.Αριστουργήματα μεγάλων συνθετών στο φετινό πρόγραμμα της Λυρικής

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη σωστή λειτουργία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, έκρουσαν τόσο ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Μύρων Μιχαηλίδης, όσο και ο πρόεδρος του ΔΣ της, Αθανάσιος Θεοδωρόπουλος, αν δεν δοθεί και φέτος στη Σκηνή η κρατική χρηματοδότηση, που είχε εγκριθεί και δοθεί το 2012 (16,8 εκατ. ευρώ), mιλώντας στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος της Λυρικής.  

Εκτός από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε η παράσταση για τη Μαρία Κάλλας, το σύνολο των φετινών εκδηλώσεων της Λυρικής ικανοποίησαν το κοινό, κάτι που αποδεικνύεται από τον μεγάλο αριθμό των θεατών, περίπου 90.000, που παρακολούθησαν τις παραγωγές της, ενώ τις δράσεις εκτός των τειχών, σε Αθήνα και περιφέρεια, παρακολούθησαν πάνω από 20.000 άνθρωποι.
 
Το φετινό πρόγραμμα της ΕΛΣ περιλαμβάνει «διαμάντια» του οπερατικού ρεπερτορίου, διάσημα μπαλέτα, οπερέτα, παραστάσεις για παιδιά και συναυλίες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αριστουργήματα των Βέρντι, Ροσσίνι, Μασνέ, Μότσαρτ, Στράους, Τσαϊκόφσκι, Σοπέν κ.α. που θα πλημμυρίσουν το θέατρο Ολύμπια, το Μέγαρο Μουσικής, το Ηρώδειο, αλλά και τους δρόμους και τις πλατείες της Αθήνας.
 
Πέντε εμβληματικοί ανδρικοί χαρακτήρες της λογοτεχνίας και της όπερας θα πρωταγωνιστήσουν στις φετινές παραστάσεις. Ο Ριγολέττος, ο Μάκμπεθ, ο Βέρθερος, ο Οθέλλος και ο Ντον Τζοβάννι καλούνται να καταδείξουν ότι, παρά την επικράτηση των διάσημων θρυλικών οπερατικών ηρωίδων των μεγάλων συνθετών, η όπερα μπορεί κάλλιστα να είναι και ανδρική υπόθεση.
 
Ο Τζουζέπε Βέρντι δεσπόζει στο πρόγραμμα, με αφορμή το έτος Βέρντι, που γιορτάζεται φέτος σε όλο τον κόσμο. Εκτός από την αναβίωση του Ριγολέττου του Νίκου Πετρόπουλου τον Δεκέμβριο στο Μέγαρο, η ΕΛΣ θα παρουσιάσει σε νέες παραγωγές τις δύο σεξπιρικές τραγωδίες του μεγάλου Ιταλού συνθέτη, τον Μάκμπεθ σε σκηνοθεσία Λορέντζο Μαριάνι τον Ιανουάριο στο Μέγαρο και τον Οθέλλο του Γιάννη Κόκκου τον Ιούλιο στο Ηρώδειο.
 
Η σεζόν θα ανοίξει με τη Σταχτοπούτα του Ροσσίνι σε σκηνοθεσία της Ροδούλας Γαϊτάνου. Η παιδική όπερα της σεζόν είναι το νέο έργο του Νίκου Κυπουργού «Προσοχή! Ο Πρίγκιπας λερώνει» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου

.Έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση πιθανότατα το 2014 προβλέπει ο Β. Σόιμπλε

Έξοδο της Ελλάδας από την ύφεση και αύξηση του ΑΕΠ ταχύτερα από την αύξηση του χρέους από το 2014, προβλέπει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απορρίπτοντας το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του χρέους.

«Η Ελλάδα θα μπορούσε ήδη το 2014 να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα», τονίζει.

