Δήμος Ζωγράφου -- Κοινωνικό Φροντιστήριο (ΒΙΝΤΕΟ)

.Ελπίδα σε φαλακρούς δίνει νέα μέθοδος

Τη λύση στο πρόβλημα εκατομμυρίων ανδρών και αρκετών γυναικών που προσπαθούσαν μάταια επί χρόνια να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους με κρέμες, μαντζούνια και περούκες, ήρθαν να δώσουν Αμερικανοί επιστήμονες οι οποίοι χάρισαν νέα ελπίδα στους καραφλούς όλου του κόσμου, καλλιεργώντας στο εργαστήριο ανθρώπινα κύτταρα της θηλοειδούς στιβάδας του δέρματος, κάνοντας τα μαλλιά να ξαναφυτρώσουν. 

Μετά από πολλά χρόνια άκαρπων προσπαθειών, οι ερευνητές κατάφεραν να κλωνοποιήσουν τριχοθυλάκια, τα μικροσκοπικά "εργοστάσια" παραγωγής μαλλιών, χρησιμοποιώντας δερματικά κύτταρα. Μέχρι σήμερα οι ... περισσότερα »

.Αντ. Σαμαράς: Ζητούμενο είναι η ανάπτυξη

Επειτα από χρόνια κρίσης, η οικονομία της χώρας μας κάνει τώρα μια «επανεκκίνηση», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντηση που είχε, στη Ρώμη, με τον Ιταλό ομόλογό του Ενρίκο Λέτα, ενώ υπογράμμισε «ότι το κύριο ζητούμενο για την Ευρώπη και την Ελλάδα είναι να επιτευχθεί η ανάπτυξη».

Ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε επίσης «ιδιαίτερα σημαντική» την ανάληψη «κοινής δράσης με την Ιταλία» ενόψει και των δύο προεδριών των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2014, ώστε να «αλλάξει η Ευρώπη» κατεύθυνση. Επίσης, είναι σημαντική η διμερής συνεργασία, όπως επισήμανε, ώστε η ΕΕ να προχωρήσει στην μεταβολή της πολιτικής της για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα σημείωσε ότι ένα από τα κύρια σημεία συζήτησης ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 24ης και 25ης Οκτωβρίου θα είναι η αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης - μετά και το κύμα μεταναστών που έφθασαν στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες αλλά και τη σειρά πολύνεκρων ναυαγίων στα ανοιχτά της χώρας.

Ο κ. Λέτα τόνισε ότι ανάμεσα στα κύρια ζητούμενα είναι η ενίσχυση της δύναμης Frontex για την επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων, η ενεργοποίηση του προγράμματος EuroSur, ενώ σημείωσε πως η ιταλική στρατιωτική ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum πρόκειται να ολοκληρωθεί την 2α Δεκεμβρίου, με την έναρξη του προγράμματος EuroSur.

Ακόμη, ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι ένα κεντρικό θέμα θα είναι η επανεξέταση των διαδικασιών χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Ο κ. Λέτα αναγνώρισε παράλληλα τις «σημαντικές προσπάθειες και τα θετικά αποτελέσματα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά ο Α. Σαμαράς» σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

.Εισαγγελική έρευνα σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Ποινικές ευθύνες σε βάρος υπαλλήλων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, σύμφωνα με καταγγελία, εκταμιεύουν κονδύλια του ΟΑΕΔ που υποτίθεται ότι προορίζονται για την εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος, αλλά τελικά καταλήγουν στις "τσέπες" τους, ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Παραγγελία για να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση έδωσε στην Οικονομική Αστυνομία ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιoς για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος. Τα αδικήματα που ερευνώνται είναι σε βαθμό κακουργήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία γιατρού του παραπάνω νοσοκομείου, οι ελεγχόμενοι υπάλληλοι εισπράττουν το ποσό της επιχορήγησης, χωρίς όμως να κάνουν καμία εκπαίδευση.  

Αντί αυτού, σύμφωνα με την καταγγέλλουσα, εξασφαλίζουν δελτία παροχής υπηρεσιών από ιδιώτες και παρουσιάζουν ότι μετεκπαιδεύουν τους γιατρούς στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, τα χρηματικά ποσά προέρχονται από εργοδοτικές εισφορές για την απασχόληση και την επαγγελματική κατάρτιση και τα διαχειρίζεται ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

.Με Ρουμανία κληρώθηκε η Ελλάδα

Η Ρουμανία θα είναι ο αντίπαλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, όπως προέκυψε από τη σχετική κλήρωση που έγινε πριν από λίγο στην έδρα της FIFA στη Ζυρίχη.

Η «γαλανόλευκη» θα δώσει την πρώτη αναμέτρηση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στις 15 Νοεμβρίου, ενώ ο αγώνας ρεβάνς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 19 του ίδιου μήνα.
Τα υπόλοιπα ζευγάρια των πλέι-οφ της ευρωπαϊκής ζώνης για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας, είναι τα εξής: Πορτογαλία-Σουηδία, Ουκρανία-Γαλλία και Ισλανδία-Κροατία.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Φερνάντο Σάντος, σχολιάζοντας την κλήρωση της Εθνικής, εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητές του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. «Πιστεύω πολύ στην ομάδα μου. 

Περιμένω από τον κόσμο μας, που θα γεμίσει το γήπεδο στον πρώτο αγώνα, να δείξει υπομονετικότητα, όπως έκανε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό. Δεν θα δώσουμε έναν τελικό, μας περιμένουν δύο αγώνες», επεσήμανε ο Πορτογάλος τεχνικός.

.Κινέζοι επιστήμονες επινόησαν λαμπτήρα που εκπέμπει σήμα Wi-Fi

Επιστήμονες του πανεπιστημίου Φουντάν της Σανγκάης εφηύραν λαμπτήρα, ο οποίος εκπέμπει σήμα Wi-Fi, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η τεχνολογία ονομάζεται Li-Fi και ο πρωτότυπος λαμπτήρας εκπέμπει καλύτερο σήμα Wi-Fi συγκριτικά με τις κοινές διαδικτυακές συνδέσεις στην Κίνα.
Τέσσερις υπολογιστές τοποθετημένοι σε κοντινή απόσταση από τον λαμπτήρα μπορούν να συνδεθούν ταυτόχρονα στο διαδίκτυο, σύμφωνα πάντα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η μέθοδος που χρησιμοποιείται για την εκπομπή σήματος Wi-Fi αξιοποιεί τις συχνότητες του φωτός σε αντίθεση με τις κοινές ασύρματες συνδέσεις που αξιοποιούν ραδιοκύματα.

.Δεν θα γίνονται εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από σήμερα

Με την προκήρυξη νέας πενθήμερης απεργίας κλιμακώνουν τον αγώνα τους κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών κι ενώ  σήμερα εκπνέει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής δήλωσης με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους. 
 Η εισήγηση του Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ιδρύματος να λειτουργήσει το πανεπιστήμιο με διευρυμένο προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία στη γενική συνέλευση των υπαλλήλων αφού συνάντησε την έντονη αντίδραση τους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.