.Αρχίζει στο Eurogroup η συζήτηση για έξοδο από το Μνημόνιο

Στο σημερινό Eurogroup, στις Βρυξέλλες, ξεκινούν οι συζητήσεις για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο. 

Η συνεδρίαση αυτή έχει καθοριστική σημασία για την πολύ σκληρή και λεπτή διαπραγμάτευση που κάνει η κυβέρνηση προκειμένου «να ολοκληρώσουμε αυτήν τη φάση και να περάσουμε στη νέα φάση, μετά το μνημόνιο και την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών» δήλωσε ο Ευ. Βενιζέλος μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών.

«Πρέπει να είμαστε πολύ ψύχραιμοι, πάρα πολύ ακριβείς, να μην υπονομεύουμε τις προσπάθειες μας με μια νευρική εσωτερική συζήτηση», που, όπως είπε, δυστυχώς δίνει πρόσχημα στους κερδοσκόπους των αγορών εις βάρος της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι οι ελληνικές θέσεις για επιμέρους ειδικά θέματα που αφορούν την τρέχουσα αναθεώρηση της τρόικας έχουν σταλεί και ότι άλλωστε η ολοκλήρωση αυτής της τελευταίας αναθεώρησης της τρόικας είναι η πρώτη φάση προς τη νέα φάση. 

Την εκτίμηση πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχει επέλθει συμφωνία με τους εταίρους για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας, έκανε ο Γκίκας Χαρδούβελης. 
Τόνισε πως στις 31 Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και την επομένη πρέπει να είναι όλοι νικητές. 

Η κυβέρνηση της Ελλάδας αναμένει ότι θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος διάρκειας έως και ενός έτους περιορισμένης εποπτείας από την τρόικα (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), αφότου βγει από το μνημόνιο περί τα τέλη του χρόνου, χωρίς τη σημερινή «μικροδιαχείριση» από μέρους των πιστωτών της χώρας, δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

.Εκτός κυβέρνησης ο Γιώργος Στύλιος

Εκτός κυβέρνησης ο υφυπουργός Παιδείας, Γιώργος Στύλιος, μετά την αήθη επίθεση σε βάρος της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, στην οποία είπε, στη Βουλή, «Θέλετε Κασιδιάρη». Την παραίτησή του ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, παρά το γεγονός ότι ο κ. Στύλιος, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη. 

«Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες, υπέβαλα την παραίτηση μου, θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό και να προωθώ τα θέματα της Άρτας και της Ηπείρου», δήλωσε εξερχόμενος του κοινοβούλιου ο κ. Στύλιος. «Ευτυχώς, αυτή τη φορά η κ... περισσότερα »

.Διαδήλωση κατά της λιτότητας στο Βέλγιο

 Πολλοί άνθρωποι έχουν τραυματιστεί σοβαρά στα επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο της μαζικής διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες κατά των μέτρων λιτότητας που πρότεινε η νέα δεξιά κυβέρνηση της χώρας, ανακοίνωσε η πυροσβεστική.
«Υπάρχουν αρκετοί τραυματίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Πιέρ Μέις. «Δεν μπορώ να σας πω αν είναι αστυνομικοί ή διαδηλωτές» πρόσθεσε.

Αρκετοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν στις ταραχές που σημειώθηκαν σε μια συνοικία των Βρυξελλών, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι διαδηλωτές έριξαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν χρησιμοποιώντας αντλίες νερού. Εξάλλου υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί σε κάποια αυτοκίνητα, με κάποια να έχουν σπασμένα τζάμια ή να έχουν πυρποληθεί.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικάτων, που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αυτή σε συνεργασία με κόμματα της αριστεράς και διάφορες ενώσεις, έως και 130.000 άνθρωποι συμμετείχαν στη διαδήλωση. Κάποια από τα συνδικάτα χαιρέτισαν την «ιστορική» κινητοποίηση, που ξεπέρασε σε συμμετοχή τις τελευταίες διαδηλώσεις εναντίον των πολιτικών λιτότητας, το 2011 και το 2013.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, ντυμένοι με κόκκινα, πράσινα και μπλε πανωφόρια, στα χρώματα των τριών μεγαλύτερων βελγικών συνδικάτων, διαδήλωσαν στις λεωφόρους του κέντρου των Βρυξελλών υπό τον ήχο σφυριχτρών και κροτίδων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.