. Το μυστικό ραντεβού Σαμαρά - Βενιζέλου - Σταμάτη


Διακόσια ονόματα που «καίνε» εκπροσώπους του πολιτικού συστήματος αλλά και μέλη των οικογενειών τους περιέχει η νέα λίστα Λαγκάρντ, την οποία έχει στη διάθεση του το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα «Παραπολιτικά» αποκαλύπτουν ότι στα καινούργια στοιχεία για τη λίστα περιέχονται και ονόματα που δεν υπήρχαν στην προηγούμενη λίστα, μάλιστα ο κατάλογος που βρίσκεται στα συρτάρια του πρωθυπουργού έχει ονόματα που παρουσιάζουν ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον των ήδη γνωστών προσώπων, εμπλέκονται στη λίστα και τα ονόματα ενός αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης, ενός στελέχους κόμματος της αντιπολίτευσης καθώς και ενός πρώην αρχηγού κόμματος.

Επιβεβαιώνεται ακόμα η εμπλοκή τη συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία ήδη ερευνάται από το ΣΔΟΕ και τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα εμπλοκή φέρεται να έχουν και άλλα μέλη της οικογένειας Παπανδρέου, παρά τις κατηγορηματικές διαψεύσεις τόσο της Μαργαρίτας όσο και του Γιώργου Παπανδρέου.

Τα νέα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη λίστα υπήρξαν και το αντικείμενο της μυστικής συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Δημήτρη Σταμάτη. 

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και το υπουργείο Οικονομικών αφήνουν να διαρρέει πως η πραγματική λίστα αναμένεται από μέρα σε μέρα, ωστόσο άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου έχουν στα χέρια τους, ανεπίσημα, τα ονόματα που περιέχονται στην αυθεντική λίστα Λαγκάρντ.

.Βαρύ πένθος στις ΗΠΑ για το μακελειό σε δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ


Οι αστυνομικοί που ερευνούν την πολύνεκρη επίθεση στο δημοτικό σχολείο της κωμόπολης Νιουτάουν του Κονέκτικατ έχουν βρει "μερικά πολύ καλά στοιχεία" που ενδέχεται να αποκαλύψουν τι ήταν αυτό που όπλισε το χέρι του 20χρονου δράστη και γιατί συνολικά 27 ανθρώπους --εκ των οποίων 20 παιδιά-- προτού θέσει τέλος και στη δική του ζωή.
 
Ο νεαρός Άνταμ Λάντζα άνοιξε πυρ το πρωί της Παρασκευής μέσα στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, όπου φοιτούν παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών, σκοτώνοντας έξι ενήλικες και είκοσι παιδιά. Νωρίτερα είχε πυροβολήσει, σε άλλο σημείο, μια γυναίκα που πιστεύεται ότι ήταν η μητέρα του, Νάνσι Λάντζα.
 
Μία από τις γυναίκες που δέχτηκαν τα πυρά του Λάντζα, πιθανότατα η υποδιευθύντρια του σχολείου, επέζησε και αναρρώνει. "Νοσηλεύεται και η μαρτυρία της θα είναι ουσιώδης για την έρευνα", είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κονέκτικατ Πολ Βανς.
 
Ο εκπρόσωπος δεν περιέγραψε τα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί αλλά διευκρίνισε ότι ο Λάντζα εισέβαλε δια της βίας στο κτίριο. Διέψευσε έτσι τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευτεί στην εφημερίδα Νιου Γιορκ Τάιμς, σύμφωνα με τις οποίες ο νεαρός δεν συνάντησε δυσκολίες να περάσει από το σύστημα ασφαλείας γιατί του άνοιξε τις πόρτες η ίδια η διευθύντρια, Ντόουν Χόχσπραντ. 
Η διευθύντρια, θύμα και αυτή του Λάντζα, τον γνώριζε γιατί παλαιότερα ήταν μαθητής στο σχολείο αυτό όπου δίδασκε και η μητέρα του.
 
Δεν υπάρχει κανένα άτομο ελληνικής καταγωγής ανάμεσα στα 27 θύματα (20 απ' αυτά είναι παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών) του μακελειού στο Σάντι Χουκ, στην κωμόπολη Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ, επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο ιερατικός προϊστάμενος του ελληνορθόδοξου ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, Πέτρος Καρλούτσος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης στη γενναία ομογενή βιβλιοθηκάριο του σχολείου.

Πρόκειται για την Yvonne Cech, η οποία με το άκουσμα των πυροβολισμών πήρε 18 παιδιά της Δ? τάξης και τρεις συναδέλφους της και κλείστηκαν σε μια ντουλάπα για 45 λεπτά, με αποτέλεσμα να γλιτώσουν από τη δολοφονική μανία του 20χρονου 'Ανταμ Λάνζα.

"Γνωρίζω την Ιβόν για αρκετά χρόνια, είναι ένας γενναίος άνθρωπος και μια καλή Χριστιανή" τόνισε ο π. Καρλούτσος, προσθέτοντας ότι στο σχολείο φοιτούν τα παιδιά μιας ελληνικής οικογένειας, 6 έως 9 ετών, τα οποία δεν έπαθαν τίποτα, όπως και ένα τρίτο παιδί ελληνικής καταγωγής. Επίσης, εκτός από τη βιβλιοθηκάριο, υπάρχει και μια δεύτερη ομογενής εκπαιδευτικός που είναι μέλος της κοινότητάς του, καθώς και μια τρίτη, την οποία δεν γνωρίζει.

