.Financial Times: Η Ελλάδα έκανε ένα ακόμα βήμα προς το Grexit

*Όταν μια δυτική ευρωπαϊκή χώρα καθυστερεί την αποπληρωμή ενός δανείου στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μέσω ενός μηχανισμού που είχε χρησιμοποιηθεί για τελευταία φορά από την Ζάμπια, είναι ασφαλές να συμπεράνει κανείς πως η οικονομική της πολιτική έχει εκτροχιαστεί.* 

Η Ελλάδα ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα πως θα καταβάλλει όλες τις πληρωμές του Ιουνίου προς το ΔΝΤ σε μια δόση στο τέλος του μήνα, αντί να τηρήσει την προθεσμία για την πληρωμή €300 εκατ. την Παρασκευή, μια τακτική που είχε χρησιμοποιηθεί από την νοτιοαφρικάνικη χώρα πριν από 30 χρόνια. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι καταστροφι... περισσότερα »

.Bloomberg: Η Ελλάδα αιμορραγεί -Χάνει τους πιο ταλαντούχους εργαζομένους

Δεν υπάρχει μόνο εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα, σε ρυθμό ρεκόρ. Και τα καλύτερα μυαλά της χώρας έχουν ήδη... πηδήξει από το πλοίο, γράφει το Bloomberg. Η φυγή ανθρώπινου «κεφαλαίου» έχει διαστάσεις αιμορραγίας για την Ελλάδα, που χάνει την αφρόκρεμα, σχολιάζει το πρακτορείο. 

Το «brain drain», όπως είναι ο αντίστοιχος όρος που υιοθετήθηκε στη δεκαετία του '60 στη Βρετανία για τις ορδές των επιστημόνων που έφευγαν από τη χώρα για τη Βόρεια Αμερική- έχει βαριές συνέπειες στην οικονομία. Χάνοντας τους καλύτερους εργαζομένους της, μία χώρα έχει λιγότερα φορολογικά έσοδα- οι ικανοί επαγγ...περισσότερα »

.Ν. Ανδρουλάκης: Καμία συμφωνία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ο επανακαθορισμός της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία είναι ο στόχος του 10ου συνεδρίου του, που άρχισε σήμερα, Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, τόνισε στον χαιρετισμό του ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Νίκος Ανδρουλάκης. 

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «πέντε μήνες μετά τις εκλογές βρισκόμαστε χωρίς κανενός είδους συμφωνία και στα πρόθυρα της ρήξης με τους εταίρους μας στην Ευρώπη. 

Η κυβέρνηση στηριζόμενη σε μια διχαστική ρητορική, χωρίς κανένα σχέδιο διαπραγμάτευσης και αφού χρησιμοποίησε κάθε πιθανή πηγή χρηματοδότησης, βρίσκεται εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα ... περισσότερα »

.Διαψεύδει ο Π. Λαφαζάνης ότι χαρακτήρισε θετική την ελληνική πρόταση

Συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα που τον φέρουν να εκφράζει θετική γνώμη για το σύνολο των θέσεων που φέρονται ως πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς τους «Θεσμούς», τόνιζαν ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με όσα είπε ο Υπουργός ΠΑΠΕΝ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, πράγμα άλλωστε που μπορεί να διαπιστωθεί από την προσεκτική ανάγνωση των πρακτικών της Βουλής. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο Π. Λαφαζάνης στην παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τόνισε κάτι πολύ διαφορετικό: ότι τις πάγιες απόψεις του, όπως και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,... περισσότερα »

.Τσίπρας: Είμαι τώρα περισσότερο από ποτέ βέβαιος για συμφωνία

Την αισιοδοξία του για την εύρεση συμφωνίας θέλησε να εκφράσει και στις τρεις τοποθετήσεις του ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση. 

Ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να προβάλλει εκείνα που η κυβέρνηση εκτιμά ως θετικά στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, πέταξε το «μπαλάκι» στους εταίρους, ενώ, επιχείρησε και να δώσει απαντήσεις σε αντιπολίτευση και στο εσωτερικό μέτωπο. 

Τα σημεία της κεντρικής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή για τη διαπραγμάτευση. *Σεβαστήκαμε τις διαδικασίες της διαπραγμάτευσης* · Βρισκ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.