.Στην Ουάσινγκτον το ρωσικό σχέδιο για τα χημικά όπλα της Συρίας

Η Ρωσία παρέδωσε στις ΗΠΑ το σχέδιό της για τον έλεγχο των χημικών όπλων της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα, το οποίο θα συζητηθεί αύριο Πέμπτη στη Γενεύη από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, όπως αναφέρει μια πηγή την οποία επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Δώσαμε στους Αμερικανούς το σχέδιό μας να τεθούν τα χημικά όπλα της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο. Σκοπεύουμε να το συζητήσουμε στη Γενεύη» δήλωσε η πηγή αυτή της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, που θα συναντηθεί αύριο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στη Γενεύη, είχε δηλώσει χθες Τρίτη ότι ο τελευταίος αναμενόταν να του στείλει την πρόταση της Ρωσίας για να την εξετάσει η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

.Φ. Κουβέλης: Το πρόγραμμα δεν βγαίνει

"Το δημοσιονομικό πρόγραμμα δεν βγαίνει. Χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης και είναι η ώρα για μια καινούρια διαπραγμάτευση, για αναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων", δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 78η Διεθνή Εκθεση.

"Η χώρα δεν χρειάζεται άλλα Μνημόνια και εκείνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει αυτός ο δρόμος της ύφεσης αλλά και της λιτότητας. Χρειάζεται ο τόπος ανάπτυξη. Και μόνο με την ανάπτυξη είναι δυνατό να εξασφαλίσουμε την πορεία προς έξοδο από την κρίση" επισήμανε ο κ. Κουβέλης. 

Χαρακτήρισε "επικοινωνιακή πολιτική" τα περί πρωτογενούς πλεονάσματος που λένε η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αμφισβήτησε την ύπαρξη πλεονάσματος και παρατήρησε: "Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραϊζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο  ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. 

Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Ελληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση"

.Την 12η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 τιμούν οι ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ τιμούν σήμερα την 12η επέτειο από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 με τελετές που έχουν διοργανωθεί να γίνουν στην μνήμη των θυμάτων, κυρίως στην Νέα Υόρκη και στην Ουάσινγκτον.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους τήρησαν ενός λεπτού σιγή στους κήπους του Λευκού Οίκου. Ο Ομπάμα αναμένεται επίσης να εκφωνήσει ομιλία στο Πεντάγωνο, τον έναν από τους στόχους των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Στην Νέα Υόρκη, οι συγγενείς των θυμάτων των επιθέσεων στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου (WTC) συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σημείο Μηδέν. 

Ο τότε δήμαρχος της πόλης Ρούντολφ Τζουλιάνι δάκρυσε την ώρα που άρχιζε η τελετή στην μνήμη των θυμάτων με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στις 08:46 (15:46 τοπική ώρα), ακριβώς την ώρα που το ένα από τα αεροσκάφη στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία έπεσε πάνω στον έναν από τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

.Με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας συναντήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος

«Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν πράγματι στην εκπαίδευση, αλλά το βασικό είναι τα σχολεία να λειτουργούν, να είναι ανοικτά, να μην δημιουργούνται προβλήματα στα παιδιά και στις οικογένειές τους» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από τη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, για να τονίσει πως «όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε καλόπιστα και να βρούμε λύσεις, παρά το αυστηρό δημοσιονομικό πλαίσιο».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμα ότι «για μας, το ολοήμερο σχολείο, τα ειδικά σχολεία για τα παιδιά με αναπηρία, η λειτουργία του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, που παρέχει ένα θεμελιώδες αγαθό στην κοινωνία μας, είναι μη διαπραγματεύσιμο» και πως «θα κάνουμε και ως πυλώνας της Κυβέρνησης και ως κόμμα, τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή». 

Επιπλέον εξέφρασε ευχές προς όλα τα παιδιά, όλων των σχολικών ηλικιών και στις οικογένειές τους, για μια καλή, γόνιμη σχολική χρονιά και ανέφερε πως «η κρίση μας βασανίζει ως κοινωνία, αλλά μέσα από την εκπαίδευση διαμορφώνουμε την προοπτική της νέας γενιάς, την προοπτική του έθνους μας».

