.Καβγάς στη Βουλή για το κάπνισμα


Ένταση επικράτησε χθες στη Βουλή μεταξύ ενός βουλευτή της ΝΔ και μίας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως για τα συνήθη πολιτικά και οικονομικά θέματα, αλλά για το κάπνισμα μέσα στο κτίριο του ελληνικού κοινοβουλίου.

Το επεισόδιο έλαβε χώρα, όταν ο βουλευτής της ΝΔ, Ανδρέας Ψυχάρης εντόπισε τη συνάδελφό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη να καπνίζει έξω από την αίθουσα της Γερουσίας και την επέπληξε για την πράξη της αυτή, τονίζοντας ότι το κάπνισμα απαγορεύεται στη Βουλή.

Ωστόσο, η κ. Γεροβασίλη αντέδρασε έντονα απαντώντας: “Θα εφαρμοζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω”. 
Το επεισόδιο έλαβε διαστάσεις καθώς παρενέβησαν και οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσούλα Γιαταγάνα και Μαρίνα Χρυσοβελόνη που επίσης κάπνιζαν στον ίδιο χώρο.

.Επίσκεψη Κ. Παπούλια από σήμερα στην Αίγυπτο


Επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα στο Κάιρο και το Ελ Αλαμέιν, πραγματοποιεί από σήμερα μέχρι το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος αναχώρησε το μεσημέρι, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο και Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μοχάμεντ Μόρσι (Μοhamed Morsy) θα επακολουθήσουν κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών προς τα Μέσα Ενημέρωσης, το δε βράδυ, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Κ. Παπούλια.

Αύριο το πρωί, ο Πρόεδρος θα ξεναγηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Καΐρου και αργότερα στην πρεσβευτική κατοικία θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ομογένειας και των επιχειρηματιών.

Το βράδυ ο κ. Παπούλιας θα αναχωρήσει από το Κάιρο για το Ελ Αλαμέιν. Στο Ελ Αλαμέιν, το πρωί του Σαββάτου ο κ. Παπούλιας θα παραστεί στη διασυμμαχική τελετή για τη μάχη του Ελ Αλαμέιν, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος θα καταθέσει στεφάνι στο Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Νεκροταφείο. Αργότερα θα τελεσθεί τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση στο Ελληνικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο του Ελ Αλαμέιν.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Παπούλιας αναμένεται να αναχωρήσει από την Αίγυπτο επιστρέφοντας στην Αθήνα.

.Να λύσουμε άμεσα το θέμα της Ελλάδας και της Ισπανίας


Την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ενοποίηση έως το τέλος του έτους υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Ερωτηθείς για το τι πιστεύει σχετικά με την πρόταση Μέρκελ-Σόιμπλε για τη θέση υπερ-Επιτρόπου Οικονομικών που θα μπορεί να ασκήσει ακόμη και βέτο στους προϋπολογισμούς των χωρών, ο Ολάντ απάντησε ότι το θέμα αυτής της Συνόδου δεν είναι τα δημοσιονομικά, αλλά και η τραπεζική ενοποίηση, την οποία, όπως υπογράμμισε πρέπει να προχωρήσουμε σήμερα.

«Υπάρχουν λόγοι που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι θσα βγούμε από την κρίση της ευρωζώνης, επειδή πήραμε τον Ιούνιο σωστές αποφάσεις και ο ρόλος αυτής της Συνόδου είναι να τις επικυρώσει και να τις εφαρμόσει για το συμφέρον της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Υπάρχουν προτάσεις για την ενίσχυση της δημοσιονομικής ένωσης. Θα τις συζητήσουμε αργότερα. 

Αυτή τη στιγμή το θέμα είναι να προχωρήσουμε με την τραπεζική ενοποίηση που είναι η ατζέντα αυτής της Συνόδου. Γι' αυτό θα συζητήσουμε με την κ. Μέρκελ τα επόμενα βήματα, αλλά πρώτα πρέπει να τελειώσουμε με την τραπεζική ενοποίηση», δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ο Φρανσουά Ολάντ ζήτησε να βρεθεί άμεσα λύση στο θέμα της Ελλάδας και της Ισπανίας. Όπως είπε, «βρισκόμαστε σε μία φάση που διαθέτουμε όλα τα στοιχεία, όλες τις προϋποθέσεις για να βγούμε από την κρίση χρέους της ευρωζώνης και να ανοίξουμε νέες προοπτικές. 

Ας τις αδράξουμε, ώστε με την τραπεζική ενοποίηση και το θέμα της Ισπανίας και της Ελλάδας να έχουμε διευθετήσει τα προβλήματα που μέχρι σήμερα επηρέαζαν την ευρωζώνη».

.Κύριο θέμα η έγκαιρη καταβολή της δόσης στο σύνολό της


Aύριο το πρωί στις 9.30 η Γερμανίδα καγκελάριοςαναμένεται να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά.

Κύριο θέμα η έγκαιρη καταβολή της δόσης-μαμούθ και μάλιστα στο σύνολο της κι όχι τμηματικά, αφού, όπως ήδη τόνισε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτηση του στην Σύνοδο Κορυφής ,η χώρα έχει πάρει πολλά και επώδυνα μέτρα αλλά βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με τα αποθέματα στο κόκκινο και την κοινωνία στα πρόθυρα έκρηξης

.Προτάσεις προς την τρόικα


Στην προστασία των εν ενεργεία εργαζομένων, εστιάζεται η προσπάθεια του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, που απέστειλε σήμερα εναλλακτικά σενάρια για τα εργασιακά προς τους εκπροσώπους των δανειστών.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θεωρεί αναγκαίο να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Η ελληνική πλευρά αποδέχεται, κατ' αρχήν, την ανάγκη για μείωση του ύψους των αποζημιώσεων, που είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, αλλά θέτει ως «κόκκινη γραμμή» την εξαίρεση των παλαιότερων εργαζομένων.
Τα στελέχη του υπουργείου εκτιμούν ότι, αν γίνει δεκτή στην παρούσα φάση η απαίτηση της τρόικας για δραστική μείωση των αποζημιώσεων, που θα αφορά όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους, θα προκαλέσει εκτίναξη της ήδη υψηλής ανεργίας, εφόσον η αγορά εργασίας θα στραφεί προς την αντικατάσταση των παλαιών «ακριβών» εργαζομένων με νέους «φθηνότερους» εργαζόμενους.
Η εξέλιξη αυτή, θα έχει ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τα κρατικά έσοδα και τη βιωσιμότητα των Ταμείων, εξαιτίας της μεγάλης απώλειας φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και της αύξησης των επιδομάτων ανεργίας.
Για τους εργαζόμενους που θα προσληφθούν μετά την ψήφιση του νόμου που θα επικυρώνει τη νέα συμφωνία, θα προβλέπονται, σύμφωνα με τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, αποζημιώσεις, το ύψος των οποίων θα κινείται πολύ κοντάστον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Σκληρότερη είναι η μάχη που καλείται να δώσει ο υπουργός Εργασίας στο θέμα της διατήρησης των τριετιών. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν στις θέσεις τους και θεωρούν ότι το θέμα έχει νομοθετηθεί από το 2ο Μνημόνιο και, κατά συνέπεια, έχει κλείσει, η δε επαναφορά του θέματος συνιστά στην ουσία αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.
Τα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, πάντως, εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία χωρίς να επέλθει απορρύθμιση στην αγορά εργασίας.

.Δεσμεύονται δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου


Σε δέσμευση δύο ακινήτων της πρώην συζύγου του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, η οποία απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη χωρίς όρους πριν λίγες ημέρες για εμπλοκή της στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος, προχώρησε ο ανακριτής της υπόθεσης.

 Με διάταξή του ο Γαβρ. Μαλλής έθεσε σε καθεστώς δέσμευσης δύο ακίνητα που κατέχει η  Γκούντρουν Μολντενάουερ, στην Αμάρυνθο Ευβοίας και στην Κόρινθο.

 Η κα Μολντενάουερ κατέστη κατηγορουμένη στην υπόθεση, που έχει ως πρωταγωνιστή τον πρώην σύζυγο της, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία, που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και που είχε συσταθεί από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργος Σαχπατζίδη.

.Ζαρούλια: Υπάνθρωποι οι μετανάστες


Την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη προκάλεσαν οι απαξιωτικές και πολύ βαριές εκφράσεις που χρησιμοποίησε η βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ελένη Ζαρούλια κατά των μεταναστών, όπως «υπάνθρωποι» και «τρισάθλιοι που κουβαλάνε αρρώστιες»...

 Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει η κα Ζαρούλια προς τον υπουργό Εσωτερικών για τη ψήφο των ομογενών.

 Ο Γιάννης Δραγασάκης κάλεσε την κα Ζαρούλια να σέβεται τους συνανθρώπους της και ζήτησε να καταγράφονται όλα όσα λέει στα πρακτικά της Βουλής και να σταλούν στην Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου για να τοποθετηθεί για αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά της βουλευτού, που εκθέτει, όπως είπε, τη χώρα στο εξωτερικό.

 Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης σημείωσε ότι δεν θέλει να μπει σε ένα τέτοιο διάλογο, καθώς οι θέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες και σ' αυτές τις θέσεις δεν χωράνε λογικές διακρίσεων.

Στην αντιπαράθεση, παρενέβησαν κι άλλοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ανάμεσα τους ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Χρήστος Παππάς, που επιτέθηκαν στο Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αφήνει την κομματική του ταυτότητα όταν ανεβαίνει στην έδρα.

«Ευτυχώς που αναγνωρίζετε τη λειτουργία του προεδρείου. Ελπίζω κάποτε να αναγνωρίσετε ότι υπάρχει και η δημοκρατία που πρέπει να σεβαστείτε», αντέτεινε ο κ. Δραγασάκης.

 Λίγο αργότερα, το  θέμα τέθηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων η οποία καταδίκασε την ανάρμοστη συμπεριφορά της κας Ζαρούλια.

  Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης χαρακτήρισε ήπια και σωστή τη στάση που τήρησε ο κ. Δραγασάκης, τονίζοντας ότι η στάση του προεδρείου εκφράζεται ενιαία.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης προειδοποίησε ότι ο κανονισμός της Βουλής θα εφαρμόζεται αυστηρά και απαρέγκλιτα.

Να σημειωθεί ότι ο κανονισμός της Βουλής προβλέπει ακόμα και την αποβολή του βουλευτή από την αίθουσα της Ολομέλειας, όταν η συμπεριφορά του δεν συνάδει με την ευπρέπεια και το ήθος του κοινοβουλίου.

.Σταϊκούρας: Στο νέο φορολογικό το θέμα "κουρέματος" των ομολογιούχων στο PSI


Το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει στο πλαίσιο κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, τη φορολογική αντιμετώπιση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων που εντάχθηκαν στο PSI, όπως προκύπτει από έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή. 

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος είχε καλέσει τον υπουργό Οικονομικών να ενημερώσει τη Βουλή αν η κυβέρνηση προτίθεται να προβεί σε ρύθμιση, ώστε να φορολογηθούν για το πραγματικό τους εισόδημα οι ομολογιούχοι, όσο δηλαδή τους απέμεινε μετά το «κούρεμα»,

 επικαλούμενος την περίπτωση των απολυμένων της Ολυμπιακής οι οποίοι «έλαβαν υποχρεωτικά το 80% της αποζημίωσής τους σε ομόλογα, τα οποία κουρεύτηκαν και η αξία τους σήμερα είναι σε χαμηλές μονάδες βάσης ενώ οι τίτλοι λήγουν το 2023 έως το 2042». 

«Η φορολογική αντιμετώπιση των ομολογιούχων φυσικών προσώπων που εντάχθηκαν στο PSI και ειδικότερα φυσικών προσώπων που έλαβαν μέρος των αποζημιώσεων και λοιπών αμοιβών τους από το Δημόσιο σε ομόλογα και όχι σε μετρητά, 

ενώ έχουν φορολογηθεί για ολόκληρο το ποσό, θα εξεταστεί από τις υπηρεσίες στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου», ενημερώνει τον βουλευτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

.Νέα ρύθμιση για τους οφειλέτες του ανακοίνωσε το ΙΚΑ


Οι εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης, έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τακτοποίηση των οφειλών τους, με βάση τις διατάξεις του ν. 4087/2012, ανακοίνωσε η Διοίκηση του ΙΚΑ.
Η ένταξη στη ρύθμιση μπορεί να γίνει με επιλογή μιας από τις παρακάτω δυνατότητες.

Α) Ένταξη των οφειλών σε καθεστώς προσωρινού διακανονισμού κατά τις διατάξεις της παρ. Α1 του άρθρου 48 του ν.3943/2011, με έκπτωση 40% επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης, την 31.7.2012, οφειλής και απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1.8.2012 και εφεξής.

Β) Ένταξη των κεφαλαιοποιημένων, την 31.7.2012, οφειλών σε ρύθμιση, με απαραίτητη καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 1.8.2012 και εφεξής. Στην περίπτωση αυτή θα χορηγείται έκπτωση επί των κάθε είδους προσαυξήσεων, προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων.

 Όσοι εργοδότες δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να ενταχθούν στις ως άνω ρυθμίσεις μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3863/2010.

.Υποβάθμισε και πάλι την Κύπρο ο οίκος Standard & Poor΄s


Ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε εκ νέου την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου σε «Β», από «ΒΒ». Η προηγούμενη υποβάθμιση είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο.

Τώρα ο οίκος εκτιμά, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα StockWatch ότι η στήριξη των τραπεζών μπορεί να ανεβάσει το δημόσιο χρέος στο 130% του ΑΕΠ και κάνει λόγο για «πολιτική αδράνεια» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Πάντως, η εκτίμηση είναι ότι η Κύπρος θα λάβει τελικά στήριξη από την τρόικα και ότι το πακέτο θα περιλαμβάνει και ρωσικό δάνειο.

Ο οίκος Standard & Poor's θεωρεί ότι το σύνολο της στήριξης θα φθάσει τα 15 δισ. ευρώ. Τέλος, εκτιμά ότι η κυπριακή οικονομία θα συρρικνωθεί με μέσο όρο 2% ετησίως, την περίοδο 2012- 2014.

Σημειώνεται πως κλιμάκιο της τρόικας αναμένεται στη Λευκωσία για την τελική διαπραγμάτευση με την κυπριακή κυβέρνηση για το μνημόνιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

.Εμμένει η ΔΗΜΑΡ να μην ψηφίσει τις απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά


Εμμένει στη θέση της η ΔΗΜΑΡ για μη αποδοχή των ακραίων απαιτήσεων της τρόικας σχετικά με τα εργασιακά, όπως σαφώς προκύπτει από ανακοίνωση του κόμματος που εκδόθηκε χθες.

"Οι απαιτήσεις της τρόικας στα εργασιακά οδηγούν στην ισοπέδωση της εργασίας και δεν έχουν καμιά σχέση με τη δημοσιονομική εξυγίανση και τις αναδιαρθρώσεις. Οι όποιες προβλέψεις του μνημονίου δεν μπορούν να τραβιούνται στα άκρα και αντιθέτως πρέπει να αλλάξουν. Η νομοθετική ρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας".

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, η θέση της ΔΗΜΑΡ παραμένει όπως την εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, το βράδυ της Τρίτης μετά τη σύσκεψη των τριών Πολιτικών Αρχηγών στη Βουλή.

"Η ΔΗΜΑΡ σκοπεύει την υπόθεση των εργασιακών ζητημάτων να "την πάρει πάνω της". Σε κάθε περίπτωση επαναλαμβάνουμε την ουσία της δήλωσης του προέδρου του κόμματος Φ. Κουβέλη: «Δεν ψηφίζουμε αυτά τα μέτρα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Επίσης η ΔΗΜΑΡ ζητεί να εξαιρεθούν τα εργασιακά από την πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.