.Θετική η Κύπρος σε νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους


Ιδιαίτερα θετική εμφανίζεται η Κύπρος σε ενδεχόμενο νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους καθώς θεωρείται ότι αυτό θα προστατεύσει την κυπριακή οικονομία.
Μάλιστα στην άποψη αυτή συντείνουν τα δυο μεγάλα κόμματα της Μεγαλονήσουν, το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ.
Σχολιάζοντας τα σενάρια για ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους συνολικού ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, ο οικονομολόγος βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού Μάριος Μαυρίδης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΡΙΚ ότι οποιαδήποτε εξέλιξη μειώνει το δημόσιο χρέος στην Ελλάδα θα έχει ευεργετικές επιπτώσεις για τις Τράπεζες της Κύπρου.

Αν η Ελλάδα καταφέρει να μη χρεοκοπήσει, είπε, η κυπριακή οικονομία θα έχει καλύτερες προοπτικές.
Ανέφερε ακόμη ότι αν η Ελλάδα αναγκαστεί τελικά να εξέλθει από τη ζώνη του Ευρώ, οι συνέπειες για την Κύπρο θα είναι καταστροφικές.

«Θα μιλούμε τότε για έξοδο και της Κύπρου από την Ευρωζώνη και για επιστροφή της στη λίρα», είπε ο κ. Μαυρίδης.
Ο επίσης οικονομολόγος βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, δήλωσε ότι από πιθανό κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ίσως απομακρυνθεί ο κίνδυνος περαιτέρω άσκησης πίεσης στην κυπριακή οικονομία.

Ανέφερε ακόμη ότι θα ήταν σοβαρή αρνητική εξέλιξη το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και είπε ότι θα ήταν ευχής έργο για τον ελληνικό λαό, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να χαρίσει στη χώρα και άλλα χρέη.

Ωστόσο και οι δύο βουλευτές συμφώνησαν ότι είναι δύσκολο να προωθηθεί νέο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, δεδομένου ότι κάτι τέτοιο αφορά θεσμικές αρχές πίσω από τις οποίες βρίσκονται κράτη.

.Αναταράξεις στο κόμμα του Κουβέλη


Στη λεωφόρο Συγγρού φοβούνται τη διάσπαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ. Στην Αγίου Κωνσταντίνου τρέμουν στην ιδέα της διάλυσης των οργανώσεων. Στη δε Κουμουνδούρου περιμένουν με ζωηρό ενδιαφέρον τις εξελίξεις. 

Το βέβαιο σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Επίκαιρα», είναι πως κάτι δεν πάει καλά στο... βασίλειο της «κυβερνώσας ανανεωτικής Αριστεράς».

Ο Φώτης Κουβέλης προετοιμάζεται για το πιο δύσκολο φθινόπωρο του νεόκοπου πολιτικού σχηματισμού του. Γνωρίζει καλά πως μια αντίδραση μερίδας βουλευτών της ΔΗΜΑΡ μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και, εν είδει ντόμινο, να τινάξει στον αέρα ολόκληρο το κόμμα. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, παρά την αποδοχή των θέσεων και των εξηγήσεών του κατά την τελευταία Κεντρική Επιτροπή από τα μέλη, ο πρόεδρος του κόμματος δέχεται σφοδρά πυρά για τον τρόπο με τον οποίο συγκυβερνά. 

Πολλοί θεωρούν πως σταδιακά η ΔΗΜΑΡ έχει εγκαταλείψει τις περιώνυμες «κόκκινες γραμμές», καθώς και την προγραμματική συμφωνία μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων, σε βαθμό, μάλιστα, που, αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξει και επίσημα πια κλίμα αμφισβήτησης της κυβερνητικής συμμετοχής του κόμματος. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Επίκαιρων», ήδη βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς με έμμεσο πλην σαφή τρόπο διαχωρίζουν τη θέση τους από τη «δεξιά» κυβέρνηση, στέλνοντας προειδοποιητικά μηνύματα προς την ηγεσία. 
Οι περικοπές σε συντάξεις, οι μειώσεις μισθών, η εργασιακή εφεδρεία και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας είναι για αρκετούς βουλευτές «κόκκινες γραμμές» που οι ίδιοι διατηρούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σεπτέμβριος θα είναι το βαρόμετρο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στην Αγίου Κωνσταντίνου. Το «αριστερό ρεύμα» ετοιμάζει να προκαλέσει συζητήσεις, ενώ σημαντικό ρόλο θα παίξει και η πιθανότητα διενέργειας έκτακτου Συνεδρίου. 

