.Περιοδεία Σαμαρά στη Θράκη


Με εκλεγμένους της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους τοπικών φορέων και απλούς πολίτες συνομίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, κατά την προεκλογική περιοδεία στη Θράκη, στη διάρκεια της οποίας άκουσε τα προβλήματα της περιοχής και δεσμεύτηκε για λύσεις. 

Στις Σάπες της Ροδόπης, που είναι παράδειγμα πολυπολιτισμικής κοινωνίας, καθώς ζουν αρμονικά χριστιανοί, μουσουλμάνοι και παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ο κ. Σαμαράς, μαζί με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη επισκέφθηκαν το δημαρχείο και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μαρωνείας - Σαπών Γ... περισσότερα »

.Βερολίνο: Η Ευρωζώνη είναι σε καλύτερη θέση για την αντιμετώπιση κινδύνων μετάδοσης της κρίσης

Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να εξυπηρετεί τα δάνειά της για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης, παρά τις επικείμενες εκλογές, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μαριάνε Κοτέ, επαναλαμβάνοντας τη δήλωση που έκανε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκέοργκ Στράιτερ, και πρόσθεσε ότι το ζήτημα μιας στάσης πληρωμών δεν τίθεται καθόλου αυτήν τη στιγμή.

«Περιμένουμε και θεωρούμε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις συμφωνίες», είπε η κ. Κοτέ, σημειώνοντας ότι το ερώτημα για μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη ανοίγει μια υποθετική συζήτηση.
Η ίδια, πάντως, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η Ευρωζώνη θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μια υποθετική έξοδο της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, ανέφερε ότι η Ευρωζώνη διαθέτει νέους μηχανισμούς, οι οποίοι περιορίζουν την απειλή μετάδοσης. 

«Ο κόσμος έχει προφανώς προχωρήσει μπροστά από το 2012, και στο μεταξύ έχουμε δημιουργήσει αποτελεσματικά μέτρα, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί για αυτόν ακριβώς τον σκοπό, προκειμένου να σταθεροποιούν την Ευρωζώνη», δήλωσε η κ. Κοτέ και πρόσθεσε ότι αυτά τα μέτρα έχουν θεσμοθετηθεί προκειμένου να βοηθούν να μπαίνει ένα «φρένο» σε κάποιες μορφές μετάδοσης.

.ΠΙΣ: Προ των πυλών ο κίνδυνος επιδημίας της γρίπης

Σταθερή ανοδική τάση παρουσιάζει η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ενώ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) επισημαίνει τον κίνδυνο επιδημίας, σημειώνοντας ότι «το φετινό εμβόλιο δεν καλύπτει το στέλεχος που "χτυπάει"».

Αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται, όμως, και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), την 52η βδομάδα γρίπης (τέλος Δεκέμβρη 2014), τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες.

.«Το ελληνικό χρέος είναι σχετικά φθηνό»

Λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung σε άρθο με τίτλο «Το ελληνικό χρέος είναι σχετικά φθηνό», επιδιώκει να καταρρίψει το αίτημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για δεύτερο κούρεμα και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 Και συγκρίνει το επιτόκιο που πληρώνουν Ελλάδα και Γερμανία για την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους τους. Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης γράφει: «…Ο Αλέξης Τσίπρας απαιτεί τη μείωση του χρέους, που επωμίζεται η Ελλάδα, σε πιο ανεκτά επίπεδα. Αποδεικνύεται ωστόσο ότι τα αιτήματά του είναι μια λαϊκιστική πολε...περισσότερα »

.«Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα;»

Οι εξελίξεις στην Ελλάδα, η προεκλογική περίοδος και εκτιμήσεις για την «επόμενη μέρα» καταγράφονται σε δημοσιεύματα αμερικανικών ΜΜΕ. 

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σε ανταπόκρισή του από το Βερολίνο, επισημαίνει ιδιαίτερα ότι «ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προειδοποιεί για κίνδυνο εξόδου από την ευρωζώνη, καθώς ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία».

 Σε άλλο δημοσίευμα - ανάλυση στο Bloomberg, αφού γίνεται αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις, με τίτλο: «Γιατί πρέπει να νοιαστούμε και πάλι για την Ελλάδα», διατυπώνεται η άποψη ότι «η κίνηση του Γ. Παπανδρέου είναι δυνητικά μια... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.