.Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δημοτικό Συμβούλιο

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΛΑΔΕΥΤΗΡΑΣΟ Χρήστος Κλαδευτήρας είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
 Αντιπρόεδρος εκλέχτηκε ο Χαράλαμπος Κρανιώτης και γραμματέας η Μαρία Βαρσαμιδάκη. 

Το δημοτικό Συμβούλιο που συγκροτήθηκε σήμερα το πρωί (7/9/2014) σε σώμα εξέλεξε ακόμη την *Οικονομική Επιτροπή* την οποία αποτελούν: *

Τακτικά μέλη:* Ειρήνη Αγγελακοπούλου Νίκος Κικάκης Βάσω Καλποδήμου – Κατωπόδη Δημήτρης Αναστασάκης Ιωάννα Πουρναρά Μιχάλης Βουιδάσκης Αντώνης Πέττας *

Αναπληρωματικοί εκλέχτηκαν:* Κώστας Κακουρίδης Αριστειδης Μαρτάκος Έφη Βαμβακά Βασίλης Χασούρας Θεόδωρος Μετικαρίδης Για... περισσότερα »

.Είναι επίσημο: Οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πράγματι διαφορετικά όνειρα

Είναι επίσημο: οι άνδρες και οι γυναίκες βλέπουν πράγματι διαφορετικά όνειρα.
«Οι άνδρες ονειρεύονται συχνά για το σεξ και την επιθετικότητα, ενώ οι γυναίκες τείνουν να ονειρεύονται για ζητήματα νοικοκυριού και για ρούχα» λέει ο Μίχαελ Σρεντλ, καθηγητής στο Κεντρικό Ινστιτούτο για την Ψυχική Υγεία, στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας.

Επίσης, στα όνειρα των ανδρών εμφανίζονται συχνότερα άγνωστοι άνθρωποι, ενώ στα όνειρα των γυναικών είναι πιθανότερο να εμφανιστούν άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους, προσθέτει ο Χανς-Γκέντερ Βέες, επικεφαλής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ύπνου της Pfalzklinikum, μίας ψυχιατρικής κλινικής στη Γερμανία.

Στα όνειρα των παιδιών, είναι πιθανό να εμφανίζονται ζώα, είπε ο Σρεντλ συνοψίζοντας τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας.

.Παγκόσμια Τράπεζα: O πλανήτης αντιμετωπίζει μια γενικευμένη κρίση της απασχόλησης

O πλανήτης είναι αντιμέτωπος με μια γενικευμένη κρίση της απασχόλησης που απειλεί τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης, προειδοποίησε σήμερα η Παγκόσμια Τράπεζα, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει κανένα θαυματουργό φάρμακο για να θεραπεύσει την κατάσταση.
Η Παγκόσμια Τράπεζα δημοσιοποίησε μελέτη για την παγκόσμια απασχόληση με την ευκαιρία ενός συμβουλίου υπουργών Εργασίας και Απασχόλησης της G20 στην Αυστραλία. 

Η έκθεση επισημαίνει ότι 600 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας πρέπει να δημιουργηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι το 2030 για να αντιμετωπιστεί η αύξηση του πληθυσμού.
"Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η κρίση στην απασχόληση είναι γενικευμένη", σχολίασε ο Νάιτζελ Τουζ, ο αρμόδιος για την απασχόληση διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας. "

Το δείχνει σαφώς η μελέτη, υπάρχει έλλειψη θέσεων εργασίας και θέσεων εξειδικευμένης εργασίας". Εξίσου ανησυχητικό είναι ότι "οι μισθολογικές και εισοδηματικές ανισότητες διευρύνονται σε πολλές χώρες της G20 παρά την πρόοδο σε ορισμένες χώρες με αναδυόμενη οικονομία, όπως η Βραζιλία και η Νότια Αφρική".

Γενικά, ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι υψηλότερος στις αναδυόμενες οικονομίες σε σχέση με τις περισσότερο ανεπτυγμένες οικονομίες, χάρη σε κινητήριες δυνάμεις όπως η Κίνα και η Βραζιλία, αλλά οι προοπτικές δεν είναι θετικές, δήλωσε ο Τουζ. "Οι παρούσες προβολές είναι απαισιόδοξες. Σημαντικά προβλήματα διαφαίνονται στον ορίζοντα".

