.Υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία της ΓΣΕΕ

 Στο κτίριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) παραμένουν περίπου 30 άτομα, τα οποία το έχουν καταλάβει ως «ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν, «στον αναρχικό απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό».

Στην περίμετρο του κτιρίου έχουν παραταχθεί δυο διμοιρίες των ΜΑΤ, με σκοπό να εμποδίσουν την είσοδο και άλλων ατόμων στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. 

Οι πόρτες των γραφείων παραμένουν ανοικτές, ενώ η αστυνομία έχει διαμηνύσει στους καταληψίες, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι μπορούν να αποχωρήσουν οποιαδήποτε στιγμή, χωρίς να γίνουν συλλήψεις.

.Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ-Παναθηναϊκός 84-62

 Ο Παναθηναϊκός συνετρίβη στην Πόλη από την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, ενώ απώλεσε και τη διαφορά (+18) της ευρείας νίκης του στο ΟΑΚΑ, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με το βαρύ 84-62 από την ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, σε αγώνα για την 8η ημέρα της Ευρωλίγκας, με τους Τούρκους να έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της 2ης θέσης του 3ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62.

.Συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα την Κυριακή, κατά των απαιτήσεων της τρόικας

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας κατά των απαιτήσεων της τρόικας, προγραμματίζουν για την ερχόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου τα συνδικάτα.
Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) έχει εξαγγείλει συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο της Κρήτης. Στην Αθήνα καλεί στην πλατεία Συντάγματος στις 5.00 το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στο άγαλμα Βενιζέλου. Στο Ηράκλειο το συλλαλητήριο θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας στις 6.00 το απόγευμα.

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις έχει εξαγγείλει για τις 7 Δεκεμβρίου και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα θα γίνει στην Ομόνοια στις 5.30 το απόγευμα. Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει επίσης παραστάσεις διαμαρτυρίας σε κυβερνητικά κτίρια στις 4 Δεκεμβρίου και εξόρμηση σε χώρους δουλειάς την επομένη 5 Δεκεμβρίου.

«Οι προτάσεις για αυξήσεις στο ΦΠΑ, αλλαγές στον Ν.1264/82, μείωση των συντάξεων εάν γίνουν αποδεκτές, όχι μόνο θα καταστρέψουν τον κοινωνικό ιστό, αλλά θα υπονομεύσουν το δικαίωμα των νέων παιδιών να ενταχθούν στην αγορά εργασίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ και ζητά από «την κυβέρνηση και τους δανειστές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχουν ούτε περιθώρια αντοχών, ούτε ανοχών».

.Την Τρίτη η τροπολογία για φοίτηση κρατούμενων

Τροπολογία με την οποία θα τροποποιείται ο Σωφρονιστικός Κώδικας ως προς το σκέλος που αφορά τη φοίτηση κρατούμενων στις φυλακές, αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση την Τρίτη.

Όπως έγινε γνωστό από τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει την τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη «ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων χρηματικών απαιτήσεων» το οποίο εισάγεται στην Ολομέλεια στις 15:00 της Τρίτης και θα ψηφιστεί την ίδια ημέρα.

.Yπογραφές υπέρ της εκλογής προέδρου

Πληθαίνουν οι ζυμώσεις στο χώρο της κεντροαριστεράς για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Βουλευτές της ΔΗΜΑΡ από κοινού με ανεξάρτητους δημοκρατικούς βουλευτές που προέρχονται από το χώρο της Κεντροαριστεράς διακινούν προς υπογραφή κείμενο, που μεταξύ άλλων προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα βουλή όπως επίσης και την εκλογή πρόεδρου από την παρούσα βουλή, αλλά και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πορείας προς τις εθνικές εκλογές εντός του 2015.
Σύμφωνα με το κείμενο η πρωτοβουλία θα αποτελέσει ηχηρό μήνυμα στους εταίρους και τις αγορές ότι τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου της χώρας μπορούν να δίνουν συναινετικές λύσεις σε μείζονα πολιτικά ζητήματα και παράλληλα να δημιουργούν τις προϋποθέσεις, ώστε να επιδιωχθεί η ρύθμιση του χρέους με όρους που θα το καθιστούν βιώσιμο χωρίς την περαιτέρω δοκιμασία της κοινωνίας με νέα επώδυνα μέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το κειμένο έχουν ήδη υπογράψει οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Φούντα, Τσούκαλης και Ψείρας, οι ανεξάρτητοι Λυκούδης, Ψαριανός, Οικονόμου, Αηδόνης Κουράκος και Κασαπίδης, ενώ υπάρχει επιδίωξη προσέγγισης και άλλων ανεξάρτητων βουλευτών καθώς και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.