.Χ.Α.: «Άλμα» 5,33%


Πάνω από τις 770 μονάδες σκαρφάλωσε ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο 5,33%, μετά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που δημιούργησε η σημερινή απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας να δώσει το «πράσινο φως» του για την επικύρωση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας. 

Ομόθυμα καλωσορίζουν Ευρωπαίοι ηγέτες την γερμανική απόφαση για τον ESM.
Για καλή ημέρα για την Ευρώπη έκανε λόγο η Άγκελα Μέρκλε, εξαιρετική είδηση την χαρακτήρισε ο Μάριο Μόντι. 
  

.Μπαράζ κινητοποιήσεων


Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε σήμερα το κέντρο της Αθήνας από επαγγελματικούς κλάδους που αντιδρούν στην περαιτέρω περικοπή των μισθών τους και στο νέο πακέτο μέτρων, ενώ στην πλατεία Κολοκοτρώνη συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και απόστρατοι.
Στο δρόμο βγήκαν δάσκαλοι, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους, και καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, οι οποίοι πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας.Απεργούν επίσης νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσηλευτικά ιδρύματα, ενώ κλειστά είναι τα φαρμακεία του Πειραιά. 
Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποίησαν και οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

.Πλεόνασμα 850 εκ. ευρώ στον προϋπολογισμό τον Αύγουστο


Θετικά δείγματα επαναφοράς των δημοσιονομικών στοιχείων στους στόχους που είχαν τεθεί, επικαλέστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. 

Ο κος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε για πρώτη φορά κατά την τελευταία διετία, πλεόνασμα 850 εκ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό, με το πρωτογενές έλλειμμα να έχει μειωθεί στο 1,3 δισ. 

κατά το πρώτο οκτάμηνο του 2012 έναντι 6 δισ. το αντίστοιχο διάστημα του 2011. 
Μειωμένες εμφανίζονται κατά 17,8% και οι πρωτογενείς δαπάνες του Αυγούστου σε σχέση με πέρσι, ενώ το έλλειμμα είναι αντίστοιχα μειωμένο κατά 34%.

.Αρχίζει η διαδικασία πώλησης του 29% του ΟΠΑΠ


Δρομολογούνται από την κυβέρνηση οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ, καθώς όπως ανακοινώθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου η έναρξη διεθνούς διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% των μετοχών του ΟΠΑΠ. 

Σημειώνεται ότι, εάν πωληθεί το 29%, το Δημόσιο θα κατέχει περίπου 5% του Οργανισμού.

.Εικοσιτετράωρη απεργία από κοινού με τη ΓΣΕΕ αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ


Η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει από κοινού με τη ΓΣΕΕ στη διοργάνωση γενικής πανελλαδικής απεργίας, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή του συνδικάτου των δημοσίων υπαλλήλων.

Η απεργία, που σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου ή στις αρχές Οκτωβρίου,
 θα στρέφεται κατά των επικείμενων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και κατά των απολύσεων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες, σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, «θα οδηγήσουν σε οριστική διάλυση τις δημόσιες υπηρεσίες και σε κατεδάφιση το εναπομείναν κοινωνικό κράτος».

.Κρίσιμες εκλογές στην Ολλανδία


Δύο φιλο-ευρωπαϊκά κόμματα προηγούνται στήθος με στήθος, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν από τη σημερινή διεξαγωγή του βουλευτικών εκλογών που πραγματοποιούνται στην Ολλανδία στη σκιά της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Το κόμμα του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, οι Φιλελεύθεροι (VVD) και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα (PvdA) του Ντίντερικ Σαμσόμ εμφανίζονται να κερδίζουν από 36 έδρες το καθένα στο κοινοβούλιο των 150 εδρών, 

σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση του Maurice de Hond που αναφέρει ότι το αποτέλεσμα "φέρνει πολύ κοντά τα δύο κόμματα για να είναι διακριτός (ο νικητής)".

