαν έπειτα από έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τον Οργανισμό, ο οποίος εποπτεύεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, στην πρώτη υπόθεση, που αφορά την παράνομη δραστηριότητα των πέντε βαμβακοπαραγωγών στην Αιτωλοακαρνανία, προκύπτει ότι από το 2006 έως το 2012, προκειμένου να λαμβάνουν παράνομα επιδοτήσεις, που χορηγούνταν μέσω των εθνικών και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων ενίσχυσης της αγροτικής καλλιέργειας, δήλωναν ανακριβώς στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ως καλλιεργούμενα από τους ίδιους, αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 370 στρεμμάτων, παρουσιάζοντας ψευδή ιδιωτικά συμφωνητικά εταιρικής καλλιέργειας.

Οι δύο από τους αγρότες, μάλιστα, δήλωναν ταυτόχρονα ως δικά του ο καθένας τα ίδια αγροτεμάχια από την παραπάνω έκταση, που ανήκουν σε κοινωφελές ίδρυμα, το οποίο φέρεται να μην ήξερε τίποτα γι? αυτό.

.Με στροφή στις εξαγωγές «απάντησαν» στην κρίση τα ελληνικά διυλιστήρια

Η Τουρκία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης για τις εξαγωγές των ελληνικών διυλιστηρίων, απορροφώντας το 21% του συνόλου, ακολουθούμενη σε μεγάλη απόσταση από τον Λίβανο (7%), τη Λιβύη (6%) και τη FYROM, το Γιβραλτάρ και τη Σιγκαπούρη (από 5%). 

Τα ελληνικά διυλιστήρια στράφηκαν τα τελευταία χρόνια στις εξαγωγές, προκειμένου να καλύψουν τις απώλειες από την εσωτερική αγορά λόγω της κρίσης με αποτέλεσμα σήμερα να διαθέτουν το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής τους στο εξωτερικό. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από μελέτη του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) για τον κλάδο διύλισης.

Όπως επισημαίνεται, από το 2008 ως το 2013 ο όγκος πωλήσεων στην εσωτερική αγορά μειώθηκε σωρευτικά κατά 38%, με ποσοστά που κυμαίνονται από -23% για το ναυτιλιακό ντίζελ έως -70% για το πετρέλαιο θέρμανσης 

(το ΙΟΒΕ επισημαίνει πάντως ότι οι ρυθμοί μείωσης των πωλήσεων επιβραδύνθηκαν το 2013 και εκτιμά ότι η ζήτηση θα σταθεροποιηθεί το 2014, εφόσον σταθεροποιηθεί η εγχώρια οικονομία και παραμείνουν αμετάβλητες οι διεθνείς τιμές ενέργειας και οι φόροι στα καύσιμα). 

Το εμπορικό ισοζύγιο από το 2010 γίνεται έντονα πλεονασματικό ενώ το 2012 το εμπορικό πλεόνασμα στα προϊόντα πετρελαίου υπερδιπλασιάστηκε και ο βαθμός εξωστρέφειας του κλάδου (εξαγωγές/ παραγωγή) ξεπέρασε το 50%.

.Η ΕΕ υπέγραψε τις συμφωνίες σύνδεσης με Ουκρανία, Γεωργία και Μολδαβία

H Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε σήμερα τις συμφωνίες σύνδεσης με την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία, τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που θέλουν την προσέγγιση με τη δυτική Ευρώπη παρά τις πιέσεις της Ρωσίας. «Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό σας, σήμερα περισσότερο από ποτέ» δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 

Η συμφωνία υπογράφηκε επίσημα στις Βρυξέλλες από τους 28 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τους πρωθυπουργούς της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και του Μόλδοβα Γιούρι Λεάνκα.

.Ξεκινάει το συνέδριο του Ποταμιού στο Λαύριο

Σήμερα ξεκινάει στο Λαύριο το ιδρυτικό συνέδριο του Ποταμιού, το οποίο θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Ιουνίου. «Αν από το “Λ-αύριο” αφαιρέσουμε το πρώτο γράμμα γίνεται “αύριο”», λέει στους συνομιλητές του για να υπογραμμίσει τη σημειολογία του χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που ιδρύθηκε στις θέσεις της παλαιάς Γαλλικής Εταιρίας. Στο συνέδριο θα υπάρχει εισιτήριο 5 ευρώ ώστε να πληρωθούν τα έξοδα διοργάνωσης του συνεδρίου. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ανοίξουν στις 19.00 με σύντομους χαιρετισμούς από τους εκπροσώπο... περισσότερα »

.Ο Χαρδούβελης δοκιμάζει τα «όπλα» του

Σε ειδική προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις, που θα έχει η κυβέρνηση με την τρόικα το Σεπτέμβριο, προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, καταρτίζοντας μια ειδική εργαλειοθήκη, που θα επιτρέψει την ταχύτερη απόσυρση μη αποτελεσματικών και αντιλαϊκών μέτρων του Μνημονίου. 

Συγκεκριμένα, μέσω εκτεταμένης ανάλυσης όλων των πολιτικών που έχουν εφαρμοσθεί τα τελευταία χρόνια, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σκοπεύει να δημιουργήσει εναλλακτικές προτάσεις μέτρων, ώστε και να επιτυγχάνονται οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και να αποσύρονται, χωρίς ενστάσεις από την πλευρά της τρόικας, ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.