«"Κούρεμα" χρέους κάναμε το 2011. Τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας μειώθηκαν από όλους τους μη δημόσιους δανειστές εθελοντικά κατά 53%. Αυτό δεν θα το ξανακάνουμε. Ένα δεύτερο "κούρεμα" χρέους δεν θα υπάρξει», δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit» 

και προσθέτει ότι «για να μειώσουμε το βάρος χρέους συνολικά, πρέπει το χρέος να αυξάνεται πιο αργά από ό,τι η οικονομική δύναμη και αυτό θα μπορούσε να συμβεί ήδη την επόμενη χρονιά, όταν η χώρα θα βγει από την ύφεση- η Ελλάδα θα μπορούσε τότε ήδη να έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα».

Ο Γερμανός υπουργός αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στις θετικές εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται φέρνει αποτελέσματα και αναδεικνύει ως παράδειγμα τον τουρισμό.

.Πεντάμηνη απασχόληση 30.000 ανέργων σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες

Πρόσκληση προς υπουργεία και φορείς του δημοσίου για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, τα οποία αφορούν στη χρηματοδότηση πεντάμηνης απασχόλησης για 30.000 ανέργους σε δήμους, περιφέρειες και δημόσιες υπηρεσίες, υπέγραψε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και η επιλογή τους θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα απασχοληθούν κατά προτεραιότητα στην υποστήριξη λειτουργίας των ΚΕΠ, στη βελτίωση του χρόνου απονομής δικαιοσύνης και στην ενίσχυση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, με στόχο την επίσπευση των χρόνων απονομής συντάξεων και την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

Από τον συνολικό προϋπολογισμό των 216.000.000 ευρώ του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαθέτει 105.000.000 ευρώ.

Με δήλωσή της, η κ. Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει, ότι «πρόκειται για την υλοποίηση ενός μεγάλου Προγράμματος, αποτέλεσμα συνεργασίας πολλών υπουργείων, με στόχο τη στήριξη των ανέργων και ταυτόχρονα, την ενίσχυση του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».

.Δ. Κουτσούμπας: Εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων

«Πρόκειται για εγκληματική, μαφιόζικη οργάνωση νεοναζί δολοφόνων, που ο λαός, η νεολαία, το εργατικό κίνημα πρέπει να τους απομονώσει τελείως, εδώ και τώρα, κάνοντας πράξη, σύνθημά του, τα λόγια του ποιητή «το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συγκέντρωση καταδίκης της χθεσινής δολοφονικής επίθεσης στο Κερατσίνι, που διοργάνωσαν σωματεία και φορείς στην Αμφιάλη.

.Στο νοσοκομείο ο Πάνος Καμμένος μετά από την επίθεση που δέχθηκε

«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν απειλούμαστε, δεν φοβόμαστε, δεν εξαγοραζόμαστε και θα τους τελειώσουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πριν από λίγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στην επίθεση που δέχθηκε. 

Ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι εννοεί «το μαύρο μέτωπο» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτή την ώρα, μετά από επιμονή των γιατρών που τον εξέτασαν αρχικά, μεταβαίνει σε νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, και συγκεκριμένα αξονική τομογραφία στο κεφάλι.

.ο χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Το χρονικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον 45χρονο στο Κερατσίνι ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Η πρώτη ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών έγινε τηλεφωνικά την 23:57:42 ώρα χθες, από ιδιώτη ο οποίος ενημέρωσε το Κέντρο της Αμέσου Δράσεως, ότι πενήντα άτομα με ρόπαλα βρίσκονταν στην συμβολή των οδών Ιφιγενείας και Λ. Παναγή Τσαλδάρη στο Κερατσίνι και κατευθύνονταν σε κατάστημα-καφετέρια. 

Ύστερα από ενάμιση λεπτό περίπου και συγκεκριμένα την 23:59:19 ώρα, ανατέθηκε από το Κέντρο, αρχικά σε δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. με οχτώ αστυνομικούς να μεταβούν στο σημε... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.