.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Σας ενημερώνουμε,  ότι το κολυμβητήριο
θα παραμείνει ανοικτό με ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΗΣΗ
για τους Κατοίκους – Δημότες  Ζωγράφου
από 1η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013 έως και 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
αφού φυσικά προσκομίσουν τις απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις.

Το υπόλοιπο διάστημα έως 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

το κολυμβητήριο θα παραμείνει κλειστό για λόγους συντήρησης.  
το ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού

.«Δεν θα ανεχτώ διαφοροποιήσεις»

Τις κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η κυβέρνηση όσον αφορά τις αλλαγές στο δημόσιο και την κινητικότητα, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε σύσκεψη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου και των γενικών γραμματέων των εμπλεκομένων υπουργείων.
 Ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις και να προχωρήσουν οι αλλαγές, οι οποίες, όπως είπε σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα πρέπει να είναι πλέον οριζόντιες. «Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες πως οι αλλαγές αυτές γίνονται για το καλό του τόπου. Οι άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν θα πρέπει να ανησυχούν» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μάλιστα μήνυμα πως δεν θα ανεχτεί να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στελεχών της ΝΔ από τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί καθώς δεν θα πρέπει να διακινδυνεύσει η πορεία της χώρας στην έξοδο από την κρίση.
Νωρίτερα, ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό ότι «όλα τα υπουργεία θα συμμετάσχουν στο δεύτερο κύμα κινητικότητας που έχει ορίζοντα τα τέλη Σεπτεμβρίου». 
«Τα στοιχεία που θα προκύψουν θα γίνουν μετά από αξιολόγηση των δομών των υπουργείων για να βρεθούν οι πλεονάζουσες θέσεις μέσα από αξιοκρατική διαδικασία και χωρίς οριζόντια μέτρα», τόνισε ο κ. Μητοστάκης και κατέληξε ότι η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο ακέραιο. 

.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ...Δήμου Ζωγράφου «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί γονείς, η διοίκηση του Δήμου Ζωγράφου είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι σήμερα 25 Ιουλίου εγκρίθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά, η ένταξη των Βρεφονηπιακών Σταθμών και των ΚΔΑΠ του Δήμου Ζωγράφου, στην επιχορηγούμενη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. 

Με βάση τον πίνακα επιλέξιμων δομών, μπορούν να επιχορηγηθούν 410 θέσεις παιδιών, με συνολικό ποσό επιχορήγησης 1.029.000 ευρώ. Ακόμα θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από το νέο έτος θα λειτουργήσουν 4...περισσότερα »

.ΟΠΑΠ: Όταν η διοίκηση λειτουργεί υπέρ των εταίρων και εις βάρος των μετόχων

Στη σκιά των συνεχών αποκαλύψεων για τις αμοιβές των «συνεταίρων» του στα κρατικά λαχεία και για τις καταγγελίες και τα εξώδικα, στα οποία η ίδια η διοίκηση του οργανισμού έχει προχωρήσει εδώ και μήνες, αλλά και υπό τις πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ -που επιθυμεί να τελειώσει όπως όπως η διαδικασία της ιδιωτικοποίησης-, συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, με αντικείμενο την εξουσιοδότηση του προέδρου, Κώστα Λουρόπουλου, και των άλλων μελών, που εκπροσωπούν τον οργανισμό στην «Ελληνικά Λαχεία».

Στο εξώδικο του ΟΠΑΠ προς την Intralot, η διοίκηση του οργανισμού παραδέχεται ότι είναι υπερβολικό το ποσοστό 3,3% επί του τζίρου των Λαχείων, ως αμοιβή των δύο εταιρειών, Intralot και SG. Η ΟΠΑΠ φέρεται να έχει διαμηνύσει εδώ κι έξι μήνες στις δύο εταιρείες ότι το ποσοστό δεν θα γίνει αποδεκτό, αφού είναι - εκτός από μη αποδεκτό - «μη έννομο και πέραν της χρηστής διοικητικής πρακτικής».

Στην ουσία, με το εξώδικο αυτό δίνεται πλέον με τον πιο επίσημο και αυστηρό τρόπο ουσιαστικά μια τελευταία ευκαιρία στους «συνεταίρους» του ΟΠΑΠ να κινηθούν -αν μη τι άλλο- στα όρια της λογικής.

.Μοριοδότηση για τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης που κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο

Με μοριοδότηση πρόκειται να αντισταθμίσει η κυβέρνηση, την έκθεση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.

Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν αξίωσης της Τρόικας, πάντα σε σχέση με την καταβολή της επόμενης δόσης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

.Nissan New Mobility: Μονοθέσιο για καθημερινή αστική χρήση με μηδενικές εκπομπές CO2

Στις μεγαλουπόλεις όπου τα προβλήματα των κατοίκων είναι η κυκλοφορία και η στάθμευσης των αυτοκινήτων, μια καλή λύση είναι η χρήση μικρών οχημάτων μεταφοράς ενός είτε δύο ατόμων. Η Nissan ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει στην Ιαπωνία, το πρωτότυπο μονοθέσιο New Mobility.

Στο πλαίσιο προώθησης της βιώσιμης κινητικότητας, θα διατεθούν προς ενοικίαση 6 οχήματα αυτού του τύπου, μέσω μια θυγατρικής εταιρείας της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ενοικίαση αυτών των πρωτοτύπων θα γίνει στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος για τη βιώσιμη κινητικότητα, που διοργανώνει το υπουργείο Χωροταξίας, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας.

Η ενοικίαση των συγκεκριμένων αυτοκινήτων ξεκίνησε με την έναρξη του Setouchi Triennale, ενός δημοφιλούς φεστιβάλ στην Ιαπωνία, που διεξάγεται από τις 20 Ιουλίου, δίνοντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να οδηγήσουν ένα μονοθέσιο όχημα με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Το New Mobility είναι όχημα μεταφοράς μόνο ενός επιβάτη, οδηγείται και σταθμεύει πολύ εύκολα, ενώ έχει και μηδενικούς ρύπους, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση. Συγκριμένα, πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα, που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου, με βάρος μόλις 490 κιλών, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 80 χλμ./ώρα.

Σε πολλές μεγαλουπόλεις εφαρμόζονται προγράμματα προώθησης της ηλεκτροκίνησης με την κατασκευή παροχών ηλεκτρικής ενέργειας σε συγκεκριμένα σημεία στάθμευσης των οχημάτων. Η χρέωση της παρεχόμενης ηλεκτρικής ενέργειας διεκπεραιώνεται μέσω πιστωτικών καρτών. Ανάλογα οχήματα έχουν κατασκευάσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Renault, η Toyota κ.α.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.