.Όταν η προπαγάνδα γίνεται μόδα…

Είναι γνωστό σε όλους, τουλάχιστον τους σκεπτόμενους, πως οι διαβόητοι "αστέρες" και οι "διασημότητες" της Δύσης ανεξάρτητα από την ιδιότητά τους, παραγωγοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, συνθέτες, τραγουδιστές, κλπ, είναι συνήθως προβληματικά άτομα, με βαριές ψυχολογικές παθήσεις και ως επί το πλείστον κοινωνικά απροσάρμοστοι.
 Το κοινό χαρακτηριστικό αυτής της ομάδος ανθρώπων είναι η δίψα για αναγνώριση και η ακόρεστη επιθυμία για υλικά αγαθά και απολαύσεις. Προκειμένου να πετύχουν αυτές τις επιδιώξεις τους δεν διστάζουν να κάνουν την οποιαδήποτε παραχώρηση, χωρίς να καλοσκεφθούν τις συνέπειες. Έτσι, γίνονται εύκολα θύματα της Δυτικής προπαγάνδας, που τους χρησιμοποιεί κατά κόρον προκειμένου να χειραγωγήσει τους επίσης αφελείς και ανόητους θαυμαστές τους...
Από την εκλογή του Donald John Trump και μετά έχουν πληθύνει τα κρούσματα των "διασημοτήτων" που εκφράζονται μετά πάθους εναντίον του, ενώ μέχρι προχθές το σοβαρότερο πρόβλημα που τους είχε απασχολήσει ήταν το χρώμα στα νύχια ή/και στα χείλη τους και ο/η ερωτικός τους σύντροφος!

Ξαφνικά όλοι οι "celebrities" (όπως συνηθίζει να τους αποκαλεί η Δύση) απέκτησαν πολιτική άποψη και κατακεραυνώνουν τον "απάνθρωπο" πρόεδρό τους επειδή αποφάσισε πως δεν θέλει άλλους πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες στις ΗΠΑ.
Σήμερα η Δύση έχει ονομάσει πρόσφυγες όλους αυτούς, που η πολιτική της ανά τον κόσμο ανάγκασε να μετακινηθούν από τον τόπο τους. Ωστόσο δεν είναι όλοι πρόσφυγες. Οι περισσότεροι είναι οικονομικοί μετανάστες, ενώ αρκετοί από αυτούς είναι τυχοδιώκτες και εγκληματίες, που εγκατέλειψαν τις πατρίδες τους προκειμένου να αποφύγουν την φυλακή.

Η σύγκρουση των δύο κόσμων που μαίνεται πια ανεξέλεγκτη φαίνεται πως θα έχει απρόβλεπτες εξελίξεις. Ήδη υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για ρωγμές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ είναι πια πασιφανής η τάση εσωστρέφειας που διέπει τις "μεγάλες" δυνάμεις και τα κυρίαρχα κράτη των ΗΠΑ, της Γερμανίας αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου της Μεγάλης Βρετανίας και της Βορείου Ιρλανδίας.

Οι ισχυροί του κόσμου κάνουν στο ακέραιο το καθήκον τους, δηλαδή επιδιώκουν πάση θυσία να επιβληθούν και να επικρατήσουν επί της γης. Το μεγάλο πρόβλημα είναι στους πολλούς ανθρώπους, που δεν κάνουν το δικό τους καθήκον, δηλαδή να κρατήσουν το μυαλό τους ανοικτό και τα αυτιά τους ερμητικά κλειστά στην προπαγάνδα. Κανείς δεν θα είχε ισχύ και δεν θα μπορούσε να επιβληθεί σε κάποιον, που σκέφτεται και έχει αποφασίσει να κρατήσει την τύχη της ζωής του στα χέρια του.

Κάποια στιγμή πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή δεν είναι ό,τι δείχνει η τηλεόραση, δεν είναι ό,τι προβάλλει το κάθε Hollywood, δεν είναι ό,τι αναρτάται στο facebook ή τιτιβίζει ο twitter! Η ζωή είναι μια αδιάκοπη μάχη και διαρκής λήψη κρίσιμων αποφάσεων, που καθορίζουν τα επόμενα βήματά μας. Πώς είναι δυνατόν σε κάτι τόσο σημαντικό να εμπιστευόμαστε τον κάθε κοινωνικά απροσάρμοστο μόνο και μόνο επειδή προβάλλεται από τα μισθοφορικά Μέσα Ενημερώσεως; 


Και ένα τελευταίο προς όλους τους "φιλάνθρωπους αλληλέγγυους": Αν "αγαπάτε" τόσο τους πρόσφυγες, μετανάστες και λαθρομετανάστες να τους φιλοξενήσετε σπίτι σας! Κάντε τους μέλη της οικογένειάς σας και σταματήστε να επικρίνετε όλους όσοι δεν θέλουμε η Πατρίδα μας να γίνει αποθήκη ψυχών.

