.ΦΟΡΟΣ 22% ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Το θέμα των αποδείξεων που πρέπει να συλλέγουν οι φορολογούμενοι το 2013 απασχόλησε τη σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και τους γενικούς γραμματείς... 
του υπουργείου. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ποινή φόρου 22% στη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2013 για όσους μισθωτούς και συνταξιούχους δεν καταφέρουν να συλλέξουν το 25% του εισοδήματος τους σε αποδείξεις. 

Το μέτρο αφορά μόνο μισθωτούς και συνταξιούχους και δεν συνδέεται με την κατοχύρωση της έκπτωσης φόρου των 2.100 ευρώ καθώς αφορά ακόμα και φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν δικαιούνται έκπτωση φόρου. 

Το μέγιστο απαιτούμενο ποσό αποδείξεων ορίζεται στα 10.500 ευρώ και η ποινή φόρου θα επιβάλλεται στην διαφορά της αξίας ανάμεσα στις αποδείξεις που απαιτούνται και αυτές που συλλέγονται. Το μέτρο οριστικοποιήθηκε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται να λάβει τη μορφή τροπολογίας στο φορολογικο νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα.

.ΔΕΗ : ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΣΗ ΤΑΣΗΣ


Αυξήσεις μέχρι και 6,24 ευρώ ανά MWh από 1ης Ιανουαρίου 2013, επιβάλει η ΔΕΗ στις επιχειρήσεις πελάτες της, που είναι συνδεδεμένες στη μέση τάση, λόγω του επιπλέον κόστους με το οποίο θα επιβαρυνθεί για την αγορά δικαιωμάτων... 
ρύπων και το οποίο υπολογίζει σε περίπου 300 εκ ευρώ για το σύνολο του 2013. 

Με επιστολές της επιχείρησης που φτάνουν σταδιακά στους περίπου 8.000 βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές της μέσης τάσης, η ΔΕΗ ενημερώνει για τις αυξήσεις των τιμολογίων που θα επιβάλει μετακυλώντας το επιπλέον κόστος που προκαλεί η εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας για κατάργηση της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων ρύπων. 

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πολιτική, έχει ακολουθηθεί και για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές οι οποίοι ωστόσο έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί με επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. 

Στο μεταξύ το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις τελικές αποφάσεις του για τα τιμολόγια ρεύματος της χαμηλής τάσης που αφορούν κυρίως τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και αρκετές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10 - 11%, ενώ δεν αποκλείεται τελικά το ποσοστό της αύξησης να είναι μονοψήφιο. 

Θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1/1/2013, θα εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις και τίποτα δεν αποκλείει από 1ης Ιουλίου, που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις τιμές του ρεύματος. 

Εντός των ημερών πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί και η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση τέλους υπέρ των ΑΠΕ , το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

.Γ. Παπακωνσταντίνου: Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας


"Ξέρω ποιος έχει κάνει την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ" φέρεται να είπε σε στενό κύκλο συνομιλητών του, σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", ο πρώην υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου, δείχνοντας ουσιαστικά προς τους κ.κ. Διώτη και Βενιζέλο. Φέρεται δε, να υποστηρίζει: «Από τη στιγμή που έφυγα από το Υπουργείο δεν έγινε τίποτα. Ο Διώτης είπε ότι η λίστα Λαγκάρντ αποτελεί προϊόν υποκλοπής , ο Βενιζέλος συμφώνησε και η υπόθεση έκλεισε». Σε άλλη συνέντευξη, στο Έθνος της Κυριακής, ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει σε συνεργάτες του: "Δεν με  απασχολεί το ζήτημα της παραγραφής και δεν επιδιώκω κάτι, διότι θέλω να αθωωθώ" .

Με φόντο τη διερεύνηση των ευθυνών γύρω από τη διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ, ανεβαίνει το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση, από τη μία μεριά, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από την άλλη.

"Ολα στο φως" δηλώνει, εκφράζοντας την κυβερνητική γραμμή, ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στη Real News. Τα τρία κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση συμφωνούν ότι δεν προκύπτουν ευθύνες για άλλα πρόσωπα πλην του Γ. Παπακωνσταντίνου. 

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρόταση που κατέθεσαν από κοινού για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο τον έλεγχο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, για τα αδικήματα της νόθευσης εγγράφου και της παράβασης καθήκοντος, με ταυτόχρονη βλάβη σε βάρος του Δημοσίου, για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ". Η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί έως τις 18 Ιανουαρίου.

Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταθέσει πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής τόσο για τον Γ. Παπακωνσταντίνου όσο και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν στοχεύει προσωπικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Τσίπρας τονίζει ότι «ο λαός ζητά Δικαιοσύνη. Και ζητά να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτή η διερεύνηση». 

Και συμπληρώνει: «όταν ζητάμε διερεύνηση, προσδιορίζουμε τους υπόπτους που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις απέναντι στη Δικαιοσύνη για το πώς χειρίστηκαν μια σειρά από υποθέσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι ύποπτοι a priori είναι και ένοχοι. Υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότητας στον ελληνικό νομικό πολιτισμό». 

Με τη φράση «οι μάσκες επιτέλους έπεσαν», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει και τον Ευ. Βενιζέλο στην πρότασή του για Προκαταρκτική. 

«Δεν θα στηρίξουμε πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ εάν εξαιρεθεί ο Παπανδρέου» δηλώνει στη Real News  o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ. Υπογραμμίζει δε, πως «θα πρέπει να μπει τέλος στις μαφίες των συγκαλύψεων».
Το ΚΚΕ ζητά τη διερεύνηση για όλους όσοι είχαν ευθύνη ή εμπλοκή στο χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.

Σε ό,τι αφορά τη δικαστική διερεύνηση του θέματος, οι συγγενείς του Γ. Παπακωνσταντίνου που εμπλέκονται στην υπόθεση θα δώσουν εξηγήσεις, με την ιδιότητα των υπόπτων, για την διάπραξη συνολικά πέντε αδικημάτων. Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς στα τρία συγγενικά πρόσωπα του Γ. Παπακωνσταντίνου αφορούν την διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος της:

- ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το νόμο 1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»
- ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με τον 1608/50

- νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα
- φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.
 Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.