.Παίζοντας συμφωνική μουσική σε όργανα από... σκουπίδια

Ζουν σε φτωχογειτονιές. Κινδυνεύουν από τα ναρκωτικά και τις συμμορίες. Ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν εμπορεύσιμα αγαθά για να κερδίσουν ελάχιστα χρήματα. Και όμως! Κατάφεραν να κάνουν τέχνη! Και μάλιστα από... τα σκουπίδια.
Μια ολόκληρη φιλαρμονική ορχήστρα στην Παραγουάη παίζει όργανα φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία προέρχονται από τα σκουπίδια!

Όταν ο διευθυντής της ορχήστρας Ζαράν και ο δάσκαλος μουσικής Φάμπιο οργανώνουν ένα πρόγραμμα εκμάθησης μουσικής για τα παιδιά της πόλης Κατεούρα έχουν περισσότερους μαθητές από μουσικά όργανα. 

Όλα άλλαξαν όταν ένα παιδί τους έφερε κάτι που δεν είχαν δει ποτέ: ένα βιολί φτιαγμένο από σκουπίδια. Σήμερα, μια ολόκληρη ορχήστρα χρησιμοποιεί συναρμολογημένα μουσικά όργανα από σκουπίδια και πλέον ονομάζεται “Η Ανακυκλωμένη Ορχήστρα”.

Μάλιστα, η ορχήστρα αυτή έγινε ντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους που δείχνει πως η τέχνη δε γνωρίζει σύνορα.



.Συντελεστή 40% για εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ ζητεί το ΔΝΤ


Ανώτατο συντελεστή 40% για εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ ζητεί το ΔΝΤ για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο εγείροντας εντάσεις σε μια σειρά από επιμέρους θέματα.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, για να συμμετάσχει στο αυριανό κρίσιμο Eurogroup όπου θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο στους εκπροσώπους της τρόικας.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να φέρει το νομοσχέδιο μαζί του στο Eurogroup για συζήτηση, ενώ το θέμα εξετάσθηκε και χθες το βράδυ σε συνάντηση του τοποτηρητή του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα με τον κ. Στουρνάρα.

Η τρόικα δεν είναι ικανοποιημένη με την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση και προβλέπει συντελεστές φόρου 21% για τα πρώτα 25.000 ευρώ, 36% για τα επόμενα 15.000 και 40% για εισοδήματα άνω των 40.000 ευρώ. 

Ζητά δε αλλαγές στους συντελεστές και ειδικά για τον ανώτατο συντελεστή 40% θεωρεί πως πρέπει να επιβάλλεται σε εισοδήματα άνω των 43.000 ευρώ, ώστε να μην προκύπτουν δυσανάλογες επιβαρύνσεις.
Το θέμα εξετάσθηκε χθες τα μεσάνυχτα σε έκτακτη σύσκεψη συνεργατών του Πρωθυπουργού και υπηρεσιακών παραγόντων που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του νομοσχεδίου.

.Ανεξάρτητοι Έλληνες: Οι μάσκες έπεσαν


«Οι μάσκες έπεσαν. Οι δήθεν "διαφωνούντες" και αποχωρούντες, δια στόματος Δ. Σταμάτη, εκλιπαρούν για την μεγαλοψυχία και τη μεγαλοσύνη του Αντώνη Σαμαρά και φαντασιώνονται τον μύθο της νέας κεντροδεξιάς, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους προθέσεις» αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην οποία προτίθεται σημερινή φράση του παραιτηθέντος χθες στελέχους του κόμματος Δημήτρη Σταμάτη ότι «είναι η ώρα να αποδείξει μεγαλοψυχία και μεγαλοσύνη ο πρωθυπουργός». 

«Ξέχασαν όμως ότι ο ελληνικός λαός έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια "μεγαλοψυχίας" και δεν καταλαβαίνουν πως η κατοχή του μνημονίου έχει σαφή ημερομηνία λήξης. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συνομιλούν και κρίνονται μόνο από τον Ελληνικό λαό και όχι από τους εργολάβους νέων τειχών διχασμού, με φθαρμένες ταμπέλες μετεμφυλιακού χαρακτήρα» επισημαίνεται, στην ανακοίνωση του κόμματος.

.Συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη διέταξε το Πρωτοδικείο


Τη συντηρητική κατάσχεση όλων των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 29 συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των ζημιογόνων δανείων, που χορηγούσε ητράπεζα Proton Bank σε εταιρείες συμφερόντων του επιχειρηματία, διέταξε το Πρωτοδικείο.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή προσφυγή, που κατέθεσαν μέτοχοι της τράπεζας, επικαλούμενοι ζημία την οποία υπέστησαν από τις εν αγνοία τους ενέργειες του έως πρότινος ισχυρού άνδρα, αλλά και στελεχών της Proton Bank.

Το δικαστήριο διατάσσει ότι υπό κατάσχεση τελούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή των κατηγορουμένων, αλλά και όσα βρίσκονται «εις χείρας τρίτων» μέχρι του συνολικού ποσού των 8,8 εκατ. ευρώ.

. Παραιτήθηκε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Δ. Σταμάτης


Την παραίτησή του υπέβαλλε γραπτώς, με δήλωσή του προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, ο Δημήτρης Σταμάτης, κατόπιν της προφορικής υποβολής της μετά την κοινή συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

Ο κ. Σταμάτης στη γραπτή δήλωσή του επαναλαμβάνει σε «κάθε Έλληνα πολίτη» τη «σταθερή του θέση κατά του μνημονίου και υπέρ των αρχών της μεγάλης Κεντροδεξιάς και της ιδεολογίας του κοινωνικού φιλελευθερισμού».

«Θα συνεχίσω τον αγώνα μου ως Έλληνας πολίτης στις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης της Ενωμένης Ευρώπης και της Ευρώπης των λαών. 

Θα συνεχίσω τον αγώνα υπέρ της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, του κοινού νομίσματος και της ευημερίας των λαών και κατά των πολιτικών της αλαζονείας και της περιστασιακής μεταμόρφωσης των πολιτικών όπως κάθε φορά τους εξυπηρετεί» σημειώνει ο κ. Σταμάτης.

.Παραμένει στους Ανεξάρτητους Έλληνες


«Παραμένω στους Ανεξάρτητους Έλληνες», δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος, σε τηλεοπτική του συνέντευξη και διέψευσε πως συναντήθηκε με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι με αποστολή του κοινοβουλίου. Αναφορικά με τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα τις τελευταίες ημέρες τόνισε πως θα μιλήσει όταν επιστρέψει στη χώρα.

Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος επίσης σε τηλεοπτική του συν/ξη είχε δηλώσει «Όσοι αντέχουν συνεχίζουν μαζί μας, διαφορετικά καλό τους ταξίδι» υποστηρίζοντας οτι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν σχέδιο να αποσταθεροποιήσουν το κόμμα.
«Με το χάος δεν μπορώ να συνομιλήσω» είπε ο πρώην εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρήστος Ζώης, διαμηνύοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία. «Από τη Νέα Δημοκρατία με διέγραψαν για τις απόψεις μου. Εγώ δεν έχω αλλάξει απόψεις. Άλλοι έχουν μετακινηθεί. 
Έκτοτε αγωνιστήκαμε και προσπαθήσαμε πολλοί άνθρωποι να ψάξουμε να βρούμε έναν άλλο δρόμο. Νομίζουμε ότι τον βρήκαμε, δεν έχει δοκιμαστεί αυτός ο δρόμος» δήλωσε σε συνέντευξή του στον Σκάι.

.Ιταλία: Η κεντροαριστερά προηγείται στην πρόθεση ψήφου


Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 36,4% της πρόθεσης ψήφου των ιταλών, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που μετέδωσε  χθες βράδυ εκπομπή του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου Rai Tre. 

Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του ηθοποιού Μπέπε Γκρίλο βρίσκεται στο 18,2%, και η μπερλουσκονική κεντροδεξιά, το Κόμμα Λαός της Ελευθερίας, στο 15,5%. 