"Ευχαριστούμε τον Θεό που οι άνθρωποι μας είναι καλά" επισήμανε ο π. Καρλούτος - ιερέας της κοινότητας για 35 χρόνια- σημειώνοντας ότι "είμαστε όλοι στενοχωρημένοι και σοκαρισμένοι. 

Η περιοχή μας είναι τόσο φιλήσυχη και ασφαλής, που αυτό το συμβάν είναι πρωτοφανές. Πολλές οικογένειες εγκαταστάθηκαν εδώ επειδή υπάρχουν καλά σχολεία. Και τώρα, συνέβη αυτό το κακό, αλλά θα το ξεπεράσουμε με τη δύναμη του Θεού και την αγάπη μεταξύ μας".

Στην ελληνορθόδοξη κοινότητα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ντάνμπερι, που βρίσκεται δεκαεπτά χιλιόμετρα από τον τόπο της τραγωδίας και έχει μέλη 352 οικογένειες, θα μεταβεί αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος για να λειτουργήσει και να προσευχηθεί μαζί με τους πιστούς της περιοχής.

.Σιωπηρή πορεία ενάντια στο ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και το νεοναζισμό


Σιωπηρή πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα φαινόμενα ρατσισμού, αντισημιτισμού και νεοναζισμού διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Αντιρατσιστικό Κίνημα Βάσης (EGAM) σε "μια μεγάλη ευρωπαϊκή μάχη για την δημοκρατία".
 
Δίπλα στις χριστουγεννιάτικες εορταστικές εκδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος, Έλληνες και αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων μετανάστες, διανοούμενοι, καλλιτέχνες, μέλη αντιρατσιστικών φόρουμ ευρωπαϊκών χωρών, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), μαζί με εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τη Βουλή, λίγο μετά τις 3 μετά το μεσημέρι, με σκοπό «να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του νεοναζισμού που θεριεύει στην Ελλάδα και την Ευρώπη».
 
«Η πείνα και η ανάγκη δεν έχουν ούτε εθνικότητα, ούτε διαβατήριο. Ξέρουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές παρατάξεις που προσπαθούν να ρίξουν όλα τα βάρη της χώρας στους μετανάστες. Αυτό είναι απαράδεκτο, ψευδές και αθεμελίωτο», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης που συμμετείχε στην πορεία μέχρι την Ακρόπολη.

Η πορεία έφτασε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου και ολοκληρώθηκε ειρηνικά.

.Τραγωδία στα ανοικτά της Λέσβου


Μέχρι στιγμής 18 πτώματα παράνομων μεταναστών, ηλικιών 20 έως 45 ετών έχουν περισυλλεγεί στη θαλάσσια περιοχή και την ακτή της Θερμής στα ανατολικά της Λέσβου.

Χθες το μεσημέρι, ένα ναυτικό μίλι ανοικτά της Θερμής, περισυνελλέγη από το Λιμενικό Σώμα 20χρονος σε κατάσταση υποθερμικού σοκ, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και νοσηλεύεται.

Σε κατάθεσή του, ανέφερε ότι χθες Παρασκευή, τις πρώτες πρωϊνές ώρες, από ακτή της Τουρκίας και με κατεύθυνση τη Μυτιλήνη, επιβιβάστηκαν σε πλαστική λέμβο 28 άτομα συμπεριλαμβανομένου Τούρκου διακινητή.

Στο μέσο της διαδρομής, λόγω υπερφόρτωσης, η λέμβος ανετράπη.
Σύμφωνα με στελέχη του Λιμενικού Σώματος, το οποίο συνεχίζει από χθες το απόγευμα να ερευνά την περιοχή σε συνεργασία με δυνάμεις της FRONTEX, λόγω του ψύχους και των δυσμενών καιρικών συνθηκών αποκλείεται να έχουν επιβιώσει κάποιοι.

Δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνουν και οι έως τώρα έρευνες στην ακτή και στη θάλασσα, που αποκαλύπτουν μόνον πτώματα.

.Αναγκαία θεωρεί ο Φ. Κουβέλης την καθιέρωση της απλής αναλογικής


"Η καθιέρωση της απλής αναλογικής είναι αναγκαία για τη γνήσια έκφραση των κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και ως στοιχείο αλλαγής του πολιτικού συστήματος"  δηλώνει στην "Εφημερίδα των Συντακτών" o επικεφαλής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης. 

Χαρακτηρίζει εξάλλου "μίζερη πολιτικά" την αντίληψη ότι η θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς υπέρ της απλής αναλογικής αποσκοπεί στο να στερήσει από τον Σύριζα το μπόνους των 50 εδρών.

"Θα ψηφίσουμε απλή αναλογική όποιος και αν τη φέρει", δηλώνει από την πλευρά της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "6 μέρες", η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρει ότι "το κύριο είναι τι θα κάνει ο λαός κάθε μέρα και στις εκλογές, με τη δράση και την ψήφο του. 

Και αυτό που τώρα πρέπει να κάνει- λέει η κυρία Παπαρήγα- είναι να αποδεσμευτεί από τα ιδεολογήματα και τις αυταπάτες των κομμάτων που υπερασπίζονται τον ξεπερασμένο καπιταλισμό και τον ευρωμονόδρομο".

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.