.ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ...

Αναμένουμε από το σύνολο του εφοπλιστικού κόσμου να συμμετάσχει στη διαδικασία συνεισφοράς, που τρέχει παράλληλα με τις λοιπές φορολογικές υποχρεώσεις,...
δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε εισήγησή του κατά τη διάρκεια γεύματος εργασίας με τα μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.
Ο κ. Στουρνάρας χαρακτήρισε σημαντική την πρόσφατη υπογραφή Συνυποσχετικού Συμφώνου με την Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα και αναφέρθηκε στο ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας. Υπενθυμίζεται πως το Συνυποσχετικό Σύμφωνο Οικειοθελούς Προσφοράς προς το ελληνικό δημόσιο είχε υπογραφεί μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη, τον Ιούλιο. 

Η συμφωνία αφορούσε στην εθελοντική φορολόγηση των ελλήνων εφοπλιστών, μέσω του μοντέλου του φόρου χωρητικότητας στα πλοία, προκειμένου να ενισχυθούν τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, η ναυτιλία συμβάλλει στην ανάδυση του νέου εξωστρεφούς παραγωγικού προτύπου για την Ελλάδα, επισημαίνοντας τη σημασία της τόσο στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής, όσο και της παγκόσμιας οικονομίας.

«Δεδομένου ότι περίπου το 90% του παγκόσμιου εμπορίου πραγματοποιείται μέσω της θαλάσσιας οδού, η ελληνόκτητη ναυτιλία ενισχύει το σήμα που εκπέμπει ολόκληρη η ελληνική οικονομία προς όλους τους διεθνείς οικονομικούς εταίρους της» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας τη συμβολή της στην επιζητούμενη αειφόρο ανάπτυξη, ως το συγκριτικά φιλικότερο προς το περιβάλλον μέσο μεταφοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως γίνεται ό,τι είναι δυνατόν για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές που θα αναπτύξουν περαιτέρω τον κλάδο και θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλάζοντας τα μεταφορικά δεδομένα της χώρας και προωθώντας την ανάπτυξη των   συνδυασμένων μεταφορών πλοίου-σιδηροδρόμου. 

«Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα, αφού πλέον εξυπηρετείται από την εμπορευματική γραμμή Θριάσιο- Ικόνιο, συμβάλλοντας άμεσα στη μείωση του κόστους μεταφοράς και σε ευρύτερα αναπτυξιακά οφέλη» είπε σχετικά, προσθέτοντας πως παρόμοιος σχεδιασμός θα εφαρμοστεί και σε άλλα λιμάνια, όπως της Αλεξανδρούπολης.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρθηκε επίσης στην αύξηση της κίνησης της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά την δεκαετία 2002-2012, προσθέτοντας ότι στο πλαίσιο βελτίωσης των υποδομών σε όλα τα επίπεδα σχεδιάζεται επέκταση του νότιου μέρους του επιβατικού λιμένα, «έργο το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο λιμενικό έργο που εκτελείται στη χώρα μας» .

.ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Η ΠΑΙΔΕΙΑ...

Παραμένει ο αναβρασμός στην Παιδεία, με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να πραγματοποιούν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια...
και πορεία προς το Σύνταγμα. Την ίδια ώρα, μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση το ζήτημα της διαθεσιμότητας περίπου 1.500 διοικητικών υπαλλήλων.
Σε ό,τι αφορά τους καθηγητές, σε εξέλιξη βρίσκεται, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ, προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον της κινητοποίησης μετά την πενθήμερη απεργία της περασμένης εβδομάδας και την 48ωρη αυτής της εβδομάδας.

Παράλληλα, το απόγευμα της Πέμπτης διοικητικοί υπάλληλοι, δάσκαλοι, καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί καθηγητές και φοιτητές, θα συναντηθούν στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, προκειμένου να συζητήσουν «τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και τον αναγκαίο συντονισμό των αγώνων» τους, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και προστίθεται:

«Είμαστε αποφασισμένοι όχι μόνο να σταματήσουμε τις απολύσεις στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όχι μόνο να σταματήσουμε τη διάλυση της δημόσιας Παιδείας, αλλά να αγωνιστούμε για την ανατροπή των πολιτικών κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ».

