.Ντάισελμπλουμ:Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου

Η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας είναι το τέλος Ιουνίου οπότε τελειώνει η παράταση, είπε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των Βρυξελλών. Όπως υπογράμμισε οποιαδήποτε απόφαση για δημοψήφισμα ανήκει στους Έλληνες πολιτικούς. «Η διεξαγωγή δημοψηφισμάτων δεν με ανησυχεί», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ, πρόσθεσε πως περιμένει να ακούσει τι έχουν να πουν οι εκπρόσωποι των θεσμών σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί, αλλά και το τι θα πρέπει «να αναμένουμε για τις επόμενες εβδομάδες». Όπως ανέφερε, στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχει κάποιο τελικό αποτέλεσμα το οποίο μπορούν να συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και ο στόχος θα είναι να αποτιμήσουν τη μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων.

Σημείωσε πάντως, πως φαίνεται οι διαπραγματεύσεις να είναι σε πιο θετική κατεύθυνση από την προηγούμενη συνεδρίαση, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι αναγκαίο να υπάρχει η πολιτική βούληση, έτσι ώστε να μπει η Ελλάδα και πάλι στο δρόμο της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

.Reuters: To Eurogroup ετοιμάζει κείμενο θετικής προόδου για την Ελλάδα

Κινητικότητα φαίνεται πως επικρατεί στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπου, σύμφωνα με διαρροές από τις Βρυξέλλες, υπάρχει απόφαση να εκδώσει το Eurogroup ένα σύντομο ανακοινωθέν το οποίο θα αναγνωρίζει την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. 

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο Reuters ότι η πρόθεση του Eurogroup είναι στο κείμενο αυτό να καταγράφεται η θετική αποτίμηση των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων, αλλά και το γεγονός ότι χρειάζεται κι άλλο χρόνος ώστε να υπάρξει περαιτέρω σύγκλιση μεταξύ Αθήνας – πιστωτών.
 Σύμφωνα με τους αξιωματούχους η ανακοίνωση θα καλωσο... περισσότερα »

.Ο Τσίπρας σκέφτεται την ρωσική πρόταση να μπει η Ελλάδα στα BRICS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο / αντιπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS [Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική], Σεργκέι Στόρτσακ, είχε σήμερα ο Πρωθυπουργός.
Ο  κ. Σεργκέι Στόρτσακ κάλεσε, μάλιστα, την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως, ο ρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Στορτσακ εκφράζοντας του, παράλληλα, την θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.
Ο κ. Αλέξης Τσίπρας του εξέφρασε το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.