.Ο Γκάιτνερ και τα εγκώμια για Σόιμπλε

*Εξαιρετικά* ενδιαφέροντα είναι τα όσα αναφέρει για την ελληνική κρίση και τη διαχείρισή της από τους Ευρωπαίους ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τ. Γκάιτνερ σε συνομιλίες που είχε παλαιότερα με τους δημοσιογράφους (και τις οποίες αποκαλύπτουν οι Financial Times). 

Αυτό που κάνει εντύπωση μεταξύ άλλων είναι ότι ο Αμερικανός πρώην ανώτατος αξιωματούχος πλέκει το εγκώμιο του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. *Την ίδια* στιγμή πάντως που μιλά με θετικά λόγια για τον ισχυρό άνδρα της γερμανικής οικονομίας, επικρίνει τους Ευρωπαίους για τα αντανακλαστικά που επέδειξαν ως προ... περισσότερα »

.Το μήνυμα της Αμφίπολης

Είναι ιστορικής σημασίας τα επιτεύγματα όπως αυτό που κατέγραψε η αρχαιολογική σκαπάνη στην Αμφίπολη. Και η πλέον αδιάψευστη απόδειξη δεν είναι άλλη από το ενδιαφέρον που προκάλεσαν το τελευταίο διάστημα οι προσπάθειες της κυρίας Περιστέρη και των συνεργατών της όχι μόνο στον στενό κύκλο των αρχαιολόγων αλλά στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Το όφελος για τη χώρα είναι και μεγάλο και προφανές. Μετά 
τα δεινά που έχουμε υποστεί ως λαός τα τελευταία χρόνια, αποτελεί την ευτυχέστερη δυνατή συγκυρία ότι την ώρα που πασχίζουμε να ξανασταθούμε στα πόδια μας και να βρούμε τον βηματισμό μας, έρχεται το συγκεκριμένο γεγονός να θυμίσει σ' όλη την υφήλιο τα όσα θαυμαστά έχουν συντελεστεί σ' αυτόν τον τόπο κι απ' αυτόν τον λαό.

Μένει να το αξιοποιήσουμε αυτό το όφελος. Με κάθε τρόπο. Και τουριστικά, και πολιτιστικά, ακόμη και πολιτικά. Το δικαιούμαστε. Και το έχουμε κι ανάγκη. Εμείς για να θυμόμαστε την κληρονομιά μας και οι ξένοι για ν' αναλογίζονται κάτι τέτοιες ώρες πόσο πολλά και μεγάλα είναι αυτά που γεννήθηκαν, δημιουργήθηκαν και καλλιεργήθηκαν σ' αυτά τα χώματα, που όπου κι αν τα ψάξεις, κάτι θαυμαστό θα σου αποκαλύψουν.

Αλλά η καλύτερη αξιοποίηση αυτής της σπουδαίας 
ανακάλυψης είναι η ευκαιρία που μας δίνεται στις κρίσιμες αυτές στιγμές να θυμηθούμε τις ρίζες μας και τη διαδρομή μας, να επιδιώξουμε και να επανακτήσουμε τον αυτοσεβασμό μας και να θυμηθούμε πως όλες οι δύσκολες ώρες που διαχρονικά έχουμε βιώσει οφείλονταν πάντα στην αδυναμία μας να σταθούμε ενωμένοι απέναντι στα προβλήματα.


Η Αμφίπολη δεν είναι μόνο ένα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα σήμερα κι ένα τουριστικό αξιοθέατο αύριο. Είναι το κίνητρο να αναλογιστούμε τι οφείλουμε τελικά σ' αυτόν τον τόπο ως νόμιμοι νομείς και διαχειριστές της κληρονομιάς του.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Πατούλης: Νέες περικοπές θα φέρουν λουκέτα στους δήμους

«Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, οι αποκλίσεις που φέρεται να καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον στόχο του πλεονάσματος, να αποτελούν δικαιολογία για νέες περικοπές πόρων στους Δήμους» δηλώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τους Ο.Τ.Α. εκτός μνημονιακών στόχων και με απόκλιση όσον αφορά στο πλεόνασμα του 2014, ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι «ήδη η μείωση κατά 65% στους πόρους που μας αποδίδονται από την κεντρική εξουσία έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των Δήμων σε όλη τη ... περισσότερα »

.Πρωτογενές πλεόνασμα 2,405 δισ. ευρώ το δεκάμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,405 δισ. ευρώ παρουσίασε ο προϋπολογισμός, το δεκάμηνο Ιανουάριος- Οκτώβριος 2014, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,590 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2,449 δισ. ευρώ.

Αυτό προκύπτει από τα προσωρινά στοιχεία για την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού το δεκάμηνο, σύμφωνα με τα οποία το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης ανήλθε σε 2,697 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,958 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου για έλλειμμα 3,053 δισ. ευρώ.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία για την πορεία του προϋπολογισμού, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε ότι «επιβεβαιώνουν την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη και υπερκάλυψη του δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ, το 2014».

«Αυτή η ικανοποιητική- μέχρι σήμερα- εκτέλεση του εφετινού προϋπολογισμού έδωσε τη δυνατότητα στην κυβέρνηση για στοχευμένες, θετικές παρεμβάσεις.

 Όσο μάλιστα επιτυγχάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι, τόσο διευρύνονται οι βαθμοί ελευθερίας για την περαιτέρω μείωση του φορολογικού βάρους νοικοκυριών και επιχειρήσεων και για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Άλλωστε, η εξάντληση των περιθωρίων για φορολογικές ελαφρύνσεις αποτελεί βασική επιδίωξή μας» δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας.

.Δυσαρέσκεια της Ευρωβουλής για τις τουρκικές ενέργειες

Τον τερματισμό των απειλών και των μονομερών ενεργειών αλλά και τον σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας των κρατών- μελών της ΕΕ ζητά από την Τουρκία το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο κοινό σχέδιο ψηφίσματος που υιοθέτησαν οι πολιτικές ομάδες του Σώματος. 

Το κοινό σχέδιο ψηφίσματος που συζητήθηκε χθες και αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από την Ολομέλεια της Ευρωβουλής καλεί κατ΄αρχήν την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να ενεργεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, εκφράζει τη δυσαρέσκειά της Ευρωβουλής για την κλιμάκωση των απειλών και για τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας κατά της Κυ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.