.«Κίνημα Τραμπ» στα σκαριά;

Ένα νέο πολιτικό δεδομένο έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην Ελλάδα και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα. Είναι η προσπάθεια, κρυφή και φανερή, για τη δημιουργία ενός κινήματος τύπου... Τραμπ στη χώρα μας. Ένα κίνημα δηλαδή που θα πατάει πάνω στις αρχές και τη στρατηγική του νέου προέδρου των ΗΠΑ με τα οποία νίκησε στις εκλογές, πέραν πάσης προσδοκίας. Λαϊκισμός, στροφή στα στρώματα του πληθυσμού που αισθάνονται παραμελημένα από το πολιτικό σύστημα, ενίσχυση της ρητορικής για το προσφυγικό που εδώ και μήνες διαλύει τη χώρα, οικονομικός προστατευτισμός (όσο μπορεί η Ελλάδα να έχει κάτι τέτοιο), επιστροφή σε βασικές αξίες του πατριωτισμού, του έθνους, του επιχειρηματικού πατριωτισμού.
Προφανώς και όλα τα παραπάνω δεν είναι κακά, άλλωστε, όλοι αυτοί που χαρακτήριζαν ανόητο, τρελό ή οτιδήποτε άλλον τον Ντ. Τραμπ, τώρα έχουν καταπιεί τη γλώσσα τους.
Το πρόβλημα είναι εκείνοι που επιχειρούν να παίξουν το ρόλο των «Ελλήνων Τραμπ». Οι πληροφορίες του Antinews, οι οποίες επιβεβαιώνονται και από σειρά γεγονότων που λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες χώρα, λένε ότι υπάρχουν υπόγειες συζητήσεις πολιτικών με επιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφους.
Κοινή συνισταμένη είναι η επίκληση του αντιγερμανισμού στην Ελλάδα η οποία έχει φουντώσει τα τελευταία χρόνια. Όπως δηλαδή ο Ντ. Τραμπ επιτέθηκε στη Γερμανία και δείχνει έτοιμος να παίξει «κατς» με την Αγκ. Μέρκελ, έτσι και στη χώρα μας υπάρχουν κάποιοι που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν το άσβεστο μίσος.
Δεν αποκλείεται δε να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος είναι η αλήθεια πιάνει τα νοήματα και τις αλλαγές των τάσεων. Και γι' αυτό θα ξεκινήσει μια ρητορική κατά του Βερολίνου, όσο η διαπραγμάτευση είναι ανοικτή.
Όμως, κύριος εκφραστής, είτε για δικό του όφελος είτε για την κυβέρνηση, του... κινήματος Τραμπ στην Ελλάδα, θα είναι ο Πάνος Καμμένος. Οι καλές σχέσεις με μέλη του επιτελείου του πλανητάρχη, το ταξίδι στην Ουάσιγκτον και η τακτική του «όπου φυσάει ο άνεμος πάω» κάνουν τον υπουργό Άμυνας «φαβορί» για να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Το αντιγερμανικό, φιλοτραμπικό κόμμα, που δεν είναι απαραίτητο να είναι προς το παρόν επίσημο κόμμα, ενισχύουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες που πόνταραν στη δραχμή το προηγούμενο διάστημα αλλά δεν τους έχει βγει. 
Δεν αποθαρρύνονται και μέσω της στήριξης μιας τέτοιας κίνησης ενδεχομένως να θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ, εκτός γερμανικής αγκαλιάς. Επίσης, δημοσιογράφοι, όπως ο Γιώργος Τράγκας, που έχει παρελθόν στις ύβρεις κατά της Γερμανίας. Αν τον ακούσετε το πρωί θα καταλάβετε τα νοήματα που στέλνει και που το πάει. Μόλις προχθές μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τον Τραμπ, εκθείαζε τον Πάνο Καμμένο για το πόσο μεγάλος πατριώτης είναι και έβριζε τον Μητσοτάκη.
Ο δε υπουργός Άμυνας μόλις προχθές έκανε την εξής δήλωση: «Οι Γερμανοί δεν λειτουργούν ως σύμμαχοι αλλά ως τοκογλύφοι».
Όσο για τη Νέα Δημοκρατία; Δείχνει μουδιασμένη με τις παγκόσμιες πολιτικές εξελίξεις και ανήμπορη να δει προς τα που πάει η γεωπολιτική ισορροπία. Ο Κυριάκος έχει το βλέμμα στραμμένο στην Ουάσιγκτον, αλλά δεν μπορεί να απομακρυνθεί και από τη Γερμανία ενώ ετοιμάζεται για το ραντεβού του με την Μέρκελ.
Ας μην ξεχάσουμε να βάλουμε σε όλη αυτή την εξίσωση και τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να προκύψουν σε ενδεχόμενη ήττα της Μέρκελ στις εκλογές ή σε αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης. Τι θα γίνει αν π.χ. συμμαχήσουν οι Σοσιαλιστές του Σουλτς με άλλες δυνάμεις και σχηματίσουν κυβέρνηση;