Σύμφωνα με την έκθεση που καταρτίσθηκε σε συνεργασία με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΕ), περισσότερα από 100 εκατομμύρια άνθρωποι είναι άνεργοι στις χώρες της G20, ενώ 447 εκατομμύρια θεωρούνται "φτωχοί εργαζόμενοι" που ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια ημερησίως.

.Αναπαράσταση του ταφικού μνημείου στην Αμφίπολη

 Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι ανασκαφικές εργασίες στον λόφο Καστά από τη ΚΗ΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, ενώ προχωρά και η οριζόντια αφαίρεση των αμμωδών χωμάτων σε όλη την έκταση του χώρου, ανάμεσα στον διαφραγματικό τοίχο με τις Καρυάτιδες και τον τρίτο τοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση των πιέσεων και να διασφαλίζεται σταθερά η στατική επάρκεια του μνημείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σήμερα παρουσιάζεται η πρώτη αξονομετρική σχεδιαστική αναπαράσταση του ταφικού μνημείου, από τον αρχιτέκτονα του ΥΠΠΟΑ, Μ. Λεφαντζή, με τους δύο διαφραγματικούς τοίχους επί των οποίων φέρονται, στον μεν πρώτο οι Σφίγγες, στον δε δεύτερο οι Καρυάτιδες. Οι εργασίες συντήρησης και στερέωσης τους συνεχίζονται.

Συνεχίζονται, επίσης, οι εργασίες τεκμηρίωσης του συνόλου των αρχαιολογικών ανασκαφικών εργασιών, με ψηφιακά και συμβατικά μέσα.

.Η Apple παρουσίασε το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone 6

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Apple παρουσίασε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ το νέο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο iPhone 6.

Την παρουσίαση του νέου μοντέλου έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τιμ Κουκ.

Όπως τόνισε ο Κουκ κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης, «σήμερα είμαστε χαρούμενοι που ανακοινώνουμε την μεγαλύτερη εξέλιξη στα iPhones».

Ακολούθως, υπογράμμισε ότι η εταιρεία παρουσιάζει ουσιαστικά δύο νέα κινητά, το iPhone 6 καθώς και την βελτιωμένη έκδοση iPhone 6 Plus.

Διευκρίνισε ότι πρόκειται για τα πιο λεπτά iPhones που έχουν βγει ποτέ στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, τo iPhone 6 έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά ενώ το iPhone 6 Plus έχει πάχος 7,1 χιλιοστά καθώς έχει μεγαλύτερη οθόνη.

To iPhone 6 έχει οθόνη 4.7 ιντσών ενώ το iPhone 6 Plus έχει οθόνη 5.5 ιντσών. Αμφότερες οι εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με οθόνες Retina HD.

Η ανάλυση οθόνης στο iPhone 6 είναι 1334x750 με 326 pixels ανά ίντσα ενώ αντίστοιχα στο iPhone 6 Plus η ανάλυση φτάνει τα 1920x1080 με 401 pixels ανά ίντσα.

Η νέα συσκευή της Apple έχει ενσωματωμένη κάμερα 8MP. Επιπλέον, στην κάμερα είναι ενσωματωμένα pixels εστίασης που μέχρι πρότινος υπήρχαν μόνο στις επαγγελματικές φωτογραφικές μηχανές.

.Σημάδια ανάκαμψης το 2014

Την ανάγκη συντονισμού των χωρών της ευρωζώνης για την τόνωση της ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε οτι «καταφέραμε να έχουμε πρωτογενή πλεονάσματα, να βγούμε με επιτυχία στις αγορές, τονίζοντας οτι οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι στη χώρα μας η ανάκαμψη θα φανεί στη χρονιά που περνάμε. Η Ελλάδα θα μιμηθεί την Πορτογαλία και την Ιρλανδία, θα βγει στις αγορές και θα σταθεί στα πόδια της, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας εκφρ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.