.Τα ρομπότ έχουν κατακτήσει τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές

Ένα παγκόσμιο «οικοσύστημα» αλληλεπιδρώντων ρομπότ έχει κατακτήσει τις παγκόσμιες χρηματοοικονομικές αγορές, εκτελώντας αδιάκοπα συναλλαγές με ταχύτητες άπιαστες για τους ανθρώπους και με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη επισημαίνει ότι ο συνεχής ανταγωνισμός για ολοένα ταχύτερα συστήματα αυτόματης διαπραγμάτευσης στις χρηματαγορές έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη αλγορίθμων λογισμικού που λειτουργούν πολύ πιο γρήγορα από την μέγιστη δυνατή ταχύτητα ανταπόκρισης ενός ανθρώπου (χρηματιστή ή άλλου trader). 

Ακόμα κι ένας «μάστερ» του σκακιού χρειάζεται περίπου 650 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να κάνει την επόμενη κίνησή του, όμως ένας αλγόριθμος διαπραγμάτευσης μπορεί να «παίξει» στις αγορές μέσα σε μόλις ένα κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου (δηλαδή σε λιγότερο από 0,001 δευτερόλεπτα).

Ο συνδυασμός πολλών τέτοιων αστραπιαίων -και ανεξέλεγκτων από τους ανθρώπους- συναλλαγών μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες. 

Οι ερευνητές ανέλυσαν τις συναλλαγές στις αγορές διεθνώς μεταξύ των ετών 2006 - 2011 και βρήκαν 18.520 ακραία συμβάντα που διήρκεσαν το καθένα λιγότερο από ενάμιση δευτερόλεπτο. Ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στη διάρκεια του οποίου όμως έλαβαν χώρα τόσο απότομα «κραχ», όσο και απότομα «μπουμ» τιμών.

 Όσο η ταχύτητα των ρομποτικών συναλλαγών πέφτει όλο και πιο κάτω από τον φυσιολογικό χρόνο αντίδρασης ενός ανθρώπου, τόσο αυξάνεται δραματικά ο αριθμός αυτών των σύντομων απότομων «σκαμπανεβασμάτων» στις τιμές των μετοχών, συναλλάγματος και άλλων τίτλων στις διάφορες αγορές χρήματος και προϊόντων.

Οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι ρομποτικές συναλλαγές παίζουν σημαντικότερο ρόλο σε αυτές τις απότομες πτώσεις και ανόδους των τιμών, από ό,τι οι πολιτικές των κυβερνήσεων ή τα λάθη των ανθρώπων διαπραγματευτών.

.Η κλιματική αλλαγή (και όχι ο άνθρωπος) εξαφάνισε τα μαμούθ από την Ευρώπη

Νέες ενδείξεις δείχνουν ότι δεν ήταν το συστηματικό κυνήγι από τους προϊστορικούς ανθρώπους, αλλά η κλιματική αλλαγή η κύρια αιτία που οδήγησε στην εξαφάνιση των μαμούθ από την ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με μια νέα γενετική σουηδο-βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές έκαναν αναλύσεις δειγμάτων DNA από 300 τριχωτά μαμούθ.

Η ανάλυση έδειξε ότι ο αριθμός των γιγάντιων ζώων είχε αρχίσει να μειώνεται πολύ νωρίτερα από ό,τι θεωρείτο έως τώρα, γεγονός που αποδυναμώνει την εκδοχή του ανθρώπινου παράγοντα και, αντίθετα, ενισχύει τον κλιματολογικό.

Η κυρίαρχη μέχρι σήμερα αντίληψη είναι ότι τα τριχωτά μαμούθ ήσαν ένα ανθεκτικό και πολυπληθές είδος, όμως η νέα μελέτη μεταβάλλει κάπως αυτή την εικόνα, δείχνοντας ότι τα μαμούθ πέρασαν από «σαράντα κύματα» (εξαφανίσεις κατά τόπους, επεκτάσεις, μεταναστεύσεις κ.α.). Όσο μικρότερη ήταν η γενετική ποικιλομορφία ενός πληθυσμού τους σε μια περιοχή, τόσο μικρότερος ήταν ο πληθυσμός τους.

.Έρχονται τα πλαστικά χαρτονομίσματα στην Αγγλία

Πλαστικά χαρτονομίσματα που μπορούν να αντέξουν μέχρι και σε θερμοκρασία 90 βαθμών Κελσίου, όσο δηλαδή το πιο δυνατό πρόγραμμα ενός πλυντηρίου ρούχων, ενδέχεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής MailOnline η Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τα τωρινά χαρτονομίσματα των 5 και 10 λιρών, τα οποία εκτυπώνονται σε χαρτί από βαμβακερές ίνες, με άλλα που θα είναι φτιαγμένα από πολυμερή.