Όπως εξηγούν και οι δύο πλευρές, δεν υπάρχει σαφώς εκπεφρασμένη τέτοια πρόθεση, εάν, όμως, συνεχιστεί η ομοβροντία μέτρων, το κόμμα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να… πατάει σε δύο πολιτικές βάρκες: Να δηλώνει «αριστερό» και να συμφωνεί συνεχώς σε νέα, όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα.

.«Κλείνουν οι κάνουλες» των φαρμακείων προς του ασφαλισμένους


Χωρίς πίστωση δίνουν φάρμακα τις τελευταίες ημέρες στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι φαρμακοποιοί σε 14 νομούς της χώρας, ενώ αυξάνονται οι φαρμακευτικοί σύλλογοι που αποφασίζουν να σταματήσουν την πίστωση, εξαιτίας της καθυστέρησης που παρατηρούν στην εξόφλησή τους από τον οργανισμό.

Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στους φαρμακοποιούς συνολικά 117 εκατ. ευρώ για συνταγές του Μαΐου και 145 εκατ. ευρώ για συνταγές του Ιουνίου. Οι ασφαλισμένοι ήδη καταβάλλουν τοις μετρητοίς την αξία των φαρμάκων τους, στις 14 αυτές περιοχές της χώρας.

Εξάλλου, από τις 10 Αυγούστου έχουν σταματήσει την πίστωση προς τους ασφαλισμένους-ασθενείς οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Εύβοιας και Φλώρινας και από τις 16 Αυγούστου οι Σύλλογοι Γρεβενών, Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λασιθίου, Μαγνησίας, Κορίνθου, Αργολίδας και Κυκλάδων. Στις 20 Αυγούστου σταματούν την πίστωση και οι Σύλλογοι Κέρκυρας και Κοζάνης και από τις 22 Αυγούστου ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ροδόπης.

Σημειώνεται ότι από 1 Σεπτεμβρίου αναμένεται να αρθεί η πίστωση από όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας, καθώς πιθανότατα αυτό θα αποφασίσει η γενική συνέλευση του κλάδου στις 25 Αυγούστου, έπειτα από σχετική προτροπή του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

.«Δεν πρέπει να εμφανίζουμε τη χρεοκοπία ως μπαμπούλα»


«Η χρεοκοπία είναι όπλο των αδύνατων και δεν πρέπει να την εμφανίζουμε ως μπαμπούλα», δήλωσε στον Αlpha 989 o Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι πρέπει η Ελλάδα να στείλει μήνυμα ότι δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί οτιδήποτε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι δεν είναι λύση η επιμήκυνση γιατί θα συνοδευτεί από πρόσθετα μέτρα. 

«Θα επιμηκύνουμε το βασανιστήριο χωρίς καμία προοπτική», είπε ο κ. Λαφαζάνης, τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι η λιτότητα.

Ο κ. Λαφαζάνης προέβλεψε μεγάλες αντιδράσεις από τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

.Στόχος οι συντάξεις «μαϊμού»


Στο στόχαστρο της δικαιοσύνης οι συντάξεις και τα επιδόματα μαϊμού. Συγκεκριμένα, 1.014 περιπτώσεις μη απογραφέντων συνταξιούχων, έστειλε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου η διοίκηση του ΟΓΑ, ενώ έχει προχωρήσει στη διακοπή περίπου 5.000 προνοιακών συντάξεων.
7.500 είναι οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που δεν προσήλθαν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους. 
Η διοίκηση του ιδρύματος φέρεται να έχει εντοπίσει 5.000 ύποπτες περιπτώσεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι 2.500 άτομα έπαιρναν τη σύνταξη θανόντων δικαιούχων με 58 περιπτώσεις να έχουν φτάσει στη Δικαιοσύνη.
Όσον αφορά τον ΟΑΕΕ, 150 δικαιούχοι του Οργανισμού δεν απογράφηκαν, ενώ στη δικαιοσύνη έχουν πάει 80 υποθέσεις.