Για το θέμα της διαθεσιμότητας περίπου 1.500 διοικητικών υπαλλήλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) απέστειλε την Τρίτη επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, από τον οποίο ζητά συνάντηση ώστε να «σας εκθέσουμε αναλυτικά την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα Πανεπιστήμια μας».

Χαρακτηριστικό του αναβρασμού που επικρατεί στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης είναι το γεγονός ότι πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν προχωρήσει σε αναστολή της λειτουργίας τους. Σύμφωνα με τις διοικήσεις των Ιδρυμάτων, οι απώλειες σε προσωπικό θα ξεπεράσουν το 40% σε οκτώ πανεπιστήμια.

Βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, που υπέγραψαν οι υπουργοί Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, οι διευθύνσεις διοικητικού προσωπικού των οκτώ πανεπιστημίων θα πρέπει να υποβάλουν σε 15 ημέρες στο ΑΣΕΠ τους υπηρεσιακούς φακέλους των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να συνταχθούν πίνακες κατάταξης για να προωθηθούν, στη συνέχεια, στο αρμόδιο Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο και θα εκδώσει τους τελικούς πίνακες.

.ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ 1.054 ΚΙΛΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΡΕΝΤΗ...

Στην κατάσχεση κρεάτων συνολικού βάρους 1.054 κιλών προχώρησαν οι ελεγκτές  τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών ελέγχων. Συγκεκριμένα, στους ψυκτικούς θαλάμους κρεοπωλείου στη Νίκαια εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 15 κιλά πρόβειου, χοιρινού και βόειου κιμά...
κομμένου εκ των προτέρων, ενώ η κοπή πρέπει να γίνεται παρουσία του καταναλωτή. 

Στο ίδιο κατάστημα βρέθηκαν και παρασκευάσματα κρέατος και πουλερικών (γύρος χοιρινός, κοντοσούβλι και μπούτια κοτόπουλου) συνολικού βάρους 41 κιλών, τα οποία κατασχέθηκαν λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης. Επιπλέον το κατάστημα δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας παρασκευαστηρίου για τον συγκεκριμένο χώρο. 

Σε κατάστημα χονδρικής πώλησης κρεάτων στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, κατασχέθηκαν 998 κιλά κατεψυγμένου βόειου κρέατος προέλευσης Γαλλίας  χωρίς σημάνσεις. 

Η επιχείρηση δεν διέθετε ακόμη την απαιτούμενη άδεια ανασυσκευασίας και επεξεργασίας  κατεψυγμένων κρεάτων για τον συγκεκριμένο χώρο.
Η τύχη των κατασχεθέντων τροφίμων, θα κριθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

Οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατάσχεσης, διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, για την επιβολή των προβλεπόμενων ποινικών κυρώσεων.

.Λεπτομέρειες για το "πάρτι" στην Υγεία, από τον Αδ. Γεωργιάδη

Σε λεπτομέρειες που αφορούν το «πάρτι» στην υγεία πέρασε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξή του στους δημοσιογράφους. Όπως εξήγησε, τα φαινόμενα αφορούν μια κατηγορία γιατρών και όχι όλους και επισήμανε ότι είναι αδιανόητο σε αυτή την οικονομική συγκυρία να συνεχίζονται αυτές οι τακτικές. Όπως έκανε γνωστό, ήδη ελέγχονται 87 γιατροί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, υπήρξαν γιατροί που έγραψαν παραπεμπτικά σε ασθενείς από έναν έως και τρεις μήνες μετά τον θάνατό τους. Επίσης συγκεκριμένος γιατρός έγραψε παραπεμπτικά σε 29 θανόντες, έως 17 ημέρες μετά τον θάνατό τους. 

Είναι ενδεικτικό ότι γιατροί έχουν γράψει παραπεμπτικά το 2013 σε ασθενείς που είχαν πεθάνει από το 2001 έως το 2008 ενώ τρεις διαφορετικοί γιατροί έγραψαν παραπεμπτικά που εκτελέστηκαν το 2013 στον ίδιο θανόντα από το 2001. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός έγραψε παραπεμπτικά σε τρεις διαφορετικούς θανόντες του 2005, 2006 και του 2011.

