.Ολοι οι νέοι σταθμοί του μετρό... Ζωγράφου - Πλατεία Γαρδενια• Γουδί - Πλατεία Ελευθερίας

Τη δημοπράτηση της νέας Γραμμής 4 του μετρό με 14 σταθμούς αντί για 9, όπως είχε αρχικά εξαγγελθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης. Εκτός από το τμήμα Ευαγγελισμός – Άλσος Βεΐκου, πρόκειται να κατασκευαστεί ταυτόχρονα και το τμήμα Ευαγγελισμού – Γουδή, το οποίο περιλαμβάνει σταθμούς στο Παγκράτι, την Καισαριανή, τα Ανω Ιλίσια και του Ζωγράφου. 

Εκτιμάται ότι η νέα Γραμμή του μετρό θα εξυπηρετεί 220.000 επιβάτες ημερησίως. Η σήραγγα θα είναι 11,9 χιλιόμετρα συν 800 μέτρα συνδετήρια σήραγγα με τις Γραμμές 2 και 3. Πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη, ... περισσότερα »

.Πάνω από 200.000 ασθενείς με άνοια στην Ελλάδα

Μία από τις κυριότερες αιτίες θανάτου για άτομα άνω των 65 ετών αποτελεί η νόσος Αλτσχάιμερ, παρουσιάζοντας αύξηση 68% σε σχέση με το 2000. Η Άνοια, με πιο συχνή μορφή τη νόσο Αλτσχάιμερ, αποτελεί πρόβλημα ιατρικό, κοινωνικό και οικονομικό και χαρακτηρίζεται από τους επιστήμονες ως η επιδημία του 21ου αιώνα.

Σήμερα υπάρχουν πάνω από 200.000 ασθενείς με άνοια στην Ελλάδα, περίπου 10.000.000 στην Ευρώπη και 36.000.000 ασθενείς παγκοσμίως. Λόγω της αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης οι αριθμοί αυτοί αναμένεται να τριπλασιαστούν μέχρι το 2050. Το κόστος της άνοιας παγκοσμίως το 2010 ήταν 604 δισ. δολάρια, και σύμφωνα με τους ειδικούς αποτελεί το 1% του παγκόσμιου ΑΕΠ. 


«Εάν η άνοια ήταν χώρα θα ήταν η 18η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου , στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ (21 Σεπτεμβρίου), η Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος ? Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών Αθηνών. Στην Ελλάδα το ετήσιο κόστος της άνοιας πλησιάζει τα 3 δισ. ευρώ.

.Αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά οι πιο διαδεδομένες ξένες γλώσσες στα σχολεία της ΕΕ

 Τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά παραμένουν οι πιο διαδεδομένες ξένες γλώσσες που διδάσκονται οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία του 2012, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat, με αφορμή την ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, το 2012 τα αγγλικά ήταν η πλέον διαδεδομένη ξένη γλώσσα που διδάσκονταν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις χώρες της ΕΕ (97,1% των μαθητών). Ακολουθούν με διαφορά τα γαλλικά ( 34,1% ), τα γερμανικά (22,1%) και τα ισπανικά (12,2%).

Στην Ελλάδα οι πλέον διαδεδομένες γλώσσες που διδάσκονται οι μαθητές κατά τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι τα αγγλικά (99%), τα γαλλικά (49%) και τα Γερμανικά (43%).

.«Στα μαλακά» οι οφειλέτες

Τέλος στις διώξεις για όσους χρωστούν φόρους χωρίς όμως να βαρύνονται από πράξεις φοροδιαφυγής, προετοιμάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα του ΣΕΒ. 
«Δεν αναφέρομαι στις πράξεις φοροδιαφυγής αλλά στο ξεχωριστό αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο, ένα ζήτημα που από κοινού με το Υπουργείο Δικαιοσύνης αντιμετωπίζουμε για να δώσουμε λύση πρακτική, δίκαιη και εναρμονισμένη με τις διεθνείς πρακτικές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυραγάνης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.