.Απελάθηκαν άλλοι 38 λαθρομετανάστες


Άλλοι τριάντα οκτώ παράνομοι μετανάστες επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη, από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν 11 Πακιστανοί, δέκα Αλβανοί, επτά Μαροκινοί, έξι Ιρακινοί, δύο Μολδαβοί, ένας Κινέζος και ένας Ινδός, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

.Η Air France ζήτησε από τους επιβάτες "δανεικά" για ανεφοδιασμό αεροσκάφους της


Το πλήρωμα ενός αεροσκάφους της Air France, το οποίο αρχικά κατευθυνόταν στη Βηρυττό και κατέληξε να  προσγειωθεί χθες στη Δαμασκό, αναγκάστηκε να ρωτήσει τους επιβάτες πόσα μετρητά είχαν μαζί τους προκειμένου να ανεφοδιαστεί το αεροσκάφος με καύσιμα καθώς οι συριακές αρχές αρνούνταν να δεχθούν πληρωμή με πιστωτική κάρτα, ανακοίνωσε σήμερα ο γαλλικός αερομεταφορέας.

Τελικά, η λύση βρέθηκε με άλλου είδους διακανονισμό, τόνισε η Air France.

Το αεροσκάφος με τελικό προορισμό τη Βηρυττό, χθες βράδυ αναγκάστηκε να μεταβάλλει πορεία καθώς λόγω επεισοδίων δεν κατέστη δυνατόν να προσγειωθεί στην πρωτεύουσα του Λιβάνου και κατευθύνθηκε στο Αμάν, αλλά ενδιάμεσα κατέστη επιτακτικό να προσγειωθεί στη Δαμασκό λόγω έλλειψης καυσίμων.

Κατά την προσγείωσή του στη συριακή πρωτεύουσα το πλήρωμα ενημερώθηκε πως δεν γίνονται δεκτές πληρωμές με πιστωτική κάρτα, αλλά μόνο με μετρητά, τόνισε εκπρόσωπος της Air France.

«Προληπτικά και εν αναμονή εξελίξεων, το πλήρωμα ρώτησε πόσα χρήματα είχαν σε μετρητά μαζύ τους οι επιβάτες, προκειμένου να πληρώσουν τα καύσιμα», τόνισε η ίδια πηγή.
Όπως πρόσθεσε η εκπρόσωπος, η εταιρεία κατόρθωσε τελικά να πληρώσει τον λογαριασμό χωρίς να "δανειστεί" χρήματα από τους επιβάτες, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει τον τρόπο πληρωμής και πόσο ήταν το απαιτούμενο ποσό.

.Μέρκελ: Τελειώνει ο χρόνος για τη σωτηρία του ευρώ


Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ τόνισε σήμερα τη σημασία της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής πολιτικής ένωσης για να τεθεί υπό έλεγχο η κρίση στη ευρωζώνη.

"Ο χρόνος τελειώνει", δήλωσε η Μέρκελ μετά τη συνάντησή της με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ στην Οτάβα.

Είπε επίσης ότι η Γερμανία έχει δεσμευτεί για τη δημιουργία μιας πολιτικής ένωσης στην ευρωζώνη.

Ο Χάρπερ έχει επικρίνει έντονα τις μέχρι τώρα προσπάθειες από τα μέλη της ευρωζώνης για την επίλυση της κρίσης χρέους, και έχει παροτρύνει την Μέρκελ να αναλάβει ηγετικό ρόλο στις συνομιλίες για την κρίση.

Χθες η Μέρκελ δήλωσε ότι θεωρεί τον Καναδά μοντέλο για την επίλυση της κρίσης του ευρώ, αναφερόμενη στην αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία της χώρας που τρέχει παράλληλα με τις πολιτικές της για την προώθηση της ανάπτυξης.

.5 δισ. ευρώ άντλησε το Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων


Συμπληρωματικές προσφορές ύψους 937,5 εκατ. ευρώ αποδέχθηκε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) για τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων που έγινε την Τρίτη 14 Αυγούστου, με αποτέλεσμα τα συνολικά κεφάλαια που άντλησε το Δημόσιο από τη συγκεκριμένη έκδοση να ανέλθουν στα 5 δισ. ευρώ.

Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012. Σημειώνεται ότι το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,43%.

.Γ. Καμίνης: Μόνον το κράτος δικαίου εγγυάται την έξοδο από τη ρατσιστική βία


Το κράτος δικαίου είναι η μοναδική εγγύηση για την έξοδο από τη ρατσιστική κρίση βίας, τονίζει, σε σημερινή δήλωσή του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Αποδίδει, παράλληλα, τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα βίας στην «αθρόα παράνομη είσοδο μεταναστών» και στην «απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους».

«Όταν, σχεδόν καθημερινά, συνάνθρωποί μας πέφτουν μαχαιρωμένοι στους δρόμους, πρέπει η κοινωνία να βρίσκεται σε εγρήγορση και η Πολιτεία, μόνη αρμόδια για την τήρηση των νόμων και της τάξης, συνεπής στην υποχρέωσή της να οδηγήσει τους δράστες στη Δικαιοσύνη. 

Το κράτος δικαίου αποτελεί τη μόνη εγγύηση για την έξοδο από την κρίση βίας, που προκαλεί η αθρόα παράνομη είσοδος μεταναστών, καθώς και η απόπειρα μηχανοκίνητων φασιστοειδών συμμοριών, να πάρουν το νόμο στα χέρια τους» επισημαίνει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Καλεί, τέλος, «να συμβάλουμε όλοι, δικαστική εξουσία, κεντρική διοίκηση, πολιτικά κόμματα, τοπική αυτοδιοίκηση, κοινωνία των πολιτών και πνευματικός κόσμος, ώστε να δοθεί ένα τέλος στη φρίκη των δολοφονιών στη μέση του δρόμου».

.Νέο ρεκόρ επίτευξης υψηλότερης θερμοκρασίας


Τα πειράματα που πραγματοποιούνται στον μεγάλο επιταχυντή αδρονίων (Large Hadron Collider- LHC) του CERN για την αναδημιουργία της πρωταρχικής «σούπας» της αρχέγονης ύλης του σύμπαντος, του λεγόμενου «πλάσματος κουάρκ- γκλουονίων», που εμφανίσθηκε κλάσματα του δευτερολέπτου μετά τη «Μεγάλη 

Έκρηξη» (Big Bang), οδήγησαν σε ένα νέο ιστορικό ρεκόρ ανάπτυξης θερμοκρασίας πάνω στη Γη, άνω των πέντε τρισεκατομμυρίων βαθμών Κελσίου.

Πρόκειται για την πιο θερμή κατάστασης της ύλης που μελετήθηκε ποτέ στο εργαστήριο και η οποία είναι περίπου 100.000 φορές θερμότερη από το εσωτερικό του Ήλιου και πυκνότερη από αυτήν ενός αστέρα νετρονίων. 

Το προηγούμενο ρεκόρ, της τάξης των τεσσάρων τρισεκατομμυρίων βαθμών Κελσίου, είχε επιτευχθεί προ ετών στον Σχετικιστικό Επιταχυντή Βαρέων Ιόντων (Relativistic Heavy Ion Collider- RHIC) του Εθνικού Εργαστηρίου Μπρουκχέιβεν των ΗΠΑ.

Το νέο ρεκόρ της υψηλότερης θερμοκρασίας που δημιούργησαν οι άνθρωποι πάνω στη Γη, έγινε γνωστό, σύμφωνα με το "New Scientist", στο πλαίσιο της διεθνούς επιστημονικής συνδιάσκεψης για την ύλη κουάρκ («Quark Matter 2012») που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.