.Νέο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλίμα αισιοδοξίας τόσο, για την διαχείριση των πολιτικών εξελίξεων των τελευταίων ημερών, όσο και για την οργανωτική πορεία και την αυξημένη συμμετοχή του κόσμου στις προσυνεδριακές διαδικασίες επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει του ιδρυτικού του συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί από 10 έως 14 Ιουλίου στην Αθήνα. 

Σύμφωνα με την ανάλυση που έγινε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τις προηγούμενες ημέρες, έχει εγκαινιαστεί  μια νέα μεταβατική περίοδος στην πολιτική σκηνή της χώρας καθώς, ο σχηματισμός μιας νέας κυβέρνησης με τη συμμετοχή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σηματοδοτεί πολιτικά την «αρχή του τέλους» του σκηνικού που είχε διαμορφωθεί με τις εκλογές του Ιουνίου του 2012. 

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια νέα κυβέρνηση, μια νέα, όπως όλα δείχνουν προγραμματική συμφωνία, η οποία  κατά την άποψή τους, πρέπει οπωσδήποτε να κατατεθεί και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή. 

Διαφορετικά, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν θα έχει ούτε την κοινοβουλευτική , ούτε την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση που απαιτείται για να πάρει νέα μέτρα το επόμενο διάστημα.   

Για την ΔΗΜΑΡ, στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι δεν άντεξε το βάρος της πίεσης και τις ιστορικές ευθύνες που επωμίστηκε και μάλλον αργά απαγκιστρώθηκε από το κυβερνητικό σχήμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απευθυνθεί άμεσα στην εκλογική βάση της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να συμπορευθεί με την αξιωματική αντιπολίτευση. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.