Ας τα έχουμε όλα αυτά στο νου μας. Ίσως το ελληνικό «κίνημα Τραμπ» να είναι απλά μια προσπάθεια διάσωσης πολιτικών καιροσκόπων όπως ο ακομβίωτος στρατηγός. Ίσως, όμως, να είναι και κάτι πολύ μεγαλύτερο.

.Ο Παππάς... αντεπιτίθεται

Ο Νίκος Παππάς, μετά από την επιτυχία του με τα τηλεοπτικά κανάλια αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα ακόμη μεγαλύτερο project. Ένα έργο που θα κάνει την Ελλάδα πασίγνωστη σε παγκόσμιο και γιατί όχι σε διαγαλαξιακό επίπεδο.
Όπως ανακοίνωσε λοιπόν ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου επί της ουσίας, κατατίθεται νομοσχέδιο για την ίδρυση Eλληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Θα έχει μορφή ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών (ΕΚΔΕ) και θα καλύψει το μεγάλο έλλειμμα της Ελλάδας στον τομέα. Το ΕΚΔΕ αναμένεται να αναλάβει τη μίσθωση -με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια- των διαθέσιμων αναμεταδοτών που δεν θα αξιοποιηθούν από το ελληνικό δημόσιο (για στρατιωτικές, τηλεοπτικές και άλλες εφαρμογές).
Επίσης, θα αξιοποιηθούν ερευνητικές και επιστημονικές εφαρμογές στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας, παρακολούθησης της Γης, πρόληψη και αντιμετώπιση πυρκαγιών, αυθαίρετης δόμησης κ.α.
Το ΕΚΔΕ, θα διασυνδεθεί ως κόμβος με σημαντικά ελληνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, θα διασυνδέσει την έρευνα με την παραγωγή των ελληνικών επιχειρήσεων, θα διευκολύνει την αξιοποίηση εφαρμογών από την ΕΑΒ και τον Ελληνικό Στρατό, την διεκδίκηση ερευνητικών προγραμμάτων και προγραμμάτων συμπαραγωγής οπλικών συστημάτων με τον Ελληνικό Στρατό, την ΕΑΒ και το ΝΑΤΟ, καθώς και την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την διαστημική έρευνα και τεχνολογία.
Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, σημείωσε ότι «πράττουμε το αυτονόητο. Γιατί είναι απλά αδιανόητο η χώρα μας να μην διαθέτει σήμερα, διαστημική υπηρεσία. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι στο κοντινό παρελθόν και με ευθύνη των τότε κυβερνήσεων ″απεμπολήσαμε″ ουσιαστικά, τα δικαιώματά μας στο διαστημικό φάσμα».
Εμείς τι να πούμε. Αφού έλυσαν όλα τα υπόλοιπα προβλήματα τώρα οι άνθρωποι έχουν πάει σε άλλο επίπεδο, διαστημικό. Η Γη είναι μικρή για ανθρώπους σαν τον Παππά. Εκτός κι αν η ίδρυση της υπηρεσίας αυτής κρύβει ένα μεγάλο μυστικό. Επειδή υπάρχουν πολλά... ούφο στην Ελλάδα, κυρίως δε στην Αριστερά, μήπως ο Παππάς βρήκε ιδανική υπηρεσία για να τους προσλάβει;
Λέτε να δούμε και τον Παππά σε ρόλο... κυβερνήτη στο αριστερό Star Trek;

.«Μόνο με εκλογές θα σωθεί η χώρα»