Οι υποθέσεις των γιατρών που ελέγχονται αφορούν σε υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων. Η έρευνα δείχνει ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκαν υπερβάσεις που ξεπέρασαν τα 53 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με το υπουργείο, στην Αττική αδικαιολόγητα υψηλή συνταγογράφηση καταγράφεται σε γιατρούς της Νέας Σμύρνης, ενώ στην περιφέρεια η Λάρισα εμφανίζει τις υψηλότερες δαπάνες υγείας από συνταγογράφηση. 

Σύμφωνα με την έρευνα του υπουργείου υπερσυνταγογράφηση διαπιστώνεται στις ειδικότητες της παθολογίας, τη καρδιολογίας, της ορθοπεδικής, της γενικής ιατρικής και της μαιευτικής- γυναικολογίας.

Η υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους παρατηρείται στον δήμο Νέας Σμύρνης (19.948,10 ευρώ), 3,2 φορές υψηλότερη από τη μέση δαπάνη στην Αττική. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δήμος Αλίμου με 13.223,50 ευρώ δαπάνη διπλάσια του μέσου όρου. 

Οι δέκα νομοί με την υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους είναι οι νομοί Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων, Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Αττικής, Δράμας, Κέρκυρας, Χανίων και Ιωαννίνων.

.Στους 245 οι νεκροί από τον σεισμό στο Πακιστάν

Ο απολογισμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό των 7,7 βαθμών που έπληξε το νοτιοδυτικό Πακιστάν αυξήθηκε σήμερα σε τουλάχιστον 245 ανθρώπους, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος.
Ο Σαϊντ Αχμάντ της Περιφερειακής Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών δήλωσε από την πρωτεύουσα του Μπαλουτσιστάν Κουέτα ότι 210 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην περιφέρεια της Αουαράν και 35 στη γειτονική Κετς.

Ο ίδιος είπε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Το Μπαλουτσιστάν είναι η πιο εκτεταμένη, αραιοκατοικημένη και φτωχή επαρχία του Πακιστάν, όμως το υπέδαφός της είναι γεμάτο υδρογονάνθρακες και μεταλλεύματα. Ο σεισμός ήταν τόσο ισχυρός ώστε έκανε να αναδυθεί από την Αραβική Θάλασσα, σε μικρή απόσταση από την ακτή, ένα μικρό νησί. 

Πλήθη κατοίκων συγκεντρώθηκαν κοντά στο λιμάνι Γκουάνταρ για να δουν το σπάνιο φαινόμενο του νησιού που ο σεισμός έκανε να βγει από τη θάλασσα. Ο στρατός έχει αναπτύξει ελικόπτερα και εκατοντάδες στρατιώτες για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

.Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει greek success story

«Οι ελπίδες ότι θα αλλάξει κάτι από τις γερμανικές εκλογές καλλιεργούνται μόνο μέσα στην Ελλάδα», τόνισε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γ. Βαρουφάκης. 

Ο οικονομολόγος τόνισε ότι «η πολιτική της Γερμανίας θα αλλάξει όταν θέλει και το αποφασίσει η κυρία Μέρκελ». Και σημείωσε ότι η γερμανική πολιτική πρέπει να αλλάξει αλλιώς η ευρωζώνη δεν μπορεί να συνεχίσει.

Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι «Βγάζω το καπέλο στους ευρωσκεπτικιστές γιατί λένε αυτό που πιστεύουν».

Πάντως, αναφερόμενος στην ανάπτυξη που προβάλλει η κυβέρνηση, τόνισε την άποψή του ότι: «Δεν βγαίνουμε από κανένα τούνελ. Μακάρι να βγαίναμε. Πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα. Σε καμία περίπτωση δεν βγαίνουμε από την κρίση. Δεν υπάρχει greek success story». 

.Κομισιόν: Έμφαση σε επενδύσεις και εξαγωγές, τροχοπέδη το ρυθμιστικό περιβάλλον

Για μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας, από μια οικονομία που βασιζόταν στην κατανάλωση, σε οικονομία με μεγαλύτερη έμφαση στις επενδύσεις και στις εξαγωγές, κάνει λόγο σε έκθεσή της η Κομισιόν, με αντικείμενο την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας και των επιχειρήσεων. 

Όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής επιδίωξε τη διόρθωση των ανισορροπιών στην οικονομία και οι εξαγωγές έχουν ήδη αυξηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, αλλά, λόγω της ύφεσης και της μείωσης της προσφοράς πιστώσεων, οι επενδύσεις είναι ακόμα πολύ χαμηλότερε...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.