Το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SP) του Εμίλ Ρέμερ και το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας του Χερτ Βίλντερς με τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις φέρεται να καταλαμβάνουν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Δύο άλλες δημοσκοπήσεις, των TNS Nipo και του τηλεοπτικού προγράμματος Een Vandaag, διαπίστωσαν ότι οι Φιλελεύθεροι και οι Εργατικοί θα εξασφάλιζαν 35 και 34 έδρες αντίστοιχα.
Οι Φιλελεύθεροι προβλέπεται να κερδίσουν 37 έδρες και οι Εργατικοί 36, ανακοίνωσε η εταιρία δημοσκοπήσεων Ipsos Synovate χθες το βράδυ.

Παρότι πρόκειται για αντίπαλα κόμματα, κάποιοι πολιτικοί και αναλυτές προβλέπουν ότι τα δύο κόμματα μπορεί να γίνουν εταίροι σε έναν ευρύ φιλο-ευρωπαϊκό συνασπισμό που θα επιβάλει την αναγκαία δημοσιονομική πειθαρχία 

ώστε να ικανοποιήσει τους στόχους μείωσης του ελλείμματος τους οποίους έχει θέσει η ΕΕ καθώς και μέτρα για την ενίσχυση της ανάπτυξης.
Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει ότι είναι πιθανόν, αλλά όχι βέβαιο, ότι ο Ρούτε, ο οποίος διαθέτει ένα ισχυρό διεθνές προφίλ, θα παραμείνει ως πρωθυπουργός.

Οι κάλπες άνοιξαν σήμερα το πρωί, αλλά σχεδόν το ένα πέμπτο των 12,5 εκατομμυρίων ψηφοφόρων δηλώνουν αναποφάσιστοι γεγονός που μπορεί να προκαλέσει εκπλήξεις ως προς το εκλογικό αποτέλεσμα.

.Συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς οι ρυθμίσεις δανείων από τις τράπεζες


Σε ρυθμίσεις εκατοντάδων δανείων, ιδιωτών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή τους, εξακολουθούν να προχωρούν σε καθημερινή βάση οι τράπεζες.
Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και προέρχονται από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, οι ρυθμίσεις των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, συμπεριλαμβανομένων των πιστωτικών καρτών, παρουσίασαν, την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, 

αύξηση του αριθμού κατά 16,4% και ξεπέρασαν τα 663.000.
Σε αξία, οι ρυθμίσεις την 30η Ιουνίου 2012, σε σχέση με την 31η Δεκεμβρίου 2011, ανήλθαν σε 18,2 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 2,2%. 

Οι τράπεζες υλοποιούν ρυθμίσεις δανείων ακόμα και προς νοικοκυριά με σχετικά χαμηλό υπόλοιπο δανειοδότησης, αφού ο μέσος όρος ρυθμιζόμενου ποσού, ανά ρυθμιζόμενο δάνειο, έχει μειωθεί κατά 12,2% και οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις δανείων εξυπηρετούνται σε ικανοποιητικό βαθμό,

 γεγονός που πιστοποιεί ότι οι προτάσεις ρύθμισης των τραπεζών είναι προσαρμοσμένες στις τρέχουσες δυνατότητες της πλειονότητας των νοικοκυριών, εκτιμά η ΕΕΤ.
Ο μέσος όρος ποσού δανείου που ρυθμίζεται είναι 27.528 (30/6/2012) από 31.362 ευρώ (31/12/2011).

Τα προγράμματα ρυθμίσεων των τραπεζών ξεκίνησαν το 2010 και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια των ετών 2011 και 2012, προσφέροντας σε διάφορες κατηγορίες οφειλετών, 
όπως τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους (λόγω της περικοπής των αποδοχών τους), καθώς και τους άνεργους, επιμήκυνση της διάρκειας με μείωση των δόσεων των δανείων τους.

Αναφορικά με το ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, έχουν ανέλθει στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους στο 18,5%, από 4,5% το 2007.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.