O φόβος να επιστρέψει η χώρα στο ίδιο σημείο που βρισκόταν το καλοκαίρι του 2015 κυριαρχεί στην ηγεσία της Ν.Δ. και γι’ αυτό όπως λένε, αυτό πρέπει να αποτραπεί οπωσδήποτε μέσω εκλογών. Αυτό το μήνυμα, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταδίδεται ήδη και στον κύκλο των πιστωτών και στους βασικούς παίκτες στην ευρωπαϊκή οικονομική σκακιέρα.
Την ίδια στιγμή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να θέτει με ένταση το αίτημα για εκλογές τα τελευταία εικοσιτετράωρα και αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει, εάν απαιτηθεί και αυτός τα νέα μέτρα στην περίπτωση που η κυβέρνηση ή οι πιστωτές απαιτήσουν αυξημένη πλειοψηφία.
Η συλλογιστική του προέδρου της Ν.Δ. είναι, ότι δεν θα συμβεί τίποτα στον τόπο, εάν γίνουν εκλογές, καθώς η προεκλογική περίοδος μπορεί να διαρκέσει περίπου τρεις εβδομάδες και θεωρητικά, δύναται να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την ανάλυση που γίνεται στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη, αν συνεχίσει να βουλιάζει η οικονομία, η Ελλάδα μέσα στο 2017 θα επιστρέψει εκεί που βρισκόταν δυόμισι χρόνια πριν.
«Έχει γίνει μεγάλη ζημιά όσον αφορά την αξιοπιστία της χώρας.
Οι αξιώσεις των δανειστών είναι μεν υπερβολικές αλλά και εμείς σαν χώρα έχουμε χάσει σε φερεγγυότητα» λένε στενοί συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη και συμπληρώνουν: «Υπάρχει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα που λήγει στα μέσα του 2018. Μέχρι τότε η Ελλάδα έχει τρεις επιλογές: Μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, μπορεί να υπάρξει ένα τέταρτο πρόγραμμα ή το πιο καταστροφικό να μη υπάρξει τίποτε από τα δύο».
Η γραμμή του προέδρου της Ν.Δ. προς τους πιστωτές είναι:«τους άλλους τους δοκιμάσαμε, ενώ με εμάς θα γίνει ένα καινούργιο ξεκίνημα και θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα». Ο Κυρ. Μητσοτάκης, από τη στιγμή που δεν συζητά να στηρίξει νέα μέτρα, όπως είχε κάνει η Ν.Δ. το καλοκαίρι του 2015, ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο, θεωρεί, ότι μέσω εκλογών και της ανάδειξης νέας μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης, θα σταλεί ένα διαφορετικό σήμα στις αγορές και στους επενδυτές.
«Εμείς θα μπορέσουμε να το παλέψουμε καλύτερα». Αυτό είναι το βασικό πολιτικό μήνυμα που στέλνει η ηγεσία της Ν.Δ. και παράλληλα εκτιμά ότι θα πείσει τους πιστωτές, με τους οποίους ήδη βρίσκεται σε επαφή, ότι θα έχει επιτυχία το οικονομικό της σχέδιο.
Βέβαια, ο Κυρ. Μητσοτάκης, προανήγγειλε και επιμένει σε αυτό, ότι θα μειώσει φόρους, ακόμα και μονομερώς και τονίζει σε όλους τους τόνους πως αυτό θα γίνει, καθώς αποτελεί βασική δέσμευσή τους.
Το βασικό όμως είναι ότι ο ίδιος επιμένει σε μια νέα συμφωνία που είναι εφικτή με τους πιστωτές για τον περιορισμό των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος, από το 2018 και μετά, από το 3,5% στο 2%, ώστε να στηριχθεί η ανάπτυξη.
Θα αρνηθεί νέα μέτρα, καθώς πιστεύει, όπως αναλύει και το οικονομικό του επιτελείο, πως δεν χρειάζεται άλλη φορολογία, αλλά το αντίθετο, απαιτείται μείωσή της. Αυτό το πλαίσιο που είχε τεθεί εδώ και μήνες από τον Κυρ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να αλλάξει και ο ίδιος στις επαφές που θα έχει το επόμενο διάστημα στις Βρυξέλλες όπου θα συναντήσει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, τον αντιπρόεδρο Βλάντις Ντομπρόβσκις, κ.α. και κυρίως κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα μέσα Φεβρουαρίου για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της Γερμανίας και ειδικά με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, στις επαφές που έχει με κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε., όπως ο κοινοτικός επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, θέτει το θέμα της ανάγκης μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ εξηγείται επαρκώς το σχέδιο της Ν.Δ.
Σε αυτή τη βάση, η επιχειρηματολογία του Κυρ. Μητσοτάκη δεν θα αλλάξει, αλλά θα ενισχυθεί περαιτέρω το αίτημα-μήνυμα, για «πολιτική αλλαγή» το ταχύτερο δυνατό με εκλογές, ώστε, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, μια νέα αξιόπιστη κυβέρνηση να εφαρμόσει το μόνο σοβαρό σχέδιο εξόδου από την Κρίση: τη Συμφωνία Αλήθειας.

«Με αυτήν αλλάζει το μείγμα πολιτικής, με λιγότερους φόρους και δαπάνες και αποτελεσματικότερο Κράτος, με επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων. Μόνο έτσι έρχονται επενδύσεις, ανοίγουν δουλειές, μειώνεται η ανεργία και αυξάνει η απασχόληση. Μόνο έτσι δίνεται ελπίδα και προοπτική» τονίζεται από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.