.Ρωσική τορπίλη: Δεν υπάρχει συμφωνία για προκαταβολή 3-5 δισ. στην Ελλάδα!

Δεν υπήρξε ποτέ συμφωνία για χορήγηση προκαταβολής στην Ελλάδα ύψους 3-5 δισ. ευρώ από τα κέρδη του «Ελληνικού αγωγού» φυσικού αερίου, που αναμένεται να υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ.* 

«Όχι δεν υπήρξε», απάντησε ο κ. Πεσκόφ, όταν ερωτήθηκε για το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel στον αέρα του ραδιοσταθμού Business FM και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν «μόνος του είπε στη συνέντευξη Τύπου (σ.σ. με τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα) ότι κανείς δεν ζήτησε βοήθεια».
 «Είναι φυσικό ότι το ζήτημα για την ενεργεια... περισσότερα »

.Ρήξη και δραχμή ζητάει από τον Τσίπρα ο Λαφαζάνης

Έμμεση επαναφορά του θέματος της επιστροφής στη δραχμή επαναφέρει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος με συνέντευξή του στην εφημερίδα Αγορά τονίζει ότι «στη χώρα λειτουργεί μια κανονική Πέμπτη Φάλαγγα από ολιγάρχες, από διαπλεκόμενα μίντια και εγχώριους πολιτικούς υπαλλήλους που αποτελούν το μακρύ χέρι των ξένων κέντρων της νεοφιλελεύθερης νεοαποικιοκρατίας» 

και προσθέτει ότι αυτή η ολιγαρχία «*δεν κάνει τίποτα άλλο από το να τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό με τον μπαμπούλα του εθνικού νομίσματος και της πτώχευσης, μόνο και μόνο για να καλλιεργεί τη μοιρολατρία, την υποταγή και τον ραγι... περισσότερα »

.ΝΔ για τη δέσμευση χρημάτων φορέων: Δεν θα πληρώνει ο φορολογούμενος τα αδιέξοδα της κυβέρνησης

Αμεση ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία η κυβέρνηση δεσμεύει τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. 

«Αφού αναζήτησαν χρήματα χωρίς δεσμεύσεις από τους εταίρους, αφού περιπλανήθηκαν σε άλλες χώρες, για να βρουν λεφτά και αφού έχουν κηρύξει μια γενικευμένη στάση πληρωμών, σήμερα οι φωστήρες της κυβέρνησης, εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδά τους, προχωρούν στη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Δεύτερη ΠΝΠ σε λιγότερο από 100 ημέρες!», σχολίασε ο Κώστας Καραγκούνης, σημειώνοντας ότι τη συγκεκριμένη ενέργεια μέχρι πρ... περισσότερα »

.Ποτάμι: Ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά αξιοπιστίας που είχε

Με δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σε λίγες μέρες, ο πρωθυπουργός εξάντλησε όλα τα αποθεματικά κοινοβουλευτικής αξιοπιστίας που είχε, τονίζει το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του. 

Αντιδρώντας στην κίνηση δέσμευσης των ταμειακών αποθεμάτων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, το Ποτάμι θυμίζει τις προγραμματικές δηλώσεις που είχε κάνει στις 8 Φεβρουαρίου ο Αλέξης Τσίπρας, στις οποίες τόνιζε ότι θα αποκατασταθεί η λειτουργία του Κοινοβουλίου, που είχε καταργηθεί μέσα από συνεχείς πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. 
«Η κυβέρνησή μας θα μείνει στην ιστορία ως η κυβέρνηση που τήρησε το λόγο της», ...περισσότερα »

.Μοσκοβισί: «Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο»

Για ανησυχία όσον αφορά τη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, μίλησε ο Ευρωπαίος επίτροπος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί
σε συνέντευξή του καναλιού iTele.

«Είναι αληθές ότι υπάρχει ανησυχία γιατί δεν έχουμε καταφέρει να διαπραγματευθούμε, με την ελληνική κυβέρνηση, μεταρρυθμίσεις που να είναι αξιόπιστες σε οικονομικό, κοινωνικό και χρηματοδοτικό επίπεδο, ώστε να υπάρχουν εγγυήσεις για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. 

Αυτό που λέω σήμερα το πρωί είναι ότι πρέπει να καταλήξουμε» ανέφερε ο Ευρωπαίος επίτροπος
 Ο Πιέρ Μοσκοβισί, επεσήμανε τους πολύ αργούς ρυθμούς στην όλη συνεργασία σημειώνοντας «αναμφίβολα, εργαζόμαστε μαζί, αλλά προοδεύουμε πολύ αργά, δεν πάμε αρκετά γρήγορα, δεν πάμε αρκετά μακριά».

.Προσάραξη στη Ρόδο δουλεμπορικού με 200 μετανάστες

Πλοίο, στο οποίο επιβαίνουν περίπου 200 παράτυποι μετανάστες, προσάραξε σήμερα το πρωί στην κεντρική παραλία Ζέφυρος της πόλης της Ρόδου.  Οι περισσότεροι μετανάστες έπεσαν στη θάλασσα και κατάφεραν να βγουν στην ακτή με τη βοήθεια κατοίκων του νησιού. 

Αυτήν την ώρα, στην περιοχή βρίσκονται άνδρες του λιμεναρχείου και της αστυνομίας καθώς και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Το πλοίο προσάραξε πάνω σε βράχια και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις υπέστη σοβαρές ζημιές. Επίσης, εκφράζονται φόβοι ότι πιθανόν να υπάρχουν και θύματα μεταξύ των μεταναστών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.