Το κόμμα του μεγιστάνα του Τύπου τις τελευταίες ημέρες --από όταν ο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε ότι πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφιος-- σημείωσε άνοδο 1,5%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό συνεχίζει να διατηρεί  σημαντικό προβάδισμα ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Πιερλουίτζι Μπερσάνι με 30,2%, ακολουθεί ο Μάριο Μόντι με 26%, ενώ ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στην τρίτη θέση, με το 20% των ψήφων. 

Σε σχέση με την επάνοδο στην κεντρική πολιτική σκηνή του Μπερλουσκόνι, το 44% των ερωτηθέντων έχει την άποψη ότι «με τον τρόπο αυτό φροντίζει τα συμφέροντά του», το 31% πιστεύει ότι «αποτελεί μια απειλή για την χώρα» και το 15% ότι «πρόκειται για χρήσιμη εφεδρεία»

.Οι θησαυροί των αρχαιολογικών μουσείων της Σάμου


«Αν όλοι εμείς οι Έλληνες πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, τότε είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη όλων των άλλων. Τότε θα πιστέψουν και οι άλλοι σε εμάς».

Με την ευκαιρία της παρουσίασης του τόμου «Σάμος - Τα Αρχαιολογικά Μουσεία» του ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, η Μαριάννα Λάτση μίλησε για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τόνισε ότι «η συμβολή της νέας ελληνικής επιχειρηματικότητας μπορεί να είναι καθοριστική και για την κατάκτηση ενός μεγάλου ζητούμενου: Στη διαμόρφωση μιας νέας εθνικής αυτοπεποίθησης».  

Η έκδοση που παρουσιάστηκε  στο Παλλάς Αθηνά, έδρα του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, εκθέτει τους θησαυρούς που βρίσκονται στα δύο αρχαιολογικά μουσεία του νησιού, στο Πυθαγόρειο και το Βαθύ. 

Στην έκδοση του ιδρύματος Ιωάννη Λάτση και του ομίλου Eurobank ζωντανεύουν με κάθε λεπτομέρεια, τα μοναδικά ευρήματα από όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της Σάμου, ενώ ο αναγνώστης μπορεί να βρει στοιχεία για την αρχαία ιστορία του νησιού και να αντιληφθεί το μέγεθος του πολιτισμού που αναπτύχθηκε. 

«Κορυφαία πράξη πολιτισμού για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς» χαρακτήρισε την έκδοση ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Τζαβάρας.

.Η Μόσχα καταδικάζει την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου


Η Μόσχα καταδίκασε σήμερα την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου εκφράζοντας τη  "βαθιά λύπη" της και λέγοντας ότι η απομονωμένη αυτή χώρα της κορεατικής χερσονήσου παραβίασε την απόφαση 1874 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απαγορεύει τη χρήση βαλλιστικής τεχνολογίας για στρατιωτική ή μη στρατιωτική χρήση από την Πιονγκγιάνγκ.
"Η νέα δοκιμή πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα, παρά τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας, προκαλεί βαθιά λύπη", τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

"Η πρωτοβουλία της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση αυτή δεν θα συμβάλει στη σταθερότητα και θα έχει αρνητικές συνέπειες στην κατάσταση στην περιοχή", εκτιμά η Μόσχα καλώντας την Πιονγκγιάνγκ να μην πραγματοποιήσει άλλες δοκιμές. 

Η ενέργεια αυτή καθιστά "πολύ πιο δύσκολες" τις διεθνείς συνομιλίες για το βορειοκορεατικό πυρηνικό πρόγραμμα, επισημαίνει η Μόσχα ζητώντας από τις άλλες χώρες να απόσχουν από ενέργειες που μπορεί να κλιμακώσουν την ένταση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι παρακολούθησε την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου κατά μήκος της νότιας πορείας που ακολούθησε από τη βορειοκορεατική χερσόνησο, μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο του στρατού Interfax-AVN.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.