Τα νέα χαρτονομίσματα θα διαρκούν τουλάχιστον δύο φορές παραπάνω από τα προηγούμενα, θα είναι ανθεκτικά στη βρωμιά και την υγρασία, ενώ θα είναι σχεδόν αδύνατο να σκιστούν.

.Ενός λεπτού στην μνήμη των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στον Λευκό Οίκο

Οι ΗΠΑ «εξακολουθούν να πονούν», δώδεκα χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Προσευχόμαστε για όλους αυτούς που μας πήραν, σχεδόν 3.000 αθώες ψυχές», δήλωσε ο Ομπάμα σε τελετή που έγινε στην μνήμη των θυμάτων στο Πεντάγωνο, το οποίο είχε αποτελέσει στόχο του ενός εκ των τεσσάρων αεροσκαφών στα οποία είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία από μέλη της Αλ Κάιντα.

«Οι καρδιές μας εξακολουθούν να πονούν για το μέλλον που τους έκλεψαν, από τους γονείς που θα γνώριζαν την ευτυχία να γίνουν παππούδες, από τους πατέρες και τις μητέρες που θα γνώριζαν την χαρά να δουν τα παιδιά τους να παίρνουν πτυχίο, τους γιους και τις κόρες που θα μεγάλωναν, που θα παντρεύονταν ίσως, θα αποκτούσαν παιδιά», συνέχισε ο πρόεδρος, ο οποίος είχε καταθέσει λίγο νωρίτερα ένα στεφάνι με λευκά λουλούδια κοντά στο μνημείο το οποίο έχει εγερθεί στην μνήμη των 184 ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί πριν από 12 χρόνια.

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς «να βρουν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις απειλές που εξακολουθούν να υπάρχουν, ακόμη κι αν είναι ίσως διαφορετικές απ' ό,τι ήταν πριν από 12 χρόνια». «Όσο ορισμένοι θα θέλουν να επιτεθούν στους συμπολίτες μας, εμείς θα παραμένουμε σε επαγρύπνηση και θα υπερασπιζόμαστε την χώρα μας», διαβεβαίωσε.

Έπειτα από περισσότερο από 12 ώρες από το διάγγελμα που απηύθυνε στον αμερικανικό λαό για την Συρία, κατά το οποίο δέχθηκε να δώσει μια ευκαιρία στην διπλωματία προτού εξαπολυθούν ενδεχόμενα πλήγματα κατά του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ σε τιμωρία για την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα, ο Ομπάμα σημείωσε επίσης ότι «είναι φρόνιμο να ξέρουμε ότι αν και η χρήση ισχύος είναι μερικές φορές απαραίτητη, η χρήση ισχύος από μόνη της δεν μπορεί να οικοδομήσει τον κόσμο τον οποίο προσδοκούμε».

Προτού μεταβεί στο Πεντάγωνο, ο Ομπάμα μαζί με τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τις συζύγους τους τήρησαν σιγή ενός λεπτού στην μνήμη των θυμάτων των επιθέσεων στους κήπους του Λευκού Οίκου στις 08:46 (15:46 ώρα Ελλάδος), την ώρα κατά την οποία το πρώτο αεροσκάφος στο οποίο είχε εκδηλωθεί αεροπειρατεία έπεσε πάνω στον έναν από τους δίδυμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου (WTC) στην Νέα Υόρκη.

Σε αυτήν την πόλη οι συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν σήμερα στο Σημείο Μηδέν. Ο πρώην δήμαρχος της πόλης Ρούντολφ Τζουλιάνι δάκρυσε την ώρα που άρχιζε η τελετή στην μνήμη των θυμάτων των δίδυμων πύργων, και εκεί με την τήρηση ενός λεπτού σιγής στις 08:46.

.Εγκαίνια νέου σχολικού συγκροτήματος...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β” και ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κώστας Καλλίρης, εγκαινιάζουν την 11/09/2013 το νέο σύγχρονο σχολικό συγκρότημα, στο οποίο θα στεγαστούν το 1ο και 19ο δημοτικό σχολείο στην